A DAB-ASP Baján játssza az Andersen Liga-elődöntőt

 

A dunaújvárosi együttes hírvivő találkozóra viszi a Lehel HC elleni mérkőzését.

Mint arról írtunk, kialakult az Andersen Liga elődöntős mezőnye, az UNI Győr ETO HC, a Goodwill Pharma Szeged, a Lehel HC és a DAB-ASP játszanak az érmekért a folytatásban. Szerda este nemcsak a győztes személye dőlt el, hanem ezzel párhuzamosan az is, hogy a DAB-ASP Baján fogadja majd következő ellenfelét, a Lehel HC-t. “Azari Zsolt barátom keresett meg az ötlettel, hogy a DAB-ASP hazai meccsét Baján játszanák, egy hírvivő találkozón, a sportágat és az Andersen Ligát is népszerűsítendő – fogalmazott Gömöri Csaba, a Bajai Jégcsarnok szakmai vezetője. – Nagyon magunkénak éreztük az ötletet, úgy is számoltunk, hogy a továbbjutás esetén meccset rendezünk, de azért nem volt egyszerű a helyzetünk, ehhez először tovább kellett jutnia a DAB-ASP csapatának, ez végül sikerült, így megvalósulhat az, amiről álmodtunk. Három napunk volt, van arra, hogy megszervezzük a meccset, csütörtökön délelőtt egyeztettünk a szövetséggel és a két csapattal, nemcsak az újvárosi, hanem a jászberényi csapat edzője is mindenben partner volt, a csarnokban pedig elkezdődtek azok a munkálatok, amik egy ilyen rendezvény előtt szükségesek. A két csapat szurkolóinak biztosítjuk a jegyeket külön szektorokba. Már az első órákban majdnem teljesen elfogytak egyébként az ülőhelyek, nagy a várakozás a városban, a Bajai Harcsák játékosai és a hozzátartozóik is alig várják, hogy bedobják a korongot vasárnap délután 16 órától. Ha már itt tartunk, a korongbedobó személye meglepetés lesz, a csapatokat az U8-as és U10-es hokisaink kísérik majd, a szünetben kapura lövő versenyt rendezünk. A meccs alatt folyamatosan lehet tombolát vásárolni, melynek fődíja egy Azari Zsolt-mez lesz, amit a csapat is dedikál majd. Emellett további értékes ajándékok is gazdára találnak. Tényleg nagy öröm számomra, hogy egy ilyen rangos eseményt tudunk Bajára hozni. Amikor ezt az impozáns, minden igényt kielégítő létesítményt átadták szeptemberben, elmondtam, hogy az utánpótlástornákon és mérkőzéseken kívül minél előbb szeretnénk akár női EWHL- vagy Andersen Liga-meccset rendezni. Arra talán senki nem számított, hogy fél év elteltével, már ebben a szezonban megvalósulhat az egyik álmunk: egy mérkőzés erejéig mindenképp a csarnokba költözik a liga. Andersen, de nem mese, hanem a valóság” – tette hozzá Gömöri Csaba.

A bajaiak szerencsések, hiszen két olyan csapatot láthatnak, akik komoly tényezői az Andersen Ligának. Azari Zsolt, a DAB-Acélbikák Sportkarrier Program együttesének játékosedzője szerint nemcsak ők, minden résztvevői komolyan veszi a ligát. “Tavaly ugyan kicsit váratlanul érintett minket, hogy a szövetség kötelezett bennünket az Andersen Ligában való indulásra, de az eddigi tapasztalataink azt mutatják, nekünk nagyon fekszik ez a liga. Az, hogy a be tudunk építeni egy lépcsőfokot a képzésünkbe és a versenyeztetés szintjébe, egy nagyon jó dolog, és ideje leszámolni azzal az előítélettel is, hogy ez egy amatőr liga. Nem az, inkább félprofinak mondanám. Három éve játszom a másodosztályban, az utóbbi kettőben az Andersen Ligában, saját tapasztalatból is mondom, hogy fejlődik a bajnokság, idén 11 csapat nevezett, több mint az Erste Ligában, és mindenki nagyon komolyan is veszi a bajnokságot. Igenis óriási segítség az Andersen Liga azoknak az U18-as játékosoknak például, akik szintet lépnének. Itt először találkozhatnak azzal a férfierővel, ami a felnőttbajnokságban jellemző, ez egy nagyon jó átmenet és tapasztalat a hirtelen nagy ugrás helyett. A csapatok hetente két-háromszor minimum edzenek, a fiatalok mellett pedig az egész liga olyan játékosokból áll, akiknek életük a jégkorong, akik nem szeretnék abbahagyni a játékot, akik élvezik, hogy sportolhatnak. Az Acélbikák Sportkarrier Program számára továbbra is élni fog a lehetőséggel, az Andersen Ligát beépítettük a saját képzési rendszerünkbe, élharcosai vagyunk a bajnokság népszerűsítésének. Ennek egyik eleme a bajai meccs is, amihez persze hozzájárult, hogy az újvárosi jégpálya jelenlegi konstrukciójában nem tudjuk finanszírozni már az üzemeltetést az évnek ebben a szakaszában. Kapóra jött így Gömöri Csaba barátom és Ferenczi Gellért elnök invitálása, kiváló a kapcsolatunk, ezzel a mérkőzéssel a bajai jégcsarnokot, a ligát, a magyar jégkorongot és persze az Acélbikák Sportkarrier Programot is népszerűsíteni tudjuk. Mi ugyan nem vagyunk államilag elismert akadémia, de a legmodernebb módszereket ötvözve, karriermenedzsmenttel támogatva szeretnénk a jövőben is a profi játékosképzést folytatni.

Van egy sajátos filozófiánk, emellett szeretnénk napirenden tartani fontos kérdéseket is: miért nem tudunk a legmagasabb szintre, akár az NHL-be játékosokat nevelni Magyarországon? Mi azon fogunk a jövőben is dolgozni, hogy ezt kutassuk, erről beszéljünk, és azoknak, az ország minden részéről hozzánk érkező tehetségeknek, akik velünk járják az utat, a lehető legnagyobb segítséget megadjuk a gyakorlatban – betartva persze a szinteket és lépcsőfokokat” – mondta Azari Zsolt, hozzátéve, hogy a csapatban kilenc újvárosi nevelésű játékos szerepel, hárman más utánpótlásklubból érkeztek, a többiek olyan légiósok, akik a városban tanulnak.

A bajai meccsen a Lehel HC lesz a DAB-ASP ellenfele vasárnap. “Szerdán eldőlt, hogy ha döntőt szeretnénk játszani, akkor a dunaújvárosi csapaton kell
először felülkerekednünk. Az első mérkőzésünket Baján fogjuk játszani. Nagyon várjuk már, hogy jégre léphessünk abban a gyönyörű létesítményben. Azt hallottam, hogy sok ember érdeklődik az esemény után, remélem, hogy tele lesz a csarnok és jó jégkorongot fognak látni a szurkolók! Mi mindent meg fogunk tenni ennek érdekében” – mondta a meccs apropóján Rusznyák Szilárd, a Lehel HC vezetőedzője.

Andersen Liga-elődöntő:

1. mérkőzések: (2024. március 24., vasárnap):
DAB-ASP–Lehel HC – 16:30
UNI Győr ETO HC–Goodwill Pharma Szeged – 18:30

2. mérkőzések (2024. március 30., szombat):
Lehel HC–DAB-ASP
Goodwill Pharma Szeged–UNI Győr ETO HC

Ha harmadik mérkőzés szükséges, azokat április 3-án, szerdán játsszák le.

A negyeddöntők eredményei:

UNI Győr ETO HC (1.)–Worm Angels (8.) 6-29-2 – 2-0
Lehel HC (2.)–Vasas SC (7.) 8-36-2 – 2-0
DAB-ASP (3.)–FTC-Telekom (6.) 4-75-37-1 – 2-1
MAC Ikonok (4.)–Goodwill Pharma Szeged (5.) 7-85-6 – 0-2

bajaimeccs

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum