BJAHC–SC Csíkszereda 2-3

   

A Sportklub 79:32-nél behúzta a budapestiek elleni párharc hatodik mérkőzését, így bejutott az elődöntőbe jutott, ahol a hazaiak veresége nyomán ismét magyar bajnokká avanzsáló FTC-Telekom vár rá.

Mindkét stáb megvariálta a sorokat az előző mérkőzés után, a kapukban viszont nem volt változás, ezúttal is Farkas és O’Connor kezdett. Hamar egymásnak ment a két csapat, az együtt maradó Levin, Sofron, Péter szeredai ásztrió ismét nagyon élt, a hazaiak is gyorsan belőtték O’Connort. Az események az ötödik percben pörögtek fel. Előbb a vendégek Salló szezonbeli második találatával megszerezték a vezetést – Farkas előtt Rokaly és Reisz is takart, így Farkasnak nem sok esélye lehetett –, majd rögtön a gólt követő korongbedobás után Asuchak könyökölte le középen Galohát, a kanadai támadó videózást követően joggal kapott 5+20-at a teljesen felesleges fejre irányulóért. A komoly egyenlítési lehetőséggel azonban nem sikerült élnie a BJAHC-nak, kivédekezte az öt percet a Csíkszereda, a fennmaradó harmadrészben pedig mindkét hálóőr lehúzta a rolót (0-1).

BJAHC-momentumokkal indult a középső etap. Először Mozer remekül áthámozta magát két szeredai bekken, majd rendkívül önzetlen módon Viikilä-t hozta helyzetbe, a finn légiós azonban nem tudott túljárni O’Connor eszén. A 23. percben már a vendégek hálóőre is tehetetlennek bizonyult, Tóth Gergely távolija akadálytalanul a jobb felsőbe vágódott (1-1). A folytatásban Schlekmann keménykedett Levinnel, aminek következtében emberfórban támadhatott a Csíkszereda, Becze két ízben is kimondottan közel járt a másodikhoz – a rutinos csatár előbb futballistákat megszégyenítő módon gyönyörűen belsőzött bele egy lőtt passzba, a korong viszont a vason csattant; néhány pillanattal később pedig Szkacskov gólpasszt érő átadását nem tudta értékesíteni a csíkiak 20-asa. A hazai védelem nem bírta tovább a nyomást, a 28. minutumban Levin ismét vezetéshez juttatta csapatát: az izreali válogatott elegánsan kibújt egy ütközés elől, majd megnézte a hosszút, s magabiztosan kilőtte azt (1-2). A korongbedobást követően Sofron közelijénél Farkasnak újra észnél kellett lennie, ezt követően viszont fordult a kocka, újfent a budapestiek pillanatai következhettek. A 31.percben emberfórban támadhatott Kangyal Balázs együttese, fővárosiak speciális egysége először egy bődületesen nagy kapuvasat durrantott, majd a bírók úgy vélték, hogy Nagy Krisztináék a gólvonalon túlra tunkolták a játékszert, ám a sípmesterek hosszas videózás után perdöntő bizonyíték hiányában erdélyi előnyről indították újra a találkozót. A játékrész végén Nagy Krisztián tette fel a palánkra Péter Balázst, az ijesztő jelenetek ellenére a vendégek támadója szerencsére saját lábain korcsolyázott le a cserepadra.

A záró húsz perc kezdetén most a szeredaiak támadósora csilingeltette meg a keresztvasat, ám a kihagyott lehetőség megbosszulta magát, a túloldalon ugyanis a 43. minutumban Tóth Richárd középtávolija átcsorgott O’Connoron (2-2). A hátralevő időben mindkét ketrec előtt akadtak meccskorongok, ám a kapusok remekül segítették csapataikat, így ismét hosszabbítás döntött a széria sorsáról.

A túlóra első felében a BJA akarata érvényesült, Mozer a kapu megkerülése után kiválóan lövette meg Dame-Malkát, pár másodperccel később azonban a házigazdák aranymezese egy ártalmatlan szituációt követően fájdalmas arccal lennmaradt – a közvetítésben elhangzottak szerint az első orvosi diagnózis hasizom-szakadást állapított meg az orosz légiósnál. Legjobbja elvesztését következtében picit visszább esett a házigazdák lendülete, Farkasnak Casaneanu távoliját kellett lekapnia lepkéssel, majd Rokaly Szilárd próbálkozásánál remekül zárta a rövidet. Három perccel a harmadzáró dudaszó előtt Nagy Krisztián rávezetését védte O’Connor, a túloldalon Szkacskov vezérletével több ordító székelyföldi helyzet kimaradt, aztán 28 másodperccel a vége előtt jött a sluszpoén: Részeg kapott korongot, az erdélyiek 29-ese pedig kegyetlenül kipókhálózta a bal felsőt, lezárva ezzel a párharcot (2-3). Ezzel egyidejűleg az is eldőlt, hogy az FTC a magyar bajnok 31. alkalommal, és a Csíkszereda az elődöntőben éppen a nagy rivális ferencvárosiakkal találkozik majd.

bjascc_pozsgai

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Pontosan erre számítottam, ez a két csapat közötti történelem

   

A párharclezáró BJAHC–SC Csíkszereda találkozó edzői nyilatkozatai.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Az előző két mérkőzésen jobban játszottunk, mint a Csíkszereda, de ez csak egy megállapítás. Ha jobban is játszol, mint az ellenfél, ezt valahogy érvényesíteni kell. Ha nem tudod, akkor nem érdemled meg a továbbjutást. Ha a tavalyi évet is ideveszem, ahol a Ferencváros ellen négy hazai meccsünket veszítettük el, majd utána a következő négy mérkőzésünkből is egyet tudtunk nyerni hosszabbításban, ezt pedig hosszabbításban veszítettük el, de ez nem elég ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni. Persze, abszolút büszke kell, hogy legyek a srácokra, mert lehajtott fejjel dolgoztak egész évben. Ettől a csapattól ilyen háttérrel, ilyen életkorral azért a Ferencváros mögött megint mi vagyunk a másodikak a magyar bajnokságban, Magyar Kupa-döntőt megint mi játszottuk a Fehérvárral, pont a Ferencvárost kiejtve. Összességében nem szabad azt mondani, hogy ez olyan rossz volt, de meg volt a sanszunk, hogy továbblépjünk egy ilyen erős Csíkszereda ellen. Ha ott a lehetőség, fel kell nőni a feladathoz és ezeket a találkozókat meg kell nyerni. Zárszóként gratulálok a Csíkszeredának és sok sikert kívánunk nekik.”

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: “Pontosan erre számítottam, ez a két csapat közötti történelem. Minden meccs ebben a párharcban egyetlen gólon múlott. Mi edzők azt mondjuk, négyet kell nyerni. A liga döntése miatt ez most öt volt, de meg kell dicsérnem a játékosainkat, akik követték a tervet és megértették, hogy ez egy harc lesz és valóban az volt.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2024. márc. 20., szerda.
Farkas (Kiss)
K
O'Connor (Ambrus)
Szabó, Pozsgai, Schlekmann, Galoha, Culigin
1
Salló, Rutkowski, Szkacskov, Részegh, Becze
Dóczi, Tóth G., Weidemann, Keresztes, Mozer
2
Gecse, Ferencz Csibi, Levin, Péter, Sofron
Varga, Dame-Malka, Sági, Nagy, Tóth R.
3
Casaneanu, Láday, Rokaly Sz., Reisz, Fodor
Tyeszlenko, Ravasz, Molnár B., Viikilä
4
Bajkó, Asuchak, Rokaly N., Brown
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Vaclav Novak, Mark LeRose
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:07 SCC Salló Reisz
1-1 22:04 BJA Tóth G. Dóczi Nagy
1-2 27:51 SCC Levin
2-2 42:06 BJA Tóth R. Nagy Tóth G.
2-3 79:32 SCC Részegh Levin
- Kapura lövések száma -
- Kiállításpercek -

Így lőtte Részegh elődöntőbe a Sportklubot

 

A szerdai, hosszabbításos BJAHC–Sportklub mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum