Cortináék megszerezték első győzelmüket

 

Az EHC Red Bull München hazai jégen nyert. Az eddigi öt DEL-meccsén csak egy pontot gyűjtött Pat Cortina klubcsapata, kedden viszont hazai jégen sikerült elkapnia a Straubing Tigerst. Az első harmadban megszerezte a vezetést a hazai csapat, bár a második játékrész végén kiegyenlítettek a vendégek, a müncheniek a záró húsz percben két gólt lőve 3-1-re nyertek. A mérkőzésre 2609 néző látogatott ki.

Csehországban a Bílí Tygrí Liberec?Slavia Praha összecsapás hozta a legtöbb gólt, hazai oldalról Jan Visek, míg a vendégeknél Jakub Sklenar és Vladimir Sobotka gyűjtött három pontot. A mérkőzést 6-4-re a fővárosiak nyerték, bár már vezettek öt góllal is. A nap rangadóján a Kometa Brno büntetőkkel 4-3-ra verte a Skoda Plzent, ezzel a tabella élére ugrott a brünni csapat, de érdemes megemlíteni a mérkőzésen kiosztott két-két véglegest is.

Az SM-liigában az Assat Pori?Lahti Pelicans mérkőzésen esett sok találat, a hazaiaknál hárman is három pontig jutottak, Jesse Joensuu és Joel Armia 2+1-gyel zárt, míg Stephen Dixon három gólpasszt adott az Assat által 7-4-re megnyert meccsen. A listavezető JYP pedig a középmezőnyben tanyázó HPK-hoz látogatott, akinek otthonában kétgólos hátrányból fölállva nyert 3-2-re.

Svájcban a Genéve-Servette már nem százszázalékos, a Lugano elleni kétgólos hátrányt Yannick Weber vezényletével csak hosszabbításban tudták megfordítani, így egy bukott pontja már van a listavezetőnek. Az NLA is büszkélkedhet egy gólzáporos összecsapással, a Rapperswil-Jona?Langnau Tigers meccsen Duri Camichel mesterhármast ért el, csapata 8-4-re győzte le a vendégeket.

Svédországban Hári János csapata, a Modo 2-0-ra nyert a Vaxjö Lakers ellen, a magyar támadó sajnos csak nevezve lett a mérkőzésre, jégre nem lépett. Az örnsköldsvikiek zsinórban három mérkőzésüket megnyerték, legutóbbi öt találkozójukon tizenhárom pontot gyűjtöttek, így már a tabella negyedik helyén állnak. “Ilyen az, amikor jól megy a csapatnak, és te vagy a legfiatalabb a keretben ? mondta blogunknak Hári János. ? Továbbra is elégedettek velem, jó erőben vagyok, semmi gond nincs, hamarosan újra játéklehetőséget kapok. Szerdán játszom a juniorcsapatban, kértem a vezetőket, hadd maradjak meccsben.” A tabellát a HV71 vezeti újra, miután a Brynas legyűrte a Luleát 1-0-ra.

Extraliga (Csehország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

SM-liiga (Finnország)
aktuális forduló
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

DEL (Németország)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat 

NLA (Svájc)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

Elitserien (Svédország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Extraliga (Szlovákia)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum