Két erdélyi együttes is meccslabdákhoz juthat szerda este

   

Szerdán változatlan helyszíneken rendeznek Erste Liga-elődöntőket: magyarországi idő szerint 17:30-tól a Csíkszereda újra a Vákárban fogadja a magyar bajnokot 2-1-es vezetésről, ezzel egyidejűleg Gyergyószentmiklóson a címvédő hazai közönség előtt köszörülheti ki az előző napi csorbát, s egyenlítheti ki a széria állását.

A március 23-i fölényes, 6-1-es ferencvárosi győzelmet követően kedden Csíkszeredába költözött a párharc, amit 1-1-es állásról folytathattak a felek. Beczéék otthoni környezetben esélyt sem adtak anyaországi riválisuknak, a Sportklub rendkívül magabiztosan egy 4-0-s sikerrel 2-1-re módosította a párharc állását. Casaneanu már a 6. minutumban beköszönt Aranynak, a játékrész utolsó percében pedig Péter Balázs révén már 2-0-s hazai fórral vonulhattak pihenőre a csapatok. A középső etap elején Rokaly Szilárd háromgólosra duzzasztotta a székely előnyt, végül a találkozó végeredményét Levin állította be üres kapura kettő és féllel a vége előtt. Érdekesség, a góllövőkön kívül Salló Alpár is aktívan kivette a részét a támadásokból, a szeredaiak remek formában tevékenykedő hátvédje két asszisztot jegyzett. Adorján Attila teljesítménye is kiemelendő, a 27 éves hálóőr az FTC elleni párharcban ezidáig O’Connorral felváltva kapott szerepet a vasak között, s a keddi mérkőzésen 27 védést bemutatva shutoutot ért el. Feltűnően kevés kiállítást hozott a harmadik összecsapás: a Csíkszereda csupán kettő percet támadhatott emberelőnyben, de a ferencvárosi speciális egységeknek is csak négy minutum jutott. Ha a mai mérkőzésüket is behúznák a csíkiak, akkor remek pozícióba kerülnének, míg a zöld-fehéreknek az életükért kellene küzdeniük a március 29-i, Tüskecsarnokban rendezendő ötödik összecsapáson.

A másik ágon, az erdélyi házielődöntőben 17:30-tól a GYHK és a Brassó is negyedjére csap össze a szériában. Ez a párharc is 1-1-es állásról folytatódott március 26-án, a barcaságiak viszont idegenben fegyelmezett védekezésüknek, illetve Kóger és Sills találatának köszönhetően 2-1-re módosították a párharcot. A keddi összecsapáson Dubeau remekelt a gólvonalon, a nyáron a Nottingham Pantherstől szerződtetett kanadai hálóőr 27 védéssel segítette csapatát, ráadásul többször is kulcsfontosságú pillanatokban. Habár a két csapat tavalyi elődöntőihez képest a brassóiak játéka Clarke távozásával némileg átalakult, Gajdóék továbbra is sok kiállítást szednek össze – ám az emberdeficites játékhelyzetek még így is a Corona malmára hajtották a vizet. A sárga-kékeknek öt emberhátrányt kellett kivédekezniük a harmadik mérkőzés folyamán, az már természetesen másik kérdés, hogy a gyergyói előnysor nem igazán talált réseket a vendégpajzson, Sylvestre-ék 9:21 percet tölthettek emberfölényes játékszituációban, s mind az öt lehetőségüket elpackázták; míg a túloldalon Kógerék csak háromszor támadhattak emberfórban, a korábbi magyar válogatott csatár épp egy emberelőnyös találattal szerzett vezetést a 12. percben. Csakúgy, mint a másik ágon, a képlet itt is pofonegyszerű: ha a címvédő nem tudja behúzni az esti mérkőzést, akkor Szilassy Zoltán legénysége március 29-én győzelmi kényszerrel utazna Brassóba, míg a Corona két meccslabdával vághatna neki a pénteki mérkőzésnek.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum