Megvan a Négy Nemzet Tornája menetrendje

 

2025-ben az All Star-mérkőzés helyett kilenc nap alatt hét mérkőzést játszik az USA, Kanada, Finnország és Svédország válogatottja.

Az NHL idén februárban bejelentette, hogy 2025 február 12. és 20. között egy új tornát hív életre, amelyen az USA, Kanada, Finnország és Svédország válogatottja vesz részt, szigorúan csak az NHL-ben játszó játékosok részvételével. A helyszín és a pontos menetrend akkor még nem lett véglegesítve, vasárnap este viszont a liga komisszárja, Gary Bettman, valamint a játékosszakszervezet (NHLPA) ügyvezető igazgatója, Marty Walsh közös sajtótájékoztatón jelentették be a pontos lebonyolítási folyamatot. A négy válogatott körmérkőzést játszik egymással, majd a csoport első két helyén végző gárda egymeccses döntőt játszik egymással. A hat összecsapásból az első négynek a montreali Bell Center ad majd otthont, majd a csapatok átköltöznek Bostonba, ahol további két találkozót, illetve a döntőt rendezik. A nyitómérkőzésen Kanada és Svédország csap össze február 12-én.

A mérkőzéseket NHL-es pályákon, az NHL szabályai szerint vívják majd, viszont fontos változás, hogy a rendes játékidőben aratott győzelem három pontot ér. A hosszabbításban vagy szétlövésben aratott győzelemért két pont jár, a hosszabbításban vagy szétlövésben elszenvedett vereségért egy pont, a rendes játékidőben elszenvedett vereségért pedig nem jár. A hat összecsapást követően a két legjobb mérleggel rendelkező csapat jut tovább az egymeccses döntőbe. A körmérkőzések során a hosszabbításban a 3 a 3 elleni hirtelen halál 10 percig tart, amelyet háromfordulós szétlövés követ. A fináléban nincs ilyen megkötés, a mérkőzés az első gólig megy teljes létszám mellett.

Ami a kereteket illeti: minden csapat 20 mezőnyjátékossal és 3 kapussal rendelkezik majd. A válogatottba bekerülő játékosok mindegyikének NHL-szerződéssel kell rendelkezniük az 2024/25-ös szezonra és 2024. december 2-án a csapat játékoskeretében kell szerepelniük. A játékoskeret bejelentésének időpontját az NHL és az NHLPA határozza meg, de minden résztvevő nemzeti szövetségnek a nyáron ki jelölnie az első hat játékosát június 28-ig, mielőtt az év későbbi szakaszában kiválasztja a teljes játékoskeretet.

2025 4 Nations Face-Off

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS