Corona Brasov–Gyergyói HK 1-2

   

A címvédő gyergyószentmiklósiak behúzták a második brassói meccsüket, amivel egyenlítettek a párharcban.

Erősen kezdett a DiDiometét a pénteki véglegese miatt nélkülöző GYHK, lendülete az egész harmadon át megmaradt. Dubeau-nak volt dolga bőven, gyorsan bemelegítették a székely támadók. A 7. percben kijött a szorításból a házigazda, Valchar körbe korcsolyázott, veszélyes bepassza után végül felszabadítottak a bekkek. Az ellentámadásból vezetést szerzett a Gyergyószentmiklós: Szigeti közelije kijött a kapusról, Imre Patrik állítgatás nélkül lőtt, Dubeau mellé nyúlt, a kesztyűjéről felperdülő korong pedig a gólvonal mögé hullott (0-1). A vereséggel zárult első meccs után a másodikra már felvették a ritmust Sylvestréék, magabiztosan uralták az első tíz percet. A bekapott gól után próbált irányítani a Corona, de a játékukba sok hiba csúszott. Nagy helyzetig nem is jutottak, a 12. percben Bodó kontrából kishíján megduplázta a vendégelőnyt. Dubeau továbbra sem unatkozott, előbb mamuttal hárított, majd közelről vállon lőtték, végül Sylvestre emelését is kifogta. Ezúttal sem kímélték egymást a játékosok, ment az adok-kapok, a határt viszont nem lépték túl. Az első meccs után szinte hihetetlen, de a nyitó játékrész lement kiállítás nélkül. A székelyek 12-6-ra nyerték a kapura lövéseket és jól játszva, szűk előnnyel várhatták a folytatást.

A középső felvonás mezőnyjátékkal indult. Nagyon más meccs volt ez, mint a pénteki. Ezt jól mutatta, hogy az első összecsapáson megállíthatatlan Valchar kezdett cselsorozatba, Dalhuisen pedig könnyedén szerelte. Ellenben Bodó nagyon élt, sokadik helyzetét hárította Dubeau. A másik oldalon Zagidullin megunta a totojázást, kemény lövése Rinnéről vágódott a mezőnybe. A 25. perc hozta az első kiállítást, Mesikämmen finoman szólva vitatta az ítéletet. Az eddig elsőrangú brassói fórjáték is akadozott, felállni sem tudtak Kógerék. A meccs derekán aztán ritmust fogtak a barcaságiak, össztűz zúdult Rinne kapujára. Fölényük emberelőnyt kamatozott, Mesikämmen 2+2 percet kapott magas botért. Cornet szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot, négy a négy ellen folyt a csata, majd maradt még a hazai előnyből, de csak kapuvasig jutottak. A legnagyobb helyzetek is kimaradtak, majd Sylvestre egy ajándékba kapott korongból kishíján megduplázta a vendégelőnyt. Felpörgött a mérkőzés, élvezetes percek voltak ezek. Kimaradt gyergyói emberelőny után a hajrában egyenlített a MacQueen-alakulat: a támadó harmadban szerzett korong Pichéhez került, aki középről pontosan lőtt a hálóba (1-1).

Jó tempóban indult a záró harmad, mindkét együttes a győzelemért játszott. Zagidullin megint megzörgette a vasat, a másik kapunál Császár passzáról centiméterekkel maradt le a társ. Önfeláldozó blokkok színezték a játékot. A 49. perc jó cserét hozott a székelyeknek, több ziccert is kidolgoztak, végül Bodó emelését a védeni igyekvő Dubeau karral sodorta saját kapujába, ez nem a kanadai hálóőr napja volt (1-2). Újra kapaszkodhatott a Brassó, mentek is előre becsülettel, de az egész meccsen fegyelmezetten és taktikusan játszó Gyergyó kevés lehetőséget engedélyezett nekik. Ez a harmad sem hozott kiállítást, így legnagyobb fegyverét ki se próbálhatta a házigazda. Az utolsó két perchez érve Dubeau is lekorcsolyázott, itt már jöttek a hazai helyzetek, de Rinnének és a szerencsének köszönhetően az eredmény már nem változott. Egy nappal az első összecsapás után a GYHK remek taktikával válaszolt a kihívásra, és győzelmével nemcsak kiegyenlítette a párharcot, de a pályaelőnyt is elcsente Brassóból.

bragye_rinne_cornet

fotó: Corona Brasov

Két-három játékosunk csak alibizett

   

A Brassó–Gyergyó elődöntő második összecsapásának mestermérlegei.

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Tudtuk, hogy a Gyergyó a legjobbját fogja nyújtani ezen a meccsen, és az első harmadban valósággal szárnyaltak is. Szerintem jó munkát végeztünk, de amikor igazán szükségünk lett volna rá, nem tudtuk megcsinálni a figurákat. A második harmadra mégis csak egygólos volt a hátrányunk, és onnantól egyre jobbak voltunk. A harmadikban szintén, ott csak hat kapura lövésük volt – de az egyik a kapunkban kötött ki, mert éppen lemaradt a takarás. Ami pozitívum, hogy idegenben is jól tudunk játszani: a Gyergyó veszélyes hazai jégen, de nyertünk már ott. Néhány srácnak viszont őszintén szólva szintet kellene lépnie: ha egy olyan játékos kiesik, mint Chase, az másoknak lehetőség, mégis, ezúttal két-három játékosunk csak alibizett, ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak egy ilyen kritikus mérkőzésen. Megszorítottuk az ellenfelet, de kedden jobbnak kell lennünk, és azok is leszünk.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: „Egyértelműen másik arcunkat mutattuk most. Az első harmadunk kiváló volt: gyorsan voltunk, erősek, jól védtük a korongot valamennyi zónában és sok helyzetet alakítottunk ki. Aztán a másodikban visszajöttek, ott volt egy 4-4 percnyi kiállítás is. Miután kivédekeztük és túléltük ezt az időszakot, végül sikerült meglőnünk a győztes gólt a harmadik harmad közepén. Összességében igazi playoffmeccset játszottunk, a védekező zónában önfeláldozóan, sokat blokkolva, a kapusunk is támogatott minket, illetve a mezőnyjátékosok is őt. Abszolút kétirányú hoki volt, egy nagyon erős ellenféllel. Két csapat, közel azonos szinten, kicsit eltérő stílussal, de ettől igazán érdekes ez az elődöntő. Hasonló érzésem van, mint tavaly, ennek megfelelően kedden is egy nagyon kemény meccsre számítunk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. márc. 23., szombat.
Dubeau: 92,3% (Tőke)
K
Rinne: 96,7% (Mag)
Williams, Piché, Blackwater, Sills, Kóger
1
Haaranen, Fejes, Orban, Sylvestre, Bodó
Lowney, Boriszenko, VanWormer, Cornet, Valchar
2
Dalhuisen, Raymond, Vincze P., Császár, Szigeti
Holwell, Bors, Gajdó B., Zagidullin, Szabó
3
Mesikammen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Ádám
Rokaly-Boldizsár, Vasile N. R., Kovács E., Kovács M.
4
Vincze G., Tamminen
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:21 GYE Imre Szigeti Császár
1-1 38:15 BRA Piché VanWormer
1-2 48:35 GYE Bodó Orban Sylvestre
30 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 6

Dubeau besodorta a saját kapujába a kapuvasról lecsorgó korongot

   

A szombati Corona–GYHK meccs két és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum