Nem fogadták el Bettman ajánlatát

   

A keddi tárgyalások után úgy tűnt, elmozdulnak a felek a holtpontról, csütörtökön kiderült, NHL-lockout ügyben mélyebb a gödör, mint eddig. Kedden a tulajdonosok 50-50%-os bevételmegosztásra tettek javaslatot, és bár a játékosok jelezték, vannak még fenntartásaik, általános volt az optimizmus a tárgyalások mielőbbi befejezését illetően. Csütörtökön aztán a játékosok nem Bettman tervezetéről akartak tárgyalni, hanem ők is megtették saját ajánlataikat. Gary Bettman, az NHL komisszárja 10 perc után már a reptéri taxiban ült: “A játékosok három tervezetet tettek le az asztalra, de ezek közül egyik sem közelített az általunk javasolt 50-50 százalékos megosztáshoz, még hosszabb távon sem. Teljesen egyértelmű, hogy nem egy nyelven beszélünk.”

Donald Fehr, a játékosok képviselője természetesen nem értett egyet vele, szerinte a háromból két javaslat fix összegben határozná meg a játékosok jövedelmét, ami 5 éves periódus alatt közelítene az 50-50 százalékos megosztáshoz. Igen nagy a csalódottság mindkét oldalon, hiszen csütörtökön teljes fegyverzetben jelentek meg a felek: az NHL képviseletében ott volt a Minnesota, a Boston, a Calgary és a Washington tulajdonosa, a játékosokat 18-an képviselték, köztük Toews, Iginla, Eric Staal és Crosby. Utóbbi csalódottsága jól érzékelteti az általános hangulatot: “Eljössz három ajánlattal, azt gondolva, van esély arra, hogy tovább tudsz lépni, és az egésznek 10 perc alatt vége.”

Donald Fehr szerint ez egy nagyon rossz nap volt. “Jónak kellett volna lennie, de nem lett az.” A feleknek október 25-ig kellene megegyezniük ahhoz, hogy teljes szezont tudjanak játszani. Erre most vajmi kevés esély mutatkozik. Ahogy Bettman fogalmazott: “Nem tudom, mi lehet a következő lépés. Nagyon csüggedt vagyok.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum