FTC-Telekom–SC Csíkszereda 3-1

   

Hiába szerzett vezetést a Sportklub, a Fradi Kärmeniemi révén gyorsan egalizált, majd Németh és LaPorte találatainak köszönhetően vasárnap a döntőbe jutásért utazhat Csíkszeredába.

Fodor Szabolcsnak nélkülöznie kellett Turbuczot és Nemecet, visszatért azonban Roth, a légiós hátvéd március 2-án játszott legutóbb tétmérkőzést. A vendég szakvezetés nem számíthatott Adorján játékára, helyét Ambrus Levente vette át a cserepadon. A párharc ötödik mérkőzésén Arany és O’Connor kaptak lehetőséget a vasak között. Óvatosan indítottak a felek, mindkét oldalon feljegyezhettünk egy-két kósza kapura lövést és látványos ütközést. A csapkodóbb játék után a Ferencváros vette át kezdeményezést, Bánék több ízben körbelőtték a vendég ketrecet, majd jött Brady, a hazaiak aranymezese éles szögből a rövid oldali vasat találta el. Óriásivá érett a ferencvárosi nyomás, a zöld-fehérek több cserén keresztül beszorították a látogatókat, a játékrész feléhez közeledve a Csíkszereda csak elvétve tudta kihozni a pakkot a védőharmadból. A folytatásban Galajda remekül vette észre a hosszún őrizetlenül érkező Bradyt, O’Connor azonban kiválóan állta a sarat. Nem állt le a Fradi, a jobb oldalról most Bán puffantott óriási kapusvasat, rengeteg helyzetet packázott el az FTC a nyitó harmadban. A játékrész végéhez közeledve éledezett a Sportklub, Rokalyiék egy kimondottan veszélyes beleérős lövéssel riogattak, néhány momentummal később pedig Fodor kotort kis híján a hálóba a kapu torkából.

A párharc leglátványosabb harmadát produkálták a felek a középső játékrészben – feszültségből és helyzetekből sem szenvedett hiányt a Tüskecsarnok népes publikuma. Először Rokaly Norbert kapáslövését hatástalanította az egyik ferencvárosi bekk a kapu előterében, a másik oldalon O’Connornak is szüksége volt tudása legjavára. Lüktető lett a játék, kettő perc sem telt el, amikor Reisz Arany leütközésével borzolta a kedélyeket, ezt követően pedig Boros kapott kisbüntetést testre ütésért. Remekül járatták a korongot Levinék emberelőnyben, Rutkowski távolról mattolta az FTC hálóőrét – ám némi videózást követően a játékvezetők annullálták a találatot. Ami késik, nem múlik: a 25. minutumban Levin egy csodás átadással ugratta ki az üresbe mozgó Péter Balázst, a kék-fehérek 66-osa közelről irgalmatlanul a felsőbe varrt (0-1). Gyorsan reagáltak a fejleményekre a hazaiak, kettő percre rá ismét egyenlő volt az állás: óriási össztűz zúdult a csíkszeredai kapura, O’Connor egy ideig még spárgázó mozdulatokkal állta a sarat, ám Kärmeniemi elemi erejű bombájával szemben már a légiós hálóőr is tehetetlennek bizonyult (1-1). A 31. minutumban Turcotte csúnyán a palánkra lökte Ferencz-Csibit, a kanadai támadó megmozdulása kettő percet ért – veszélyesen forgatott a Sportklub az újabb emberelőnyben, ám LaPorte és Nagy Gergő mégis kétszer elroboghatott szólóban; majd még ugyanebben a játékszituációban Láday csilingeltette meg a vasat közelről. Elképesztő iram vette kezdetét, Galajdáék nem tudtak gólra váltani egy emberfölényes kontratámadást, néhány másodpercre rá pedig Levin rávezetését Arany tolta ki földöntúli bravúrral. A 35. percben Szkacskov kisbüntetése révén a ferencvárosi előnysör riogathatott, O’Connor eszén azonban nem sikerült túljárni. Igazi playoff-hangulat alakult ki az utolsó pillanatokban – Rokaly Norbert, Galajda, Reisz és LaPorte kvartettje kimondottan látványosan akaszkodott össze zárásként.

A 47. minutumban már a Ferencvárosnál volt az előny: Nagy Gergő centerezésére Németh érkezett menetrendszerűen, s korcsolyájával a gólvonalon túlra továbbított (2-1). A hátralévő időben Sofronék hatalmas energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, a hazai kapu előtt rengeteg veszélyes szituáció alakult ki, a ferencvárosiak viszont hősies védekezésükkel átvészelték a nehéz pillanatokat, a találkozó végeredményét pedig LaPorte állította be egy üres kapus találattal (3-1). A széria így vasárnap 3-2-es ferencvárosi előnyről folytatódhat.

ftcscc_brown

fotó: FTC-Telekom

Jó volt a meccs, de a fegyelem még fontosabb

   

Az FTC-Telekom–SC Csíkszereda párharc ötödik meccsének vezetőedzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Páratlan számú meccset sikerült megnyerni. Az utolsó párost, a negyediket is megnyertük Csíkszeredában és utána mondtam, hogy akkor van itt esélyünk, ha ugyanúgy küzdünk, hajtunk és ugyanúgy csapatként funkcionálunk, ahogy azt tettük ott kint Csíkban a 4-1-es győzelmünknél. Úgy gondolom, hogy ez most is meg volt 60 percig, hogy elképesztő energiákat mozgósítottunk és tényleg küzdöttünk egymásért, a csapatért és ezért a közönségért. Az ötödiket, ami hazai pályán volt, megnyertük és most ez nagyon komoly hazai pálya volt. Tényleg óriási hangulat volt és nagyon nagy pluszt adtak a nézőink és azt gondolom, hogy nagyon komoly hokicsemege is volt, mert maga a mérkőzés is szerintem magas színvonalú volt. Szóval érdemes kilátogatni ezekre a meccsekre és még egyszer mondom, nagy lökést adott, hogy ilyen sokan voltak a Fradi-szurkolók. Szóval itt nem volt más választásunk, de még egyszer mondom a legfontosabb az, hogy tudtunk megint egy olyan produktumot, amit 60 percig csapatként és tényleg nagyon komoly erőbedobással, küzdéssel és akarattal csináltuk a dolgunkat és ez egy győzelemre volt megint elég.”

Václak Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Szerintem jó meccs volt, mindkét csapat harcolt. Sajnálom, hogy kikaptunk, amit mondani szeretnék, hogy a playoffban a legfontosabb a fegyelem. Jó volt a meccs, de a fegyelem még fontosabb.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. márc. 29., péntek.
Arany: 96,7% (Földes)
K
O'Connor: 93,8% (Ambrus)
Hrabal, Boros, Tóth G., Kestilä, LaPorte
1
Kubát, Ferencz Csibi, Rokaly Sz., Részegh, Becze
Seregély, Crespi, Brady, Galajda, Németh
2
Salló, Láday, Levin, Péter, Sofron
Marva, Karmeniemi, Banga, Nagy G., Tóth A.
3
Casaneanu, Rutkowski, Rokaly N., Szkacskov, Brown
Turcotte, Haranghy, Farkas, Bán
4
Reisz, Fodor, Svetina
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Vaclav Novak
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 24:53 SCC PP Péter Becze Levin
1-1 26:22 FTC Karmeniemi Kestilä
2-1 46:50 FTC PP Németh Nagy G.
3-1 57:53 FTC EN LaPorte Boros
33 Kapura lövések száma 30
14 Kiállításpercek 14

O'Connor kapu mögötti bakija a Sportklub meccsébe került

 

A Fradi–Sportklub elődöntő ötödik felvonása három percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum