Az első esélyt elszalasztotta a Vancouver

   

A Canucks lehetett volna az első csapat az idei NHL-szezonban, amely matematikailag is bejut a rájátszásba.

A playoffba kerülés szempontjából roppant fontos mérkőzést rendeztek az Enterprise Centerben, ahol a Nyugati Konferencia kilencedik helyén álló Blues a közvetlenül előtte álló, a második wild card-helyet birtokló Vegast fogadta. Az összecsapás előtt a bajnokcsapat előnye négy pont volt, ez a találkozó végére viszont ötre nőtt, köszönhetően annak, hogy a Golden Knights Jonathan Marchessault hosszabbításban lőtt góljával 2-1-re győzött. A St. Louisnak egyébiránt lett volna esélye megszerezni a pluszpontot Marchessault győztes gólja előtt 19 szekundummal, ám Pavel Bucsnyevics büntetőjét Logan Thompson elképesztően nagy bravúrral megfogta.

A hazai pályán játszó Vancouver annak a tudatában lépett jégre a Los Angeles ellen, hogy egy esetleges győzelemmel idén első csapatként kvalifikálhatja magát a rájátszásba. Az első próbálkozáson elhasalt a Cancuks, a Kings ugyanis Anze Kopitar vezetésével 3-2-es győzelemmel távozott a Rogers Arenából. A vendégek szlovén kapitánya egy gólt előkészített, egyet pedig maga lőtt, ami a győztes találat is volt egyben.

Ami a rájátszást illeti, Nyugaton eldőlni látszik a továbbjutók sorsa. A Colorado, Dallas, Winnipeg, Vancouver, Edmonton, Los Angeles hatos mögött az első wild card-helyen álló Nashville, valamint a második Vegasnak van a legnagyobb esélye. A most vereséget szenvedő Blues jelenleg ötpontos hátárnyban van, ráadásul már csak 10 mérkőzése van hátra, míg a Predators, Golden Knighst kettősnek 11. Keleten sokkal szorosabb a verseny: itt a két kiadó helyre még a Philadelphia, a Washington, a Detroit és a New York Islanders egyaránt pályázik.

Ami viszont igazából meglepő, hogy az alapszakasz első helyére 10-11 mérkőzéssel a befejezés előtt még 7 csapatnak van reális esélye, amire emberemlékezet óta nem volt példa. Jelenleg a Rangers és a Vancouver vezet egyaránt 98 egységgel, mögöttük pedig a Florida, Colorado, Carolina, Boston, Dallas kvintett egyformán 97 ponttal áll.

NHL, március 25.:

St. Louis–Las Vegas 1-2 h.

Vancouver–Los Angeles 2-3

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum