Megszerezte 500. pontját Jack Eichel

   

Ehhez 527 találkozóra volt szüksége, ami az ötödik legjobb az amerikai születésű játékosok között. Négygólos hátrányból győzött a Chicago, 17 mérkőzésre nyújtott a pontszerző sorozatát a Nashville.

A New York Islanders egy Winnipeg elleni 6-3-as sikerrel nemcsak lezérta a hatos kudarcsorozatát, de az utolsó kilenc Jets elleni mérkőzéséből a nyolcadikat húzta be. Az Islanders 2-1-es vezetés után lendült bele: zsinórban négyet lőtt és ötgólosra növelte az előnyét a mérkőzés felére. A Jets ezután hiába kapaszkodott, csak kozmetikázni tudott az eredményen. A hazaiaknál Cal Clutterbuck duplázott, Mathew Barzal és Hudson Fasching pedig három pontot tett a közösbe.

A Philadelphia egy késői góllal verte a Bostont 3-2-re. A Bruins kétszer még egyenlíteni tudott a Wells Fargo Centerben, de Tyson Foerster 89 szekundummal a befejezés előtt esett találatára már nem tudott válaszolni. A Boston az utolsó két mérkőzését egyaránt a rendes játékidőben bukta el, amire legutóbb pontosan három hónappal korábban, december végén volt példa.

Az Xcel Energy Centerben két rájátszásra hajtó gárda találkozott: a nyugati tizedeik helyen álló Minnesota és az egy ponttal előtte álló, kilencedik St.Louis. Az összecsapás igazi playoffhokit hozott, ugyanis a rendes játékidő 4-4-re végződött oly módon, hogy mindkét gárda két alkalommal állt nyerésre. A döntés végül a hosszabbításra maradt, amit Brandon Saad gólja zárt le. Az 5-4-re nyerő Blues legjobbja a mesterhármast szerző Jordan Kyrou, a három gólpasszt kiosztó Pavel Bucsnyevics, valamint az 1000. mérkőzést egy előkészítéssel ünneplő Nick Leddy voltak.

jordan kyrou

A St.Louis hiába győzött, ugyanezt tette az általa üldözött, a második wild card helyen álló Vegas is, így megmaradt a két gárda közötti négy pontos különbség, ráadásul a bajnoknak egy mérkőzéssel többje van még, mint az ellenfelének. A Golden Knights a Columbust fogadta és a duplázó Jack Eichel vezérletével simán győztek 4-2-re. Eichel az első találatával megszerezte az 500. pontját, amihez 527 találkozóra volt szüksége. Ez az ötödik legjobb teljesítmény az amerikai játékosok között Auston Matthews (445), Matthew Tkachuk (520), Patrick Kane (523) és Johnny Gaudreau (524) mögött.

Juuse Saros és Alex Lyon jóvoltából 55 percig nem született gól a Nashville – Detroit találkozót. A roppant hosszú gólcsendet végül Filip Forsberg törte meg, beállítva az 1-0-ás végeredményt. Saros 23 védéssel szerzett shutoutot, a Predators pedig 17 mérkőzésre nyújtotta a pontszerző sorozatát, ami a leghosszabb az egész NHL – idényben.

A rájátszás szempontjából nagyon fontos két pontot bukott a New Jersey. A Devils az Ottawát fogadta és hiába vezetett 2-1-re, a Senators összekapta magát és egymás után négy gólt szerezve 5-2-re nyerte a találkozót. A fővárosiaknál Thomas Chabot és Mathieu Joseph egyaránt góllal és gólpasszal zárt.

A Toronto egy végtelenül sima meccsen verte az Edmontont 6-3-ra. A Maple Leafs a találkozó derekán már 5-0-ra vezetett, így az is belefért a számukra, hogy a harmadik harmadban kiengedjenek. A hazaiaknál Bobby McMann duplázott és egy gólpasszt adott, Auston Matthews pedig meglőtte az 58. gólját. A vendégek mindhárom találatát Connor McDavid készítette elő.

A Vancouver kihasználta az Edmonton botlását: 4-2-re verte a Calgaryt és tíz pontra növelte az előnyét a Paicfic – csoport élén az Oilers előtt. A Rogers Arenában a Canucks lőtte az első kettőt Nils Hoglander révén és ezt a különbséget meg is tartotta a meccs végéig. A győztes gólt az a Elias Lindholm lőtte, aki a cserestop előtt került a Calgaryból a Vancouverbe és első mérkőzését játszotta az egykori csapata ellen. Meg kell említeni Quinn Hughes-t is, aki megszerezte a 80. pontját. Az amerikai hátvédek között korábban ez csak négynek sikerült, legutóbb Brian Leetchnek még 1996-ban.

Két alapszakasz-győzelemre esélyes gárda találkozott a Gardenben, ahol büntetőkkel végül a Rangers győzött a Florida ellen 4-3-ra. A meccs hőse egyértelműen ismét Artyemij Panarin volt, aki kétszer egyenlített a rendes játékidőben – másodszor bő három perccel a befejezés előtt -, majd a rávezetések során győztes büntetőt szerzett.

A Los Angeles saját magának tette nehézzé a győzelmet a Tampa ellen. A Kings a befejezés előtt bő négy perccel még kettővel ment, de a Lightning Steven Stamkos duplájával visszajött a meccsbe. Itt azonban elfogyott a vendégek lendülete, a hazaiak pedig a hosszabbításban Vlagyiszlav Gavrikov révén beállították a 4-3-as végeredményt. A cserestop előtt a San Joséből a Tampába került Anthony Duclair mind a hat eddigi mérkőzésén szerzett pontot, ami korábban senkinek sem sikerült a franchise történetében.

A már említett San Josénak négygólos előny sem volt elég hazai pályán a Chicago ellen. A Sharks a 22. percben már 4-0-ra vezetett, de itt megfordult a meccs képe: a Blackhawks zsinórban négyet lőtt és Philipp Kurashev révén az utolsó percben kiharcolta a hosszabbítást, ahol a korábban is eredményes Seth Jones révén a győzelmet is behúzta. A Chicago fennállása során ötödször győzött négygólos hátrányból, legutóbb 2009-ben.

seth jones

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum