Sidney Crosby utolérte Wayne Gretzkyt

   

Legalábbis az egy franchise-ban szerzett gólok tekintetében. Matematikailag is eldőlt, hogy az Anaheim nem lesz ott a rájátszásban.

New Yorkban ismét városi rangadót rendeztek. Az elsőt a Rangers nyerte a Stadium Series keretében, ahogy most a másodikat is hazai pályán, a Gardenben. A Rangers 2-2 után rázta le ellenfelét, és zsinórban három gólt szerezve 5-2-vel húzta be a meccset. A Rangers minden találatát más-más lőtte, a győztes ütés Jonny Brodzinski nevéhez fűződött.

A hazai pályán játszó Chicago is 5-2-re győzött, mégpedig a San José ellen. A Blackhawks kétgólos hátrányból nyert, mégpedig oly módon, hogy az öt góljából négyet is az utolsó tíz percben szerzett. Az utolsó négy mérkőzéséből hármat megnyerő Chicagóban Connor Bedard és Philipp Kurashev is góllal és gólpasszal zárt.

A Vegas hazai pályán verte 3-1-re a New Jersey-t. A meccsen 16 kapura lövéssel többet produkáló Golden Knights egészen a befejező játékrészig gólképtelen maradt, köszönhetően Jake Allen remek teljesítményének. A Devils kapusa azonban nem bírta a végjátékot, a Vegas pedig ezt kihasználva eldöntötte a meccset. A győztes találatot Jack Eichel vágta be.

A Winnipeg egy nagyon sima győzelemmel abszolválta columbusi kirándulását. A cserestop előtt érkezett Tyler Toffoli ismét elemében volt: két góllal és egy előkészítéssel járult hozzá a 6-1-es diadalhoz, így az utolsó két mérkőzésen összesen öt pont került a neve mellé új együttesében.

Ottawában sem volt sok izgalom, hiszen a Carolina 7-2-re nyert a kanadai fővárosban. Dmitrij Orlov 2+2-vel, Sebastian Aho három gólpasszal, a Pittsburghtől megszerzett Jake Guentzel pedig a Hurricanesben szerzett első találatával járult hozzá a diadalhoz. Meg kell említeni Frederik Andersent is, aki idén kereken 50 mérkőzést hagyott ki sérülése miatt, de visszatérése óta mind a négy mérkőzését megnyerte, 1,26 a kapottgól-átlaga és 95%-os a védési hatékonysága.

A Pittsburgh 6-3-ra verte az utóbbi kilenc mérkőzéséből a nyolcadikat elvesztő Detroitot. A PPG Paints Arenában a meccs 1-1 után dőlt el, amikor a Penguins háromszor mattolta a Red Wings védelmét. Sidney Crosby egy gólt előkészített, egyet pedig maga lőtt, így 11 mérkőzés után talált ismét a hálóba. Crosby az egy franchise-ban lőtt gólokat tekintve 583-nál jár, amivel utolérte a hetedik helyen álló Wayne Gretzkyt.

A St. Louisnak egy bő hétperces periódus elég volt ahhoz, hogy elhozza a pontokat a Honda Centerből. A Blues 1-1 után a harmadik harmad elején a már említett időszakban három gólt lőtt emberelőnyben, ezzel győzött 4-2-re Anaheimben. Pavel Bucsnyevics a szezonban hetedszer szerzett legalább három pontot, amire az elmúlt húsz évben egyedül Vlagyimir Taraszenko volt képes a St. Louisban.

NHL, március 17.:

NY Rangers–NY Islanders 5-2

Las Vegas–New Jersey 3-1

Columbus–Winnipeg 1-6

Chicago–San José 5-2

Ottawa–Carolina 2-7

Pittsburgh–Detroit 6-3

St. Louis–Anaheim 4-2

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum