Triplázással Coronázhatja meg történelmi idényét a Brassó

 

A Csíkszereda nyerte a romániai pontvadászat alapszakaszát, így Kevin Constantine legénysége az újdonsült Erste Liga-győztes Brassóval döntőzhet az aranyért keddtől, míg a harmadik GYHK a negyedik Steaua ellen zsebelheti be a bronzot.

Március 2-án Kézdivásárhelyen remek meccset láthatott a publikum, a Háromszéki Ágyúsok a végig két sorral menő Sapientia együttesét fogadták. Hiába húztak el a hazaiak három góllal Antal László duplájának és Bíró Ottó találatának köszönhetően, a túloldalon Kedves Tamás szintén duplázott, mínusz egyre csökkentve a differenciát. Sőt, a 42. minutumban Both Péter révén már 3-3-at mutatott az eredményjelző, a lényegi kérdéseket Gecse Olivér gólja döntötte el öt perccel a végső dudaszó előtt. A végén még elszabadultak az indulatok, a játékvezetők összesen 225 percnyi büntetést róttak ki verekedések miatt. Egy nappal később következhetett a visszavágó, ekkor a középső harmadban úgy tűnt, a Sapientia fogott ki jobb napot, Kedvesék ugyanis 3-2-re mentek a második etapban. Az utolsó játékrészre azonban felszívták magukat a kézdivásárhelyiek, s öt gólt berámolva végül 7-4-re felülkerekedtek. Március 9-én Todor Krisztiánék Bukarestbe látogattak, ahol sima, 6-2-es vereséget szenvedtek a Steauától. Másnap a felek ismét összemérhették erejüket: az erdélyiek rövid időn belül kétszer is mattolták a fővárosiak védelmét Gecse és Antal találataival, a második felvonásban viszont egalizáltak a bukarestiek, a hátralévő időben pedig újabb gól már nem született. Következhetett tehát a hosszabbítás, ahol a hálók érintetlenek maradtak, a mérkőzést végül büntetőlövések döntötték el, ami ezúttal az Ágyúsoknak kedvezett. Március 11-én a Galac 5-2-es csapást mért a Sapientiára, 24 órával később pedig Július Pénzes fiai 8-szor mattolták Bíró Nándor kapust.

Március 16-án a Háromszéki Ágyúsok nem tudták legyűrni hazai környezetben a Galacot. Egy nappal később már hengereltek a székelyföldiek, újfent saját közönségük előtt hét gólig meg sem álltak – Márton Koppány duplázott, Molnár Zoltán pedig egy triplát rakott bele a közösbe. Kilenc napra rá a Sapientia újfent tükörsima vereséget szenvedett, ezúttal a bukarestiek keserítették meg az U23-as ifjak életét. A március 26-i visszavágón már egy szorosabb mérkőzésen bukták el a három pontot az erdélyi fiatalok. Április 7-én a Sportklub fővárosi sikerével bebiztosította alapszakasz-győzelmét, ami egyben azt is jelentette, hogy Beczéék idén az aranyért szállhatnak szorítóba. Egy nappal később a Steaua megsemmisítette az ekkor még két fronton vitézkedő brassóiak második csapatát, ám a Corona időközben története során először elhódította az Erste Liga bajnoki serlegét, így a barcaságiak a vártnál hamarabb visszatérhettek a romániai pontvadászatba. Gajdó Balázsék a szezon utolsó alapszakasz-mérkőzését április 13-án, Bukerestben, kimondottan tartalékos összeállításban vívták, a tét nélküli összecsapást végül a fővárosiak nyerték 5-4-re. Azon alakulatok számára, amelyek a 28 mérkőzéses alapszakasz során nem kvalifikálták magukat az első négybe, az idei szezon befejeződött: névlegesen az ötödik Galac, a hatodik Háromszéki Ágyúsok, a hetedik Sapientia U23 és a Sportul Studențesc csapatai nem lesznek érdekeltek az éremcsatákban. Érdekesség, a szezon közepén becsatlakozó bukaresti egyetemisták mínusz 322-es gólkülönbséggel mehetnek nyaralni.

A helyosztók két nyert mérkőzéséig tartó csörtéi április 16-án kezdődnek, a döntőben tehát a Csíkszereda a Brassóval, míg a bronzcsatában a Gyergyói HK a Steauával mérheti össze erejét. A széria első felvonásait a Vákárban, illetve a Stadion utcában rendezik, amennyiben a második körben nem dőlnének el az érmek sorsai Brassóban és Bukarestben, akkor a párharcok ismét visszatérnek kiindulási pontjaikhoz. A sportág népszerűsítése szempontjából áttörő sikert aratott a Nagy Attila által irányított Román Jégkorong Szövetség, a regnálása első idényét teljesítő sportvezető éppen a minap jelentette be közösségi felületén, hogy hosszas egyeztetések után dűlőre jutottak a TVR Sport országos tévécsatornával, ezért a nagydöntő összes mérkőzése mindenki számára országszerte követhető lesz.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum