Gyergyói HK–Corona Brasov 4-1

   

A címvédő a 2+1 pontot gyűjtő Vincze Péter és a három gólpasszt kiosztó Chris Bodó vezérletével egyenlített a brassóiak elleni párharcban.

A negyedik meccset a Gyergyó kezdte jobban, gyors egymásutánban kétszer is helyzetbe kerültek a hazaiak. Majd elcserélték magukat, a kiállítás megtörte a ritmusukat. Bár első emberelőnyéből nem tudott betalálni a Brassó, átvette a játék irányítását és egyenlő létszámban is veszélyesebben játszott. A hazaiak jobbára védekeztek, előbb Fejes tisztázott a legjobb ütemben, majd Tranca volt jó helyen egy kipattanónál és felszabadított. Valcharék közel voltak a gólhoz tempós első tíz percben, agresszív letámadásukkal nehezen boldogultak Orbanék. A folytatásban is sok volt a blokk és a lefülelt átadás, kívül-belül ismerik már egymást a csapatok. Lowney oldalhálójánál sok vendégszurkoló gólt kiáltott, majd fordult a kocka: a 14. percben Bodó keresztjét Haaranen tűzte rá, Vincze Péter beleszúrt, ez becsapta Dubeau-t (1-0). Szigeti szinte azonnal megduplázhatta volna az előnyt, a brassóiak kapusa a helyén volt. A hajrában Sándor-Székely tört előre, az otthagyott korongot fölé vágta a társ. A GYHK előnye tudatában magabiztosan tartotta a korongot és megfontoltan építkezett. Az első harmad 1-0-val ért véget.

Késéssel indult a középső felvonás, a megfelelő jégminőségre kellett várni. A játékvezetők továbbra is engedték a kemény játékot, nem fújták szét a meccset. Bodóé volt az első kapura lövés, Dubeau könnyedén hárított. Emberelőnyt harcolt ki a Corona, érdekesség, a hazaiak sokáig győzködték a bírókat, hogy a fordított ítélet lenne helyes. Nem is hagyták kihasználatlanul az esélyt a Cenk alattiak, a 26. percben Zagidullin egalizált (1-1). A Gyergyó is megmutatta, eredményes tud lenni emberelőnyben: a 29. minutumban Bodó alapvonal mögüli passzát Vincze Péter juttatta a gólvonal mögé (2-1). Ezután félelmetes pár percet produkált a házigazda, teljesen szétzilálták a brassói védelmet, csak Dubeau bravúrjainak hála nem nőtt a különbség. A fölény emberelőnyt kamatozott, ez viszont a lendületben lévő székelyeket zavarta meg, nem tudtak újabb helyzeteket kialakítani. Öt az ötben aztán Dalhuisen villant: a 34. percben a kék vonal közepéről bombázott a kapuba (3-1). A hajrá is a GYHK-é volt, jól forgattak Szigetiék, az ötletes támadójátékukat nem tudta lekövetni a Brassó. Megérdemelt kétgólos gyergyói előnnyel ért véget a második játékrész.

A záró etapban jönni kellett a barcaságiaknak, Kovács Mátyás azonnal közelebb hozhatta volna övéit, kimaradt a helyzet. A folytatásban a nagyobb lehetőségek a hazaiak előtt adódtak, Dubeau állta a sarat. Taktikusan és fegyelmezetten hokizott a Szilassy-csapat, de nem hanyagolta el a támadásokat sem. A Corona játékán nem érződött az átütőerő, gyorsan fogytak a percek és még mindig kettő volt közte. Mikor végre ritmust fogtak, elcserélték magukat, a GYHK köszönte szépen és a fórt kihasználva eldöntötte az összecsapást: a 47. percben Bodó lőtt kapura, a blokkban elakadó korongra többen is érkeztek, végül Orban volt a legszemfülesebb (4-1). Az utolsó öt perchez érve Dalhuisen ült ki két percre, ezzel az eséllyel sem tudtak élni a látogatók, akik a negyedik gyergyói gól után már érezhetően a következő meccsre készültek. A végén a kapuslehozatalnak sem lett volna értelme. A GYHK a brassói egyenlítés után újítani tudott és szinte végig jobban játszva megérdemelten győzött és 2-2-re egyenlített a párharcban.

gyebra_williams

fotó: Szász Adorján/GYHK

Pénteken egy óriási csata lesz Brassóban

   

A szerdai GYHK–Corona edzői meglátásai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Szerdán sokkal jobbak voltunk a kapuralövések tekintetében, illetve variáltunk egy kicsit a támadásunkon, ami abszolút bejött. Nagyon örülünk, hogy a srácok alkalmazták a megbeszélteket, ezért pedig nagyon büszke vagyok rájuk, óriási dicséret. Kedden az ellenfél jobb volt, ezt el kell fogadni, viszont a szerdai meccsen mi tettük jobban a dolgunkat. Nagyon gyorsan tanulunk, ami szuper, de ezt most nagyon gyorsan el kell felejteni, mert pénteken egy óriási csata lesz Brassóban.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “A szerdai nap nem úgy alakult, ahogy elterveztük, nyilván a Gyergyó úgy jött bele a meccsbe, hogy mindenáron ki akarja egyenlíteni a párharcot, ami jól látható volt az első harmad során. Sok energiát emésztett fel, hogy sokat kellett védekeznünk, a Gyergyó pedig egy olyan csapat, amely nagyon jól tud építeni a momentumokra. Szerda este jobbak voltak nálunk, 2-2 az állás, a két csapat nagyon közel van egymáshoz, úgyhogy nagy meccs lesz pénteken.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. márc. 27., szerda.
Rinne: 96,4% (Mag)
K
Dubeau: 86,2% (Tőke)
Haaranen, Fejes, Orban, Sylvestre, Szigeti
1
Williams, Piché, Blackwater, Sills, Kóger
Dalhuisen, Raymond, Vincze P., Császár, Bodó
2
Lowney, Boriszenko, VanWormer, Cornet, Valchar
Mesikammen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Ádám
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Zagidullin, Szabó
Vincze G., DiDiomete
4
Rokaly-Boldizsár, Vasile N. R., Kovács M.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:25 GYE Vincze P. Haaranen Bodó
1-1 25:04 BRA PP Zagidullin Blackwater Boriszenko
2-1 28:10 GYE PP Vincze P. Bodó Orban
3-1 33:43 GYE Dalhuisen Szigeti Sylvestre
4-1 46:42 GYE PP Orban Vincze P. Bodó
29 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 8

Vincze Péter kétszer is jó ütemben érkezett a brassói kapu elé

 

Az erdélyi elődöntő negyedik felvonásának videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum