Elit klubba lépett Ovecskin

 

A Washington kapitánya karrierje során 19. alkalommal érte el a húszas határt, ami korábban csak öt játékosnak sikerült. Skinner triplájával győzött a Buffalo.

A Buffalo 6-2-re győzött Seattle-ben, ezzel továbbra is életben tartotta playoffálmait. A Climate Pledge Arenában a házigazda Kraken csak a mérkőzés feléig, 3-2-es Sabres vezetésig tudta tartani a lépést a vendégekkel. Ekkor viszont a Buffalo 42 szekundum alatt kétszer is betalált, és eldöntötte a meccset. A sikerből Jeff Skinner karrierje hetedik triplájával, Ukko-Pekka Luukkonen 32 védéssel vette ki a részét. A Buffalo jelenleg négy pontra van a playoffot jelentő második wild card-helytől, a zsinórban ötödik mérkőzését elbukó Seattle viszont 11-re, így lassan búcsút mondhat a rájátszásnak.

A Washington 5-2-re győzött Calgaryban, és ezzel nemcsak megelőzte a Detroitot a táblázaton, de január 2-a után ismét rájátszást jelentő helyre lépett. A Scotiabank Saddledome-ban a fordulópontot a második harmad eleje jelentette, amikor a Capitals Ovecskin révén alig több mint három perc alatt két emberelőnyt is gólra váltott, ebből az egyiket természetesen az “irodájából” lőtte. 3-0 után a Flames hiába igyekezett, a fővárosiak simán győztek 5-2-re. Ovecskin a duplájával 19. NHL-idényében érte el a 20 gólos határt, ami korábban csak a Gordie Howe (22), Ron Francis (20), Brendan Shanahan (19), Dave Andreychuk (19), Jaromír Jágr (19) kvintettnek sikerült. Ovecskin mindemellett azt is elmondhatja magáról, hogy Dustin Wolf személyében a 174. különböző kapus ellen volt eredményes, ennél többet pedig csak Jágr (178) és Patrick Marleau (177) tud felmutatni.

Ha már említettük a rájátszást, érdemes megnézni, hogy az alapszakasz zárása előtt egy hónappal mely csapatok pályáznak a legjobb nyolcra. Az már eldőlt, hogy nyugaton a Chicago, San José, Anaheim trió biztosan nem kerül be a palyoffba, és valószínűleg ez a sors vár az Arizonára, valamint az ismét vereséget szenvedő Seattle-re. A wild card-helyen jelenleg a Nashville és a Vegas áll 82 és 79 ponttal, őket a St. Louis (75), Minnesota (71), Calgary (71) trió üldözi. Az öt csapatból egyedül a Vegasnak van hátra 15 mérkőzése, a többieknek 14, azaz matematikailag még bárki odaérhet, de a történelmet figyelembe véve aligha fog változni sorrend. A Pacific-csoportot jelenleg a Vancouver vezeti az Edmonton előtt megnyugtató, 8 pontos előnnyel, de meg kell jegyezni, hogy az Oilers három mérkőzéssel kevesebbet játszott, azaz még van lehetőség az izgalomra. A divízió harmadik helyén a Los Angeles áll 79-cel, miközben még 15 mérkőzése van hátra. A konferencia másik csoportjában, a Centralban még bármi megtörténhet, hiszen a Winnipeg, a Colorado és a Dallas is 91 ponton áll. Itt a Jetsnek van minimális lépéselőnye, hiszen a Coloradóval szemben egy, a Dallasszal szemben viszont két mérkőzéssel játszott kevesebbet.

Keleten még nincsen biztos kieső, viszont nagy pénzt lehet tenni a Columbus, Ottawa, Montreal, New Jersey kvartettre ebből a szempontból. A Pittsburgh (69) és a Buffalo (71) egy erős hajrával még odaérhet az egyik wild card-helyre, de reálisan nézve ez a két pozíció a Tampa Bay (78), Philadelphia (76), Washington (75), Detroit (75), New York Islanders (73) ötös között fog eldőlni. Az Atlantic-csoport elsőségéért a Boston (95) és az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Florida (94) csatázhat. A 85 egységgel álló Torontónak ebbe nem lesz beleszólása, a Leafs szurkolói csak azon izgulhatnak, hogy kit kapnak majd ellenfélnek. A Metropolitan élén jelenleg a New York Rangers (94) áll, előnye négy pont a Carolinával szemben, a kettőst pedig tisztes távolságból követi a már említett Philadelphia.

A teljes táblázatért erre a linkre kattintsanak.

NHL, március 18.:

Calgary–Washington 2-5

Seattle–Buffalo 2-6

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum