Gyergyói HK–Corona Brasov 0-2

   

A Brassó Kóger és Sills találatának, valamint Dubeau 27 védéses shutoutjának köszönhetően 2-1-re módosította a párharc állását.

Gyergyói oldalon eltiltását követően visszatért a csapatba DiDiomete, Sárpátki és Tamminen viszont nem húzott szerelést. A harmadik találkozóra Szilassy mester hivatalosan Szigetiék sorát jelölte ki első csapategységként. Dave MacQueen nem változtatott az elődöntő második összecsapásához képest. Természetesen ezúttal is Rinne és Dubeau tevékenykedett a vasak között.

Hajszálnyival jobban kezdett a Corona, a kisebb mezőnyfölény viszont nem mutatkozott meg helyzetekben. Az idő előrehaladtával éledezett a GYHK is, előbb Vincze húzta kapura fonákkal, majd Bodó próbált meg túljárni Dubeau eszén éles szögből. A 6. minutumban emberfórban támadhatott a címvédő, Bodóék különösebb veszély nélkül játszották meg az előnyt. Egyenlő létszám mellett a brassóiak is két helyzettel válaszoltak Vinczéék próbálkozásaira, először Rinnének Cornet elől kellett felkapnia egy ide-oda pattogó korongot, majd Zagidullin hibázta el önerőből kialakított szólóját. A 12. percben Raymond kapott kisbüntetést, a Brassó hamar kihasználta speciális játékhelyzetét: Boriszenko eresztette el a kék vonalról, a pakk Rinnéről a bal oldali bedobókörben helyezkedő Kóger elé pattant, a látogatók 21-ese pedig magabiztosan a hálóba helyezett (0-1). A korongbedobás után egy lendületes akció végén Fejes puffantott vasat középtávolról, ezt követően is lendületben maradt a GYHK, az erdélyi támadók viszont csak helyzetekig jutottak. A 16. minutumban perc Ádám Zsolt szabálytalankodott, öt a négyben Valchar révén rendkívül közel jártak a másodikhoz a vendégek. A játékrész végén még emberfölényes szituációban veszélyeztethetett a Gyergyó, két egyéni próbálkozással operáltak a hazaiak – előbb Szigeti kamatoztatta sebességét, néhány másodperccel később pedig Császár nem tudta gólra váltani betörését.

Áthúzódó gyergyói emberelőnnyel és Fejesék nagyobb helyzetével startolt a középső etap, óriási GYHK-lehetőségek maradtak ki, a tűzijátékot Szigeti remek, ámde elhibázott egyéni akciója zárta. Óriásit ment a székelyföldiek 15-öse, Szigeti ezúttal messziről próbálkozott, a kipattanót Mesikämmen nem tudta a kapuba tunkolni; majd ismét Szigeti lépett elő főszereplővé, a 24 éves csatár sokadszorra bontotta meg az ellenfél felállt védelmét, lövése végül milliméterekkel kerülte csak el a vasat. Ezt követően MacQueen legénysége is rendezte sorait, Valchar húzott befelé a jobb oldalról, Rinne a helyén volt. Még ugyanebben a cserében egy palánkról visszavágódó korong váratlanul Cornet elé pattant, aki ennek köszönhetően farkasszemet nézhetett Rinnével, ám a sárga-kékek légiósa nem tudta kilőni a felsőt. A 38. minutumban elszabadultak az indulatok: a találkozó kommentátora épp másodpercekkel korábban közölte a nézőkkel, hogy Sylvestre és Dubeau kiváló viszonyt ápolnak a civil életben, ám a playoffban nincs barátság – az előző információk tudatában némileg meglepő módon pont a két kiválóság akadt össze egymással, ráadásul a barcaságiak hálóőre hátulról leterítette jóbarátját. Természetesen a többieket sem kellett félteni, a csetepatéba gyorsan beszállt még Dalhuisen, Bors és Holwell is, mindannyijukat kisbüntetéssel jutalmazták a játékvezetők.

Az 50. percben kettőre duzzadt a vendégelőny: Zagidullin remek ütemben Sillshez továbbított, a brassói óriás középről eleresztett bombája Rinne felszerelése mellett utat talált a hálóba (0-2). A hátralevő időben mindent megpróbáltak az erdélyiek a szépítés érdekében, de a Corona kiválóan menedzselte a mérkőzést: ha kellett, akkor Kógerék jól pörgették az időt, vagy akár csúsztak-másztak emberhátrányban, több önfeláldozó blokkokat bemutatva; ha pedig a hátvédek is tehetetlennek bizonyultak, akkor Alex Dubeau óriási védéseket bemutatva az egész találkozó során mentsvárat jelentett csapatának. A Brassó ezzel visszaszerezte előnyét a szériában (2-1), az elődöntő negyedik mérkőzését szerdán rendezik 17:30-tól, ahol a GYHK hazai közönség előtt az egyenlítésért, Dave MacQueen csapata pedig harmadik győzelméért léphet tehát jégre.

gye bra dubeau

Sokkal jobban kell ásni, kaparni, fájdalmakat okozni az ellenfél kapuja előtt

 

A GYHK–Corona edzői meglátásai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Hozzávetőleg 67 próbálkozásból 19 ment kapura, ez az, amin feltétlen javítani kell. Az előnyünk most nem működött, megtettük a lépéseket az egyenlítéshez, de valamiért nem ment. Ezt a valamit kell szerda reggelre megtalálni. Sokkal jobban kell ásni, kaparni, fájdalmakat okozni az ellenfél kapuja előtt, és akkor góllá érnek a támadásaink.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “A mi szánk íze szerint alakult a mérkőzés, volt egy játéktervünk, és ezt nagyjából sikerült is kivitelezni. Az első harmadban kicsit több lehetőséget tudtunk kialakítani, mint a Gyergyó, aztán a második harmadot már az oda-vissza játék jellemezte. Helyén volt a védekezésünk, jól blokkoltunk, jól takarítottunk a kapus előtt, szereztünk egy nagyon fontos gólt, a másodikat, összességében ez volt a kulcsa a győzelmünknek.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. márc. 26., kedd.
Rinne: 92,3% (Mag)
K
Dubeau: 100% (Tőke)
Haaranen, Fejes, Vincze P., Császár, Szigeti
1
Williams, Piché, Blackwater, Sills, Kóger
Dalhuisen, Raymond, Orban, Sylvestre, Bodó
2
Lowney, Boriszenko, VanWormer, Cornet, Valchar
Mesikammen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Ádám
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Zagidullin, Szabó
Vincze G., DiDiomete
4
Rokaly-Boldizsár, Vasile N. R., Kovács M.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:57 BRA PP Kóger Zagidullin Boriszenko
0-2 49:19 BRA Sills Zagidullin Piché
27 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 14

Sills jó ütemben tört be a gyergyói harmadba

 

A Gyergyói HK–Corona Brasov párharc harmadik találkozója két percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum