SC Csíkszereda–FTC-Telekom 4-0

   

A Sportklub már az első harmadban kétgólos előnyt épített ki, erre építve végül magabiztosan verte a Fradit az elődöntő harmadik mérkőzésén.

A Vákár Lajos műjégpályán folytatódott 1-1-ről az FTC-Telekom-Sportklub Csíkszereda elődöntős párharc. A kapukban ezúttal az első meccsen kiválóan védő Adorján és Arany kezdett. A 2. percben Péter Balázs iramodott meg, Aranynak kellett nagyot védenie, aztán a ferencvárosi portásról lepörgő korongra Brown érkezett, de Kärmeniemi mentett tanárian. A 6. percbe lépve megszerezte a vezetést a Sportklub: Reisz parádés szólóját még megakasztotta a Fradi-védelem, érkezett viszont Casaneanu, és verte Aranyt (1-0). Laporte válaszolhatott volna, de a kapuvasat csípte a lövése. A 12. percben Levin ziccerénél Arany mentett. Brady és Nagy Gergő összjátéka végén Fodor piszkált közbe, megakadályozva a vendégegyenlítést. A 19. percben egy szituáció után Tóth Gergő és Reisz akadt össze, nem osztottak ki büntetést. A harmad utolsó percében remek góllal növelte előnyét a Csíkszereda: Sofron-Salló-Levin-Péter volt a korong útja, Péter Balázs pedig második szándékból kapuba húzott (2-0).

Sofron-bombával indult a középső szakasz, majd Becze egy az egyben Aranyhoz tüzelt. A 23. percben Turcotte teljesen egyedül, közvetlen közelről próbálkozott, de Adorján bravúrosan védett. Egymást követték a hatalmas ziccerek, Levin a vasat lőtte el, Arany jól zárta a szöget. A 25. percben Rokaly Szilárd elindult befelé, elhúzta két védő mellett a korongot, és kilőtte a felső sarkot – újabb nagyszerű hazai gól, már háromgólos Sportklub-előny (3-0). Kubát két percénél kapott lehetőséget a zárkózásra a Fradi, de a fórban nem sikerült veszélyt teremtenie a zöld-fehéreknek. A 32. percben Sofron-Levin játékot követően Arany a bárdjával mentett hatalmasat. Eztán Sofron egyéni akciója keltett zavart a vendégvédelemben, az újabb Sofron-Arany párharcot újra a magyar kapus nyerte. A 40. percben Galajda kereste Nagy Gergőt a kapu előtt, de Adorján ráfeküdt a pakkra.

A 45. percben Brady fordulásból leadott kísérletét másodjára fogta Adorján. Laporte gáncsolásért ült ki, végletekig kijátszott figura végen Sofron nem találta el a kaput. Péter helyzete után egy kisebb kakaskodást kellett elhárítaniuk a játékvezetőknek. A Sportklub biztosan tartotta előnyét, nem tudott veszélyt okozni az FTC, nyugodtabb mederben csordogált a mérkőzés. Arany lekorcsolyázott két és fél perccel a vége előtt, amit azonnal büntetett a Csíkszereda: David Levin saját harmadából vitte be a kegyelemdöfést (4-0).

A szombati nagyarányú ferencvárosi diadalt egy sima Sportklub-siker követte, Sofronék így 2-1-re vezetik a párharcot – folytatás szerdán, szintén a Vákárban.

scc ftc becze arany

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Úgy érzem, nem biztos, hogy erre teljesen készen tudtunk állni

   

A Sportklub–Fradi vezetőedzői nyilatkozatai.

Václav Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: ”Boldog vagyok, remélem szerdán is lesz okom rá. Nagyon jól harcolt az egész csapat, nagyon büszke vagyok rájuk. Köszönöm szépen a szurkolóknak, akik sokat segítettek most is nekünk. Megyünk tovább! Koncentrálunk a szerdai meccsre.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: ”Úgy gondolom, hogy a második pesti mérkőzés után várható volt, hogy a Csíkszereda vissza akar jönni, és megmutatni, hogy az az eredmény, amit ott elértek, nem egy megszokott eredmény, hogy egy ilyen jó csapatot egy másik csapat az elődöntőben 6-1-re meg tud verni. Úgy érzem, hogy nem biztos, hogy erre teljesen készen tudtunk állni. Talán ez a 6-1-es győzelem egy picit elvitte a gondolatainkat. Tudjuk nagyon jól, hogy a rájátszásban teljesen mindegy, ki mennyire nyer, nem szabad foglalkozni az előző meccsel, mindig a következő mérkőzés az, ami számít. Most elég gyorsan ellépett 2-0-ra a Csíkszereda, és utána már csak rohantunk az eredmény után. Megvoltak a helyzeteink, de nem akartak bepattanni, vagy nem dolgoztunk értük elég keményen, de volt rengeteg helyzetünk, kapu előtt pattogó korongok, üres kapuk, szóval ezekben kell feljavulni, és jobban ráfókuszálni a szerdai mérkőzésre, valamint megtalálni a módját, hogy ezeket a helyzeteket értékesítsük.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. márc. 26., kedd.
Adorján: 100% (Ambrus)
K
Arany: 89,3% (Földes)
Kubát, Ferencz Csibi, Rokaly Sz., Részegh, Brown
1
Hrabal, Boros, Nemec, Kestilä, LaPorte
Gecse, Rutkowski, Levin, Péter, Sofron
2
Seregély, Crespi, Brady, Galajda, Nagy G.
Salló, Láday, Rokaly Sz., Szkacskov, Becze
3
Marva, Karmeniemi, Banga, Tóth A., Németh
Bajkó, Reisz, Fodor, Casaneanu
4
Turcotte, Haranghy, Tóth G., Bán
Vaclav Novak
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:03 SCC Casaneanu Reisz Láday
2-0 19:06 SCC Péter Salló Levin
3-0 24:25 SCC Rokaly Sz.
4-0 37:35 SCC EN Levin Salló Sofron
29 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 2

Reisz szólója után jó ütemben érkezett Casaneanu

   

A keddi SC Csíkszereda–FTC-Telekom meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum