SC Csíkszereda–FTC-Telekom 1-4

   

A végig vezető Ferencváros másodszor is egyenlített az elődöntőben, a párharc így 2-2-ről folytatódik nagypénteken a Tüskecsarnokban.

A hazaiaknál ezúttal Asuchak volt ott a negyedik bekkpárban, Gecse nem öltözött, az ő helyére Casaneanu költözött fel a második egységbe. Fodor Szabolcs változatlan összeállításban küldte jégre a vendégcsapatot, a vasak előtt Adorján és Arany állt.

Egészen más ritmusban kezdett az FTC, mint egy nappal korábban, sorjáztak a helyzetek a hazai kapu előtt, Brady és Kestilä veszélyeztetése után Tóth Adrián ütött el a korong felett ígéretes helyzetben. Kellett egy öt perc, hogy a Sportklub is ocsúdjon, aztán viszont Fodor Csanád remekül fűzte át magát a vendégvédelmen, helyzetét és az ismétlést is Arany hárította. Részegh is megkínálta egy lövéssel a ferencvárosi kapust, jól álltak a lábukon hálóőrök és a védelmek is. Laporte lehetősége már a vasat is megcsípte, Becze kiugrásánál pedig Marva ért oda, és mentett óriásit bevetődve. A túloldalon Galajda keresztjébe Németh Attila nem tudott beleérni a kapu előtt, majd egy budapesti korongvesztés után Péter Balázs szaladt el ziccerben, nem tudta eltenni Aranynak kötényben. Újabb nagy hazai helyzet után Szkacsov is hibázott egyet, a leindításból végül az FTC szerezte meg a vezetést: Nagy Gergő és Crespi játszotta le szépen a kettő az egyet, utóbbi kapására nem érhetett oda Adorján (0-1). Vendégszempontból lélektanilag a legjobbkor, mindössze öt másodperccel a harmadvég előtt meg is tudta duplázni a fórt a Fradi, Brady tört be a harmadba, leosztotta Némethnek, aki takarásból pontosan lőtte ki a hosszút (0-2).

A középső játékrész 4. percében Arany pillanatai következtek, egy jól kijátszott akció végén Levin és Sofron is szépíthetett volna, a zöld-fehérek kapusa azonban az ismétléseket is hárította a földön spárgázva. Ez kezdett jellemző jelenetsora lenni ennek az időszaknak: az FTC alapvetően magabiztosan menedzselte előnyét, míg a Sportklub ha gólhelyzetig is játszotta kontráit, Arany mindig ott volt, a meccs felénél például Levin ziccerénél is ő lett a végállomás. Nem lassítottak a IX. kerületiek sem, minél előbb dűlőre akarták vinni a negyedik meccset: szépítés helyett milliméterekre volt a 0-3, Seregély lökete a felső vasról vágódott le, az ismétlést Adorján hárította. Egy jó Részegh-lövés után a ferencvárosi védelem takarította el az Arany sisakjáról lepattanót, a harmadik húsz percre is kétgólos vendégelőnnyel fordultak a csapatok.

Galajda-lehetőséggel indult a záró etap, Ferencz-Csibi mentett önfeláldozóan, aztán Arany sokkolt egy Levinnek lekészített koronggal, cserébe kivédte az erdélyi pontkirály löketét. Az első kiállítás a 45. perc végén következett be, Kestilä a támadóban szabálytalankodott Levinnel, egy szép háromszögelés után Péter sisakon lőtte Aranyt, a fontos fórral nem sikerült élnie a Szeredának. Csordogáltak a percek a folytatásban, mígnem Levin főszereplővé lépett elő. Előbb egy félpályás ajtó-ablak ziccert rutinmozdulattal tett el kötényben Aranynak, elrontva ezzel a Fradi-kapus shutoutját, két percre rá viszont gólpasszal felérő korongeladását a másik megkülönböztető mezes top scorer, Brady verte be a botos oldalra, eldöntve a mérkőzést (1-3). A szeredai stáb nagyon hamar, jó három perccel a lefújás előtt lehívta Adorjánt, Kestilä gyorsan kihasználta az üres kaput, beállítva az 1-4-es végeredményt. A dühödt Sofron még kireklamált magának egy sportszerűtlent, de ez már nem osztott, nem szorzott: az FTC-Telekom másodszor is kiegyenlített a szériában, amely így 2-2-es összesítésről folytatódik nagypénteken a Tüskecsarnokban.

scc csik ftc

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Pénteken megint csak egy ilyen meccset szeretnénk játszani

   

A szerdai Sportklub–Fradi vezetőedzői nyilatkozatai.

Václav Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Sajnos nem tudtunk elegendő gólt szerezni, pedig sok lehetőségünk volt rá. Most már azonban a pénteken játszandó mérkőzésre kell koncentrálnunk. Megyünk és dolgozunk tovább. Itt a rájátszásban nincs más lehetőségünk, regenerálódniuk kell a fiúknak, valamint tovább koncentrálni.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Nagyon jól játszottunk, sokkal jobban, mint kedden. Sokkal jobban alkalmaztuk a szisztémánkat, tartottuk magunkat ahhoz a taktikához, amit szerettünk volna játszani. Kedden ez finoman szólva sem volt így. Csapatként funkcionáltunk, mindenki küzdött a csapatért, egymásért, és egy nagyon fontos győzelmet szereztünk így meg, visszaszereztük a pályaelőnyünket. Ezért utaztunk ide, és ez szerdán megvolt. Most pihennünk, regenerálódnunk kell. A legfontosabb, hogy pénteken megint csak egy ilyen meccset szeretnénk játszani, melyen így küzdünk egymásért, és ilyen komoly erőfeszítéseket teszünk a győzelemért.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. márc. 27., szerda.
Adorján: 90,6% (Ambrus)
K
Arany: 96,9% (Földes)
Kubát, Ferencz Csibi, Rokaly Sz., Részegh, Brown
1
Hrabal, Boros, Nemec, Kestilä, LaPorte
Casaneanu, Rutkowski, Levin, Péter, Sofron
2
Seregély, Crespi, Brady, Galajda, Nagy G.
Salló, Láday, Rokaly Sz., Szkacskov, Becze
3
Marva, Karmeniemi, Banga, Tóth A., Németh
Bajkó, Reisz, Fodor, Asuchak
4
Turcotte, Haranghy, Tóth G., Bán
Vaclav Novak
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:19 FTC Crespi Nagy G.
0-2 19:55 FTC Németh Brady
1-2 52:02 SCC Levin Salló
1-3 55:08 FTC Brady
1-4 57:10 FTC EN Kestilä Karmeniemi
32 Kapura lövések száma 33
2 Kiállításpercek 2

Levin kiugratása rontotta el Arany shutoutját

 

A szerdai Sportklub–Fradi három és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum