Triplázással zárta történelmi idényét a Corona Brasov

   

Dave MacQueen legénysége 2024-ben a Román Kupa- és az Erste Liga-győzelem mellett a romániai pontvadászatot is megnyerte.

A bronzcsatában a Gyergyói HK szintén 2-0-s összesítéssel zsebelte be a harmadik helyet a Steaua kárára, kárpótolva némileg ezzel szurkolóit a mérsékeltebb Erste Liga-idény után.

Brassói és gyergyói győzelmekkel vették kezdetüket április 16-án a román bajnoki helyosztók. Időrendi sorrendben természetesen a bronzcsata rajtolt el korábban, helyi idő szerint 17:30-kor. A Szilassy Zoltán, Fejes Nándor, Sárpátki Tamás triót magyar válogatottbeli elfoglaltságok miatt nélkülözni kényszerülő házigazdákra kifejezetten ráijesztettek a bukarestiek, Martinov és Filip találataival a Steaua ugyanis már a 11. percben 2-0-s előnyre tett szert. Ekkor azonban fordult a kocka, a 15. minutumban Dalhuisen összeakaszkodott Filippel, a fővárosiak első soros szélsőjével – a verekedés látszólag teljesen megzavarta a látogatókat: harminc másodperccel később Orban szépített, a 16. minutum végén pedig Szigeti döntetlenre módosította az állást. Sőt, a 20. percben Vincze emberfóros találatával 3-2-es hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok, ám a fordulást követően is lendületben maradt a GYHK: egy perc sem telt el a középső etapból, amikor Orban duplázott, de a bukarestiek erre a találatra még gyorsan válaszoltak, Timaru emberelőnyben mínusz egyre csökkentette csapata hátrányát. Innentől aztán beindult a székely henger, Sylvestre négy az ötre ismét kétgólosra növelte a differenciát, majd valamivel több mint 10 perccel a végső dudaszó előtt Tranca is beköszönt. Az utolsó szentmiklósi találatot újfent Sylvestre vitte be, amire Buda Gábor jóvoltából a Steaua már csak az 59. minutumban tudott válaszolni, így a széria első mérkőzése 7-4-es gyergyói sikerrel zárult.

Egy napra rá, április 17-én Góga Attiláék a párharc lezárása érdekében utaztak Bukarest Otopeni nevezetű külvárosába, ahol a székelyföldiek sikeresen abszolválták küldetésüket: a GYHK kvázi esélyt sem adott riválisának, Szigetiék 23-mal több kapura lövéssel próbálkoztak, mint ellenfelük, ami végül eredményhez vezetett – többek között Császár mesterhármasának, illetve Vincze duplájának köszönhetően a Gyergyó ezen a napon is 7-4-re legyűrte a Steauát, amivel eldőlt, hogy habár a tavalyi Erste Liga-győztes nem tudta megvédeni elsőségét a magyar bázisú pontvadászatban, az idei szezont sem zárja érem nélkül Szilassy Zoltán csapata.

Későbbi időpontban, 20:00-s kezdéssel rajtoltak el a nagydöntő TVR Sport által élőben közvetített felvonásai. Április 16-án, hazai közönség előtt Kevin Constantine legénysége kezdte jobban a finálét, Szkacskov egyenlő létszám mellett ütött találatával már a 6. percben gólt kiálthatott a Vákár népes közönsége. A középső játékrészre aztán megérkezett a mérkőzésbe az Erste Liga újdonsült bajnoka is, MacQueen fiai háromszor vették be Adorján kapuját ebben a harmadban: Gajdó Balázs a 28. percben egalizált, ezt követően Kóger emberhátrányos találatával vezetés birtokába jutott a Corona; majd a 38. minutumban VanWormer javított az amúgy is kiváló barcasági emberfóros mutatókon. Nyolc perccel a vége előtt Levin emberelőnyös találatával ismét nyílt lett a találkozó, a Sportklub viszont már nem tudta 3-3-ra módosítani az állást, ezért 1-0-s hátrányból a következő nap idegenben folytathatta a szériát.

24 órával később egy fordulatokban gazdag, végletekig kiélezett, igazán nagydöntőhöz méltó összecsapást szemlélhetett a brassói publikum. Izgalmakban nem szenvedtek hiányt a nézők, a 30. minutumban Péter Balázs jóvoltából a Csíkszereda kétgólos előnyre tett szert. Kilenc perccel később hiába kozmetikázott Kóger az eredményen, az utolsó játékrész derekához közeledve Rokaly emberhátrányos találata révén ismét kettővel ment a Sportklub. Ezt követően viszont beindultak a Corona húzónevei, a Brassó röpke 11 perc leforgása alatt négyszer mattolta Adorjánt: a 49. minutumban Zagidullin nyitotta ki a gólcsapot emberelőnyben, hat percre rá Valchar egalizált, majd az 58. percben Cornet is beköszönt hátrányban, 5-4-re módosítva ezáltal az állást. A székelyföldiek mindent megtettek a párharc megmentése érdekében, a csíkiak hálóőre még lekorcsolyázott a cserepadra, a találkozó 6-4-es végeredményét végül Kóger állította be üres kapura 14 másodperccel a végső dudaszó előtt – a korábbi magyar válogatott támadó kiváló szezont futott, a rutinos támadó aktívan kivette részét a brassóiak többfrontos sikereiből: Kóger a nagydöntő két mérkőzésén kulcsfontosságú pillanatokban három egységet rakott bele a közösbe, míg az Erste Liga rájátszásának tizenkét mérkőzésén kilenc pontig jutott.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum