Csapatként teljesítettünk nagyot a mumus otthonában

   

4-1-re nyert Linzben az átalakított Sapa Fehérvár AV19. Négy év és négy nap után sikerült újra hatvan perc alatt győzni Linzben, hat év alatt másodszor. Fegyelmezettség, alázat, kemény munka kellett ehhez.Linzben eddig 14 EBEL-meccset játszott a Volán, ebből kettőt nyert meg, egyszer pedig büntetőkkel vesztett. Pontot is nagyon ritkán szerzünk tehát náluk, ezért is fantasztikus a vasárnapi győzelem. Még soha nem kaptunk tőlük ilyen kevés gólt.

“A fegyelmezett, alázatos, kemény munka gyümölcse volt a vasárnapi győzelmünk ? mondta Énekes Lajos edző a Jégkorongblognak. ? Ezen az úton jártunk az előző meccsen is, de Dornbirnban nem volt szerencsénk. Linzben végre 5 az 5 ellen is eredményesek voltunk, mégpedig nem is akármennyire, az összes találatot így szereztük, ami végre egy kicsit meghozhatja az önbizalmunkat.

Úgy tűnik, hogy a sorok közötti módosítások is eredményre vezettek, az első három sor jobb lett, és a Metcalfe-féle negydik sorunk már az ez előtti találkozón is kifejezetten jól teljesített. Bálizs Bence fantasztikus teljesítménye is kellett a linzi bravúrhoz.

Nagy különbség volt a kapura lövések száma között, de nem akkora, mint a hivatalos jegyzőkönyvben. A mi méréseink szerint 46:28 volt  ez az adat a Linz javára. Fontos kiegészítés, hogy a 46-ból 18-at emberelőnyben lőtt a Linz, ez megnyomja az adatot.

Ugyanakkor a számokon soha nem látszik, mi van mögöttük. Ezen a meccsen a veszélyes helyekről nekünk volt több lövésünk, ők sokat lőttek a kék vonal környékéről, ezek ezen az estén nem voltak igazán produktívak. Közelebbről mi voltunk aktívabbak, több veszélyes helyzetet alakítottunk ki, mint ellenfelünk.

Természetesen el kell mondani, hogy minden sorunk jól dolgozott, nem csak azok, amelyek a gólokat lőtték. Csapatként teljesítettünk nagyot, nem akadtak lefelé kilógó produkciók.

Ez egy meccs volt, túl sokat egyelőre nem kell e mögé gondolni. Egy győzelem a linzi is, 2 pontot ért. Ezt meg kell becsülni, éppen ilyen elszántan és fegyelmezetten kell tovább dolgoznunk ahhoz, hogy megtalálhasson minket is a szerencse és gólokat tudjunk lőni, ezáltal nehéz ellenfeleket megverni.”

A szép gólok itt tekinthetők meg.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum