Artyemij Panarin az 500. gólpasszát adta

   

Az 5 pontot szerző szélső lett a 12. játékos, aki nem draftoltként elérte ezt a határt. Brent Burns az 1400., T. J. Oshie az 1000. mérkőzését játszotta.

A Detroit egy Buffalo elleni 4-1-es győzelemmel zárta le a hetes kudarcsorozatát. Az első felvonást még elvitte a Sabres egy góllal, de a másodikban és a harmadikban a Wings két – két góllal megfordította a meccset. A győztes gólt a korábbi chicagói legenda, Patrick Kane lőtte, aki éppen Buffalóban született és karrierje során 29 pontot szerzett a Sabres ellen 27 találkozón.

Az Ottawa a mesterhármast szerző Brady Tkachuk vezérletével nyert 4-3-ra a New York Islanders otthonában. A Seantors 38 szekundumra volt attól, hogy a rendes játékidőben megszerezze a pontokat, de Bo Horvat ekkor még megmentette a hazaiakat és kiharcolta a hosszabbítást. A hősből azonban pillanatok alatt antihős lett: a ráadásban a kiállítás sorsára jutott, Brady Tkachuk pedig beverte a fórt megszerezve a győzelmet a fővárosiaknak. A Senatorsban korábban csak Anthony Duclair (2019) és Bob Kudelski (1993) tudott úgy triplázni, hogy a harmadik gólt a hirtelen halálban lőtték.

Az öt pontot, közte két gólt szerző Artyemij Panarin jelentette a különbséget a Penguins–Rangers derbin. A PPG Paints Arenában 3-3-ig együtt mentek a csapatok, de ekkor a New York zsinórban hármat lőtt, amiből az első kettő emberelőnyben született 65 másodperc különbséggel. A végére maradt még egy gólváltás, de ez érdemben már nem befolyásolta a meccset, a Rangers 7-4-re győzött vendégként. Artyemin Panarin kiosztotta az 500. gólpasszát és átlépte a 90 pontos küszöböt. Előbbivel a 12. nem draftolt játékos lett, aki elérte ezt a határt, utóbbit pedig negyedszer érte el a Rangers mezében, ami korábban senkinek sem sikerült a Rangers mezében. A 800. mérkőzését játszó Chris Kreider három (1+2) ponttal ünnepelt.

Az Arizona az első harmadban hármat vágott a New Jerseynek és ezt a különbséget megtartva végül 4-1-re győzött. Nick Schmaltz három gólpasszt adott, Karel Vejmelka 37 lövést fogott. A Coyotes éppen tíz éve, a 2013/14-es szezonban tudta utoljára mindkét meccsét megnyerni a Devils ellen.

A Dallas gyakorlatilag ugyanolyan forgatókönyv szerint, mint az Arizona. A Stars az első harmadban hármat rámolt be a Los Angelesnek és végül ugyanúgy 4-1-re győzött, mint a Coyotes. Wyatt Johnston zsinórban a negyedik mérkőzésen volt eredményes, Scott Wedgewood 27 lövést fogott. A mérkőzés előtt leplezték le American Airlines Center előtt, annak a Mike Modanónak a szobrát, aki 1459 mérkőzéssel, 557 góllal, 802 előkészítéssel és 1359 ponttal mind a négy kategóriában a franchise listavezetője.

statue of mike modano

A játéknap harmadik 4-1-es sikerét a Nashville könyvelhette el a Seattle csarnokában. A Predators a meccset az utolsó negyedórában szerzett három találattal döntötte el, amiből kettőt a kapitány, Roman Josi vágott. A Nashville ezzel a sikerrel folytatta a remek sorozatát: zsinórban 14. alkalommal szerzett pontot, ebből 12-szer kettőt. A Preds legutóbb február 15-én szenvedett vereséget a rendes játékidőben, amikor 9-2-re kapott ki Dallasban.

A floridai állami rangadót a Tampa Bay nyerte, miután 5-3-ra nyerni tudott Sunrise-ban. Az Amerant Bank Arenában az első négy gól a vendégeké volt és ezután a hazaiak hiába játszottak elképesztő fölényben a Lightning végül 5-3-ra győzött. A második és a harmadik harmadban a Panthers 38-5-re (!) nyerte a kapura lövéseket, de a bámulatos napot kifogó és összesen 47 védéssel záró Andrej Vaszilevszkij megnyerte a meccset a Tampának. Az orosz hálóőr mellé az összesen négy pontot (2+2) szerző Steven Stamkos tudott felnőni. Stamkos a 209. emberelőnyös gólját lőtte a franchise mezében. Egy csapat mezében ennyit csak Alex Ovecskin (306), Mario Lemieux (236), Luc Robitaille (210) és Gordie Howe (209) tud felmutatni.

A Boston úgy nyert a Philadelphia ellen 6-5-re, hogy a mérkőzés 11 góljából 7 az utolsó játékrész 16 perces periódusára esett. A TD Gardenben az első és a második felvonás egyaránt 1-1-re végződött, a harmadik elején viszont három perc alatt hármat pakolt be a Bruins és innen a Flyers már nem tudott visszajönni, hiába tett meg mindent. A hazaiaknál Charlie Coyle, a vendégeknél Joel Farabee duplázott.

A három – három egységgel záró Alex Nylander, Johnny Gaudreau páros, valamint a 39 védést bemutató Danyil Taraszov nyerte meg a meccset a Columbusnak a San José ellen. Az orosz hálóőr a befejező játékrészben volt az elemében, amikor a Sharks 19-4-re nyerte a lőpárbajt, de csak egyszer tudták mattolni a vendégek. A cserestop előtt, a Pittsburghtől megszerzett Nylander 11 meccsen nyolcszor volt eredményes, ami korábban senkinek sem sikerült a Columbusban.

A Calgary a Montreal elleni sikerrel jelezte, hogy továbbra sem tett le a rájátszásról. A Flames 5-2-re győzött az egyaránt három – három pontot szerző MacKenzie Weegar, Mikael Backlund páros jóvoltából. A duplázó Backlund lett a 11. játékos lett a Calgary történetében, aki elérte a 200 gólos határt.

A playoffra hajt az a Minnesota és St.Louis, amely éppen egymást követi nyugaton a kilencedik és a tizedik helyen. A Blues büntetőkkel győzött 3-2-re, így Wild előnye egy pontra olvadt az üldözőjével szemben. A meccs hőse egyértelműen Jordan Kyrou volt, aki a rendes játékidőben egyet lőtt és egyet előkészített, a rávezetések negyedik körében pedig eldöntötte a plusz pont sorsát.

A Carolina a sírból hozta vissza a meccset, ugyanis a hazai pályán játszó Torontónak sem a három gólos előny nem volt elég, sem az, hogy másfél perccel a befejezés előtt még kettővel ment. A Leafs először 3-0-ra, majd 4-2-re is vezetett, de a hajrában Sebastian Aho a két góljával hosszabbításra mentette a meccset. Ez nem hozott döntést, így jöhettek a rávezetések, ahol a friss szerzemény, Jake Guentzel találata döntött a negyedik körben. A Carolina hátvédje, Brent Burns két gólpasszal ünnepelte az 1400. mérkőzését.

burns 1400th games

A Colorado a hosszabbítás vége előtt egy másodperccel szereztt góllal nyert Edmontonban 3-2-re, amivel egymás után hatodik sikerét jegyezte. A győztes találatot Artturi Lehkonen ütötte, Nathan MacKinnon tökéletes fonák centerezését követően. Az Oilersben Corey Perry megszerezte a 900. pontját, Connor McDavidnek ezzel szemben megszakadt a 26 meccses hazai pontszerző sorozata. A másik oldalon a győztes találatot előkészítő MacKinnon ezzel szemben folytatta a sorozatát, amely már 15 mérkőzésénél jár.

A Washington 2-1-re verte a Vancouvert ezzel életben tartotta a playoff álmait. A győztes gólt ki más, mint Alekszander Ovecskin lőtte, aki ezzel 841-re növelte a találatai számát és 53-ra került Wayne Gretzky abszolút rekordjától. Ovecskin csapattársa, T.J. Oshie az 1000. mérkőzését játszotta. A másik oldalról Quinn Hughest kell kiemelni, aki a 77. pontjával nemcsak új egyéni rekordot állított fel, de megdöntötte az általa tartott, hátvédekre vonatkozó franchise-rekordot is.

GI1i6nJXMAAD6FE

NHL, március 16.:

Detroit–Buffalo 4-1

NY Islanders–Ottawa 3-4 h.

Pittsburgh–NY Rangers 4-7

Arizona–New Jersey 4-1

Florida–Tampa Bay 3-5

Boston–Philadelphia 6-5

Columbus–San José 4-2

Calgary–Montreal 5-2

Toronto–Carolina 4-5 b.

Dallas–Los Angeles 4-1

St. Louis–Minnesota 3-2 b.

Edmonton–Colorado 2-3 h.

Seattle–Nashville 1-4

Vancouver–Washington 1-2

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum