Kozma Dávid 34 meccsen 16+38 pontot gyűjtött

 

A klubszezonok zárását követően körbenéztünk, hogyan teljesítettek a tágabb hokivilágban szereplő felnőttlégiósaink.

Pákozdi Bálint idén is odatette magát a brit másodosztályban. A Swindon Wildcats csatára az előző két szezonjában pont/meccses átlag környékén produkált, most 60 mérkőzésen 14 gólt lőtt és 33 asszisztot jegyzett az NIHL-elődöntőig való menetelés során.

Az UTE korábbi játékosa, Phil Kiss a lengyel Podhale Nowy Targ védelmét erősíette. A magyar-kanadai hátvéd 38 meccsen 7+14 pontot gyűjtött, nem hosszabbítottak vele szerződést, ősztől máshol folytatja.

A legutóbbi szezonban még a német másodosztályú Eisbären Regensburgban szereplő, ám onnan a sérülése nyomán végül távozni kényszerülő Keresztury Erik a Herner EV mezében töltötte az idényt. A 27 éves játékos pont ugyanazt a 7+14 pontos teljesítményt hozta, mint Kiss a lengyeleknél, ám neki érvényes szerződése van a klubjával a következő szezonra.

Keegan Dansereau most is remekelt a Rostock Piranhas mezében. A korábbi magyar válogatott csatár az előző idényben 55 meccsen 55+38 pontot gyűjtött, idén 45 találkozón szerepelve 23 gólt lőtt és 31 gólpasszt osztott ki a német harmadvonalban. Dansereau és a rostockiak útjai különváltak, a kanadai-magyar csatár máshol játszik ősztől.

A svájci harmadosztályban Kiss Zsombor a Langenthal játékosa volt, 37 mérkőzésen öt gólt lőtt és tizennégy asszisztot jegyzett. Kiss ősztől a Red Lions Reinachban szerepel.

Az előző évet a DEAC-nál töltő Révész Marcell az EHC Arosához tért vissza Svájcba. A 23 éves csatár 37 összecsapáson hatszor volt eredményes és tíz gólpasszt adott abban a csapatban, ahol ősztől is jégre lép.

Kreisz Brúnó a tengerentúlon, az SPHL-ben játszik. A MAC HKB és az FTC-Telekom korábbi játékosa a Roanoke színeiben 15 meccsen egy gólt lőtt és két gólpasszt jegyzett, aztán a Evansville Thunderbolts mezében 24 találkozón 2+5 pontot gyűjtött, majd a Pensacola Ice Flyersben három mérkőzésen egy gólpasszig jutott.

A svéd negyedik vonalban több légiósunk is szerepel. Szűcs István Gábor tavasszal még Lengyelországban jégkorongozott, most a Boro/Vetlanda HC mezében gyűjtötte a pontokat. A 26 éves csatár 41 meccsen 12+11 ponttal járult hozzá csapata osztályozós meneteléséhez, ám végül nem tudtak feljutni a harmadik vonalba.

A Ferencvárostól Svédországba visszatérő Kozma Dávid remekel az Amals SK mezében, 34 mérkőzésen 16-szor volt eredményes és 38 gólpasszt osztott ki, amivel együttese második legponterősebb jégkorongozója volt. Kozma jövőre is az Amals SK mezét viselheti.

A Sollentuna HC 19 éves magyar hátvédje, Nádasi Levente 2024-ben nem játszott a felnőttek között, a szezon első felében viszont nyolc találkozón lehetőséget kapott, ezt két gólpasszal hálálta meg.

A Flemingsbergs IK névsorában tavaly feltűnt az a Georgij Cservjacsenko, aki korábban a Vasas SC birkózója volt. A 2007-ben született Cservjacsenko azon az egyetlen felnőtt mérkőzésen lépett jégre, a klub az U18-as és az U20-as csapatánál számolt a magyar csatárral. Szintén a Flemingsbergs IK kötelékébe tartozik a 18 éves kapus, Gödri Dominik, akit négyszer vetettek be a svéd negyedik vonalban, ahol közel 90%-os védési hatékonyságot hozott.

Svéd negyedosztálybeli kapusunk, Antek Tamás a debreceni éveket követően a Solleftea ketrecét őrizte, a 2003-as hálóőr a 32 meccsén 88,9%-ot hozott. Antek a következő szezont a svéd harmadosztályú Örnsköldsvik HF vasai között töltheti.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS