SC Csíkszereda–BJAHC 3-2

   

Egy fordulatos mérkőzésen Péter Balázs kettő perccel a vége előtt hosszabbításra mentette a találkozót a Csíkszeredának, a túlórában pedig Rokaly Norbert egy emberhátrányos góllal 3-2-es párharcbeli előnyhöz juttatta a Sportklubot.

Hazai oldalon nem húzott szerelést a hétfői mérkőzésre Brown, a fővárosiaknál pedig Vorobjov nem volt hadra fogható állapotban. Természetesen a párharc ötödik mérkőzésen is O’Connor és Farkas kaptak lehetőséget a vasak között. Nem kellett sokat várnunk az első gólra, már a 2. percben vezetéshez jutott a Sportklub: Péter Balázs remekül játszotta meg Sofront, a házigazdák 17-ese egy leheletfinom csellel ártalmatlanította őrzőjét, majd kegyetlenül a bal felsőbe varrt (1-0). Három minutummal később Sofron és Varga találtak egymásra, a játékvezetők mindkét felet kisbüntetéssel jutalmazták. A folytatásban akadtak helyzetek mindkét oldalon, a Csíkszereda némileg talán több veszélyesebb akciót vezetett ebben a harmadban, a látogatók pedig többnyire távoli löketekkel operáltak – épp egy hasonló szituációt követően Tyeszlenko bombázott messziről, néhány másodpercre rá egy hazai rövidzárlat miatt ismét az orosz légióshoz került a pakk, aki féltérdre ereszkedve, tűpontosan kilőtte a rövid alsót (1-1). Egy hatalmas Rokaly Szilárd-ziccerrel zárult a játékrész, a csapatok 7:6-os lövési rátával vonulhattak pihenőre.

A középső etap elején újfent Rokaly kínálta meg Farkas kapust középtávolról, kicsivel később Molnárt küldték ki kettő percre a játékvezetők – hamar odalett az erdélyi fór, néhány pillanattal később Láday kapott kisbüntetést gáncsolásért. Innentől a BJAHC pillanatai következtek: először Culigin remek egyéni akciója végén kis híján vezetést szerzett a budapestieknek, majd Asuchak kiállítása révén a 29. percben emberelőnybe kerültek a Rozsomákok; Szabó Bence Schlekmannhoz készített, aki távolról, mértani pontossággal a levegőbe repítette O’Connor kulacsát (1-2). Öt perccel a harmadzáró dudaszó előtt Ferencz-Csibi és Becze majdnem összehozták a csíkszeredai egyenlítést, az ordító helyzet azonban odalett.

Az utolsó húsz minutum csak úgy, mint azt eddigiek, székelyföldi lehetőségekkel startoltak. Fodorék több ízben is veszélyesen kevergettek a vendégharmadban, ziccerig viszont egyszer sem jutottak. A találkozó hajrájához közeledve Dame-Malka feltartózhatatlanul megiramodott, a légiós bekk éles szögből leadott próbálkozásánál O’Connor remekül zárta a rövidet. Felpörögni látszódtak az események, Fodor kimondottan lubickolt ebben a játékrészben, a csíkiak 10-ese gyönyörű láb közötti csellel verte meg emberét, az akció végén viszont mellépuffantott; a másik ketrecnél pedig Galoháék lezárhatták volna a mérkőzést, ám Mozer próbálkozása kulcsfontosságú pillanatban, üres kapura besült. Nem sokkal később Galoha ismét kiszolgálóként tündökölt, a lett csatár most Culigint hozta helyzetbe, O’Connor azonban ismét meccsben tartotta csapatát. Megbosszulta magát a sok kihasználatlanul hagyott BJAHC-helyzet, alig több mint kettő perccel a vége előtt Péter Balázs váltott gólra egy hatalmas kapu előtti kavarodást, s egyben mentette hosszabbításra a találkozót együttesének (2-2).

A negyedik felvonást Reisz áthúzódó kiállítása miatt emberelőnyben kezdte Kangyal Balázs csapata, ám a mindent eldöntő találatot a Sportklub vágta be: Dame-Malka kapitális hibájára Rokaly Norbert csapott le, ezt követően a csíkiak 96-osa elviharzott a kapuig, majd Farkas megtáncoltatása után elegánsan a gólvonalon túlra húzott (3-2). A párharc március 20-án folytatódik Káposztásmegyeren, ahol a Sportklub Csíkszereda a széria lezárásért léphet szorítóba.

sccbja_galoha

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Úgy gondolom, a következő mérkőzés is igazi háború lesz

   

A Sportklub–BJAHC edzői nyilatkozatai.

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: “Elmondhatom, hogy aggódni kezdtem, mikor megszerezték azt az emberelőnyös találatot. Sajnos a mi emberfóros játékunk most nem volt megfelelő, több egységet is kipróbáltunk, de semmi sem működött igazán. A széria során általában a speciális egységek szállítják a győzelmet. Fontos volt, mikor levettük a kapust, és így létszámfölényes, 6 az 5 elleni lehetőséget teremtettünk, egy nagy gólt tudtunk szerezni, kevesebb mint két percnyi játékidővel a vége előtt. Aztán elkövettünk egy rossz szabálytalanságot, így emberhátrányba kerültünk. Ritkán esik meg, hogy létszámhátrányos találatot szerezzünk, ám Rokaly Norbertnek volt egy megugrási lehetősége… Jó érzés, hogy sikerült hosszabbításban megszerezni a győzelmet! Úgy gondolom, a következő mérkőzés is igazi háború lesz, ahogy eddig is. Minden meccs egygólos különbséggel zárult eddig. Ugyanilyen küzdelemre számítok, bárki győzhet, annak függvényében, kinek sikerül befejeznie a lehetőségeit. A szurkolóink által teremtett hangulat mindig kiemelkedő! Ez remek hely játszani, és remek hely edzeni. Véleményem szerint, valóban a legjobb szurkolók vannak itt, éppúgy Románia, mint Magyarország egészét tekintve.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Abszolút a kezünkben volt a végeredmény. Pár perccel utána bedolgoztak egy gólt, a végén pedig egy hiba eldöntötte, de ez olyan sport, amikor nem elég az, hogy hatvan percig jól játszol, hanem tovább kell a playoffban. Nyilván nekünk a rutin hiányzik még, nagyon sok a fiatal srác, de összességében mindig azt mondom, mikor tűkörbe nézek, hogy igen, mindent megtettünk. Ott a következő lépés, megdolgoztunk érte, hogy legyen még sansz, visszamegyünk, és vagy véget ér a szezon, vagy kapunk még egy esélyt. Szerintem, fejlődésünk szempontjából, ez a legjobb és legnehezebb út, amin mászni kell. Van, amikor a napos oldalon könnyebb sétálni, van amikor karaktert és sportembert épít, hogyha mondjuk a hóban, fagyban, szélben kell haladni a csúcs felé. Megint csak azt tudom mondani, mind a két csapat remek teljesítményt nyújtott, a kapusok is, mindenki aki a pályára került, mindent megtett, úgyhogy megint csak a jégkorong nyert. Összességében olyan dolgokban kell jobbnak lennünk szerdán, amiket meg kell tanulnunk a saját bőrünkön. Mondtam többször, mindenféle mellékzönge nélkül, hogy például egy Brown nem tudott öltözni az ellenfélnél, aki egy meghatározó légiós, azért, hogy egy Szkacskov tudjon öltözni a negyedik sorba. Nekünk meg valahol a 2004-es, 2005-ös játékosaink szerepelnek a negyedik a sorban. Át kell esni ezeken a fájdalmas dolgokon. A nagy kérdés az az, hogy miből tudunk tanulni és mennyi időnket veszi el, hogy felfogjuk, és legközelebb ne csináljuk meg ugyanezeket a hibákat.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. márc. 18., hétfő.
O'Connor: 89,5% (Ambrus)
K
Farkas: 87,5% (Kiss)
Kubát, Rutkowski, Rokaly Sz., Részegh, Becze
1
Szabó, Pozsgai, Viikilä, Keresztes, Culigin
Gecse, Ferencz Csibi, Levin, Péter, Sofron
2
Dóczi, Dame-Malka, Galoha, Schlekmann, Mozer
Salló, Láday, Rokaly N., Reisz, Fodor
3
Varga, Tóth G., Sági, Nagy, Tóth R.
Asuchak, Szkacskov, Casaneanu
4
Tyeszlenko, Molnár Z., Ravasz, Molnár B., Weidemann
Vaclav Novak, Mark LeRose
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:22 SCC Sofron Levin
1-1 15:41 BJA Tyeszlenko Molnár B. Weidemann
1-2 28:52 BJA PP Schlekmann Szabó Pozsgai
2-2 57:54 SCC Péter Becze Láday
3-2 61:17 SCC SH Rokaly N.
24 Kapura lövések száma 19
10 Kiállításpercek 10

Rokaly Norbert korongot szerzett és eldöntötte a hosszabbítást

 

A hétfői SC Csíkszereda–BJAHC videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum