Brayden “6″ Point

 

A Tampa csatára hat egységgel beállította a franchise-rekordot. Nyikita Kucserov ezúttal “csak” ötig jutott.

A playoffálmokat kergető New York Islanders zsinórban a második mérkőzésén nem tudott a kapuba találni. Az Islest három napja a Los Angeles Kings kapusa, David Rittich nullázta le, most pedig a Buffalo hálóőre, Ukko-Pekka Luukkonen. A finn cerberus mellett a duplázó Zach Benson emelkedett ki a mezőnyből. A New York legutóbb 2020 februárjában maradt gólképtelen két egymást követő találkozón.

A Detroit is a rájátszásra hajtana, csak éppen ebbe a stratégiába nehezen illik bele a zsinórban hetedik vereség. A Red Wings ezúttal hazai pályán bukott, mégpedig az Arizona ellen, amely 4-1-es győzelemmel távozott a Little Caesars Arenából. A déliek kapujában Connor Ingram 28 védéssel zárt, Nick Bjugstad és Clayton Keller pedig egy-egy góllal és gólpasszal.

A Washington is keményen kapar a legjobb nyolcba kerülésért. A Capitals sikeresebb volt, mint a közvetlenül két előtte álló alakulat, ugyanis Seattle-ben tudott nyerni 2-1-re. A győztes gólt Connor McMichael ütötte nyolc perccel a befejezés előtt.

A játéknap egyetlen szétlövését az Ottawa nyerte Columbusban. A Senators az utolsó 12 percben először ledolgozta a kétgólos hátrányát, a rávezetések során pedig a korábban is eredményes Claude Giroux jóvoltából a pluszpontot is elvitte.

A játéknap aktuális Original Six-összecsapását a Boston nyerte Montrealban 2-1-re, a hirtelen halálban. Az első harmadban 1-1-gyel zárult, az ezt követő hosszú gólcsendet pedig Jake DeBrusk törte meg a ráadás első percében. A találatot Brad Marchand készítette elő, akinek ez volt karrierje 26. pontja a ráadásban, amivel megdöntötte Patrice Bergeron klubrekordját.

NHL: Boston Bruins at Calgary Flames

A Pittsburgh 6-3-ra nyert San Joséban, ezzel lezárta négymeccses kudarcsorozatát. A SAP Centerben a befejező húsz perc volt a döntő, ezt ugyanis 3-0-val hozta le a Pens. A vendégek mind a hat gólját más-más játékos ütötte.

A Toronto és a New Jersey révén két idegenbeli 6-2-es győzelem is született hajnalban. A Maple Leafs Philadelphiában győzött könnyedén Auston Matthews és Ilja Szamszonov vezetésével. Matthews meglőtte idei 55. gólját, Szamszonov pedig zsinórban hetedszer győzött vendégként, amivel beállította Jack Campbell (2020/21), Frederik Andersen (2018/19), Johnny Bower (1960/61) és Turk Broda (1940/41) franchise-rekordját.

A már említett New Jersey a Central-csoportot vezető Dallas otthonából hozta el a pontokat. A Stars még vezetett 2-1-re, de a Devils ezt követően ötöt rámolt be, és meglepően simán győzött 6-2-re az American Airlines Centerben. A meccse legjobbja az a Jake Allen lett, aki egy hete, a cserestop előtt került a Montrealból a New Jerseybe és 35 védéssel mutatkozott be az új csapatában.

A nap utolsó hatosát a Tampa Bay vágta a New York Rangers kárára. A Rangers negyedóra után már kettővel ment, de a meccs második felében a Bolts az összesen 11 pontot szerző Brayden Point, Nyikita Kucserov párosnak köszönhetően feltámadt, és 6-3-mmal húzta be a meccset. Point 6 (3+3) egysége új egyéni csúcs és franchise-rekord beállítás, Kucserov pedig az 5 pontjával már 112-nél jár és csak három pontra van a kanadai táblázatot 115-tel vezető Nathan MacKinnon mögött.

A Carolina 4-0-ra verte a Floridát, ezzel kihasználta a Rangers botlását, és négy pontra megközelítette a Metropolitan-csoport listavezetőjét. Frederik Andersen 21 védéssel nullázta le az NHL-tabella első helyén álló Pantherst, Jevgenyij Kuznyecov pedig először volt eredményes a Canesben.

A Minnesota 2-0-ra verte az Anaheimet: Marc-André Fleurynek 16 védés is elég volt a sikerhez és a shutouthoz.

A Calgary úgy verte 4-1-re a Vegast, hogy mind a négy gólját a befejező játékrészben szerezte. A Flames 10 perc alatt ütött hármat, majd a meccsen a második gólját szerző Blake Coleman üres kapuba lőtt találatával biztosította be a győzelmet.

NHL, március 14.:

Buffalo–NY Islanders 4-0

Carolina–Florida 4-0

Columbus–Ottawa 2-3 b.

Detroit–Arizona 1-4

Montreal–Boston 1-2 h.

Pittsburgh–San José 6-3

Tampa Bay–NY Rangers 6-3

Philadelphia–Toronto 2-6

Dallas–New Jersey 2-6

Minnesota–Anaheim 2-0

Calgary–Las Vegas 4-1

Seattle–Washington 1-2

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum