Corona Brasov–Gyergyói HK 3-2

   

A brassóiak egy véghajrában lőtt góllal behúzták az elődöntő ötödik mérkőzését, így vasárnap idegenben a fináléba jutásért lépnek jégre.

A negyedik összecsapást követően az utólag egy-egy meccsre eltiltott Piché és Dalhuisen nélkül feszültek egymásnak a csapatok. A kapukban Dubeau és Rinne kezdett. Nekirontott ellenfelének a Brassó, az első percben VanWormer és Cornet is betalálhatott volna. A viharos hazai kezdés után próbálták lassítani és megnyugtatni a játékot a székelyek, nem jártak sikerrel. Az 4. percben gólt hozott a fölény: egy sarokban kiküzdött korong két gyors átadással Boriszenkóhoz került, aki a kékről a rövidbe bombázott (1-0). Ritmust váltottak a gyergyóiak, az egyedül hagyott Fejes tört előre, tiszta helyzetből leadott lövését Dubeau hárította. A Corona negyedik sora is kitett magáért, Gajdóék kishíján góllal fokozták a hazai drukkerek jókedvét. A másik oldalon Császár Hunor került ziccerbe, ő is csak a kapusig jutott. Lüktető volt a mérkőzés, felváltva alakítottak ki helyzeteket a csapatok. Cornet már elhúzta a pakkot Rinne mellett, éles szögből leadott lövése a blokkoló védőről pattant fölé. Feljebb kapcsolt a GYHK, öt az ötben is felálltak, miközben Boriszenko hatalmas ütközéssel színezte a játékot. A végén egy kontrából majdnem megduplázta előnyét a Brassó, a kapuvas kisegítette a vendégeket.

A középső felvonás is brassói lehetőségekkel indult, majd Haaranen ráfordulásos fonákemeléssel veszélyeztetett. Ismét gyorsan jött a gól: a 23. percben Sills megduplázta a hazai előnyt (2-0). Holwell kerülgette a bekkeket, lövése nem jött ki Rinnéről. Továbbra sem volt kiállítás, de a feszültség tapintható volt, rendszeresen szócsatáztak a játékosok. A 27. percben Imre Patrik keveredett a kapu elé, Dubeau eszén nem tudott túljárni. Küzdött a szépítésért a Szilassy-csapat, de az utolsó átadásokba mindig beleért egy hazai ütő, ha eljutottak a kapuig, akkor pedig Dubeau remekelt a vasak között. A meccs felénél érkezett az első kiállítás, Császár Hunor ült ki két percre. A fór nem hozott gólt, majd kirobbant a feszültség a játékosokból: Sylvestre magas ütője arcon találta az ellenfelet, a csatár az őt kérdőre vonó Szabó Krisztiánt is fellökte, 2+2 perc lett a jutalma. Nem volt elég éles a barcaságiak fórjátéka, pedig akár el is dönthették volna a mérkőzést. A kiállítás leteltekor a blokkról messzire kivágódott korong a büntetőpadról visszatérő gyergyói 81-eshez került, aki kapura tört, majd köténygóllal zárkóztatta övéit (2-1). A szépítő találat alapjaiban változtatta meg a meccset. A hajrára GYHK-emberelőny maradt, gyors korongjáratással elmozgatták a védőket, Sylvestre keresztpasszát Orban vágta az üres kapuba (2-2).

A záró harmadban kezdhettek mindent elölről a csapatok. Továbbra sem volt óvatoskodás, mindkét együttes a győzelemért ment. Az utolsó tíz perchez érve még nem született döntés, csak helyzetekig jutottak a játékosok. Imre Patrik ziccerére Zagidullin felelt, majd Sills remek cselekkel becsapta őrzőit, Rinnét már nem tudta mattolni. Nem csökkent a tempó, támadás támadást követett. A hajrá kezdetén Blackwater ütőjében maradt a győztes gól, ismét Rinnét kellett kiemelni. Az 57. percben aztán őt is utolérte a kapussors, Valchar háttal állva, zseniális mozdulattal szabadította ki a korongot a sarokból, Cornet VanWormerhez továbbított, aki köténygóllal eldöntötte a mérkőzést (3-2). A hátralevő időben előbb DiDiomete kotorászott Dubeau kapuja előtt, majd jó hazai védekezés következett. Bodóéknak nem volt esélyük egyenlíteni, sőt, sokáig Rinne sem tudott lejönni. Leperegtek az utolsó másodpercek is, a dudaszó után nagy volt az öröm brassói oldalon, kulcsmeccset nyertek a kék-sárgák. A GYHK kétgólos hátrányból még talpra állt, ennél többre viszont nem jutott. A székelyek vasárnap, hazai jégen nyújthatják hétmeccsesre a szériát.

bragye_adamzsolt

fotó: Corona Brasov

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. márc. 29., péntek.
Dubeau: 93,3% (Tőke)
K
Rinne: 92,9% (Mag)
Williams, Holwell, Blackwater, Sills, Kóger
1
Haaranen, Fejes, Orban, Sylvestre, Szigeti
Lowney, Boriszenko, VanWormer, Cornet, Valchar
2
Kozma, Raymond, Vincze P., Császár, Bodó
Farkas, Bors, Gliga, Zagidullin, Szabó
3
Mesikammen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Ádám
Kovács E., Rokaly-Boldizsár, Vasile N. R., Gajdó B.
4
Tamminen, DiDiomete
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:52 BRA Boriszenko Cornet Lowney
2-0 22:23 BRA Sills Williams Zagidullin
2-1 35:32 GYE Sylvestre
2-2 38:55 GYE PP Orban Sylvestre Bodó
3-2 56:14 BRA VanWormer Cornet Valchar
42 Kapura lövések száma 30
2 Kiállításpercek 6

Boriszenko lövését nem tudta lereagálni Rinne

 

A pénteki Corona–GYHK videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum