Sebők Balázs a Fehérvár játékosa

   

A válogatott center három évre írt alá a magyar ICEHL-csapathoz.

Ami késik, nem múlik: a Hydro Fehérvár AV19 szerda reggel hivatalosan is bejelentette Sebők Balázs szerződtetését. A MAC-nevelésű válogatott támadó 2009-ben 14 évesen került ki Finnországba, ahol előbb a Kärpät korosztályos együtteseit járta végig, majd rendkívül eredményes utánpótlásévek és egy Mestis-szezon után a KalPa felnőttcsapatában mutatkozott be a Liigában 2015-ben. A kuopiói klub egyik húzóembereként 2017-ben bajnoki ezüstérmet, két évvel később Spengler Kupát nyert a csapattal, utolsó, hatodik idényében A betűsként vezette a KalPát. 2021-ben igazolt a finn topcsapat Ilveshez, itt végül két szezont töltött el és bronzéremig jutott a tampereiekkel. Legutóbb a DEL-ben szereplő Iserlohn Roostersnél játszott, a végül a bennmaradást kivívó német csapatnál 49 meccsen 22 ponttal zárt.

Hogy az egyik legjobb magyar jégkorongozó 15 évnyi légióskodás után már hazavágyott, eddig sem volt titok, a blogunknak adott februári interjúja után pedig leginkább csak a mikor volt a kérdés. A végül három évre, tehát 2027-ig aláíró 29 éves csatár ennek megfelelően el is mondta: „Nem titok, hogy mindig is terveztem egyszer Székesfehérváron jégkorongozni – csupán idő kérdése volt, hogy ez mikor jön el. Konkrétan megfogalmazódni viszont az utóbbi két-három évben kezdett el a gondolat, mert nagyon szerettem volna már itthon játszani, illetve kifejezetten imponált az az út, amit a Hydro Fehérvár AV19 bejárt az utóbbi években: nem véletlen, hogy a klub 3 éven belül másodszor lesz ott CHL-ben, illetve egy bajnoki döntőbe is bejutott a csapat. Örülök, hogy egy olyan együtteshez térhetek haza, aminek teljes mértékben reális célkitűzés lehet, hogy bajnoki címekért küzdhessen így nem csak a civil, de a szakmai része miatt is nagyon boldog vagyok, hogy Székesfehérváron kezdhetem meg az itthoni profi karrieremet. Mindenki tudja, milyen jó kapcsolatot ápolok Hári Jánossal, így nagyon motiváló volt, hogy az egyik legjobb barátommal tudok klubszinten játszani. Erről régóta beszélünk vele és örülök, hogy most ez így is lesz. Jancsin kívül viszont válogatott szinten nagyon sokakkal hosszú évek óta játszom és azt gondolom közösen örülünk, hogy jövőre egész évben látjuk egymást. Kiss Dáviddal is beszéltem már, nyilván itt a világbajnokság a nyakunkon, úgyhogy mindkettőnknek ott kell most legyen a fókusz, de kifejezetten várom a közös munkát és remélem azt tudom neki majd adni amit el is vár tőlem. A keret még nyilván alakul, de azt gondolom, hogy az utóbbi évek eredményei miatt nem is lehetne más a cél, hogy a lehető legszebb színű éremmel fejezzük be az évet. Persze ez egy hosszú út, így először, mint mindig, a playoff a cél és utána meglátjuk, mire leszünk képesek. Magamtól azt várom, hogy tudjam segíteni a csapatot és egy olyan pluszt tudjak hozzátenni a teljesítménhez, amit én és -  azt gondolom – a többiek is majd elvárnak tőlem. Mindezek mellett pedig próbálok a lehető legjobb csapattárs lenni, mert tapasztalataim alapján akkor leszel sikeres, ha az öltözőben helyén vannak a prioritások és jó az összhang, így remélem ebből is majd ki tudom venni a részem. A hazaigazolásomban szerepet játszott a CHL-szereplés és az új aréna is. Sportolóként mindig jó helyeken szeretne játszani az ember, ha van rá lehetősége, így nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy magyar csapat mezét tudom majd magamra húzni a CHL-ben és az már csak hab a tortán, hogy mindezt a csodaszép Alba Arénában tehetem meg. Ezen kívül tudom, hogy az ICE Európa egyik top ligájáról beszélünk így a színvonallal biztosan nem lesz panasz. Volt szerencsém korábbi csapataimmal játszani már ICE-csapatok ellen, a bajnokságot pedig a Hydro Fehérvár AV19, illetve az ott játszók miatt mindig is követtem. Természetesen, majd szezon közben fogok én is jobban szembesülni, hogy milyen is a liga maga testközelből.”

Sebők mellett jelenleg Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Hári János, Terbócs István, Magosi Bálint, Vértes Nátán, Bartalis István, Mihály Ákos és Anze Kuralt alkotják a Volán csatárkontingensét, Erdély Csanád visszatérésére is nagyobb összegben mernénk fogadni, Galló Vilmos viszont a megalapozatlan szurkolói felhangokkal ellentétben nem lesz a Fehérvár játékosa, a Linköpinget elhagyó csatár az első információk szerint visszatér Finnországba, de a hivatalos megerősítésre még várni kell.

sebok hari

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum