UTE–Gyergyói HK 2-6

   

A címvédő a második harmadban öt gólt lőve 40 perc alatt eldöntötte a lényegi kérdéseket, söpréssel ejtette ki a top 4-ről idén is lemaradó Újpestet.

Harmadik mérkőzéshez képest változatlan összeállításban léptek jégre a felek, ezúttal is az elsőszámú kapusok – Rajna Miklós és Rasmus Rinne – kezdtek. Lendületes újpesti támadásokkal startolt a negyedik összecsapás, majd Sylvestre helyzetei következtek a másik oldalt, Rajnának több nagy védésre is szüksége volt. A 7. percben érkezett az első kiállítás, felálltak az újpestiek a támadóharmadban, de könnyen kivédekezték Dalhuisenék a két percet. A kiegészülést követően Bodóék egyre többször értek oda lendületből a hazai kapuhoz, a magyar hálóőr állta a sarat. A 15. percben Kiss Patrik a játékrész legnagyobb helyzetét hagyta ki, majd Császár második kisbüntetése során még fel sem tudott állni az UTE, amikor Silvfer is kiülhetett a büntetőpadra. 0-0-s állással mehettek első pihenőjükre a csapatok.

A keddi mérkőzéshez hasonlóan ismét a második harmadban jött az újpesti hidegzuhany. Beragadt egy hazai sor, több tilos felszabadítást követően a Gyergyó megnyert egy támadó bulit, a lecsorgó korongot Sárpátki vágta be, 0-1. Az első teljes vendég előnyből is gólt szerzett a címvédő, egy alapvonali visszapasszt követően Sylvestre középtávolija találta meg az utat Rajna kapujába, 0-2. Egy hazai majd vendég kisbüntetést követően 4 a 4-ben is gólt ütött a GYHK: egy kapuvast követően Haaranen piszkálta be a korongot közelről. Szétesett az UTE, Bodó lépett ki Szabó Dániel mellett, az újpesti bekk hátulról akasztotta, az alapszakasz MVP-je a vas segítségével értékesítette a megítélt büntetőt, 0-4. Itt még nem volt vége a gyergyói örömünnepnek, kisvártatva Sylvestre kanyarodott fel a kapu mögül, rögtön ráhúzta, a játékszer Rajna mamutjai között a kapuban kötött ki. A 39. percben összejött az újpesti szépítés, Szabó Rácz Maxim lódult meg, a kékről kapura lőtt, a korong Rinne válla felett jutott a hálóba, 1-5. Az UTE 98 játékperc után tudta először bevenni Rinne kapuját hazai pályán.

A harmadik harmadra a találkozó már eldőlt, csupán a végeredmény volt már kérdéses. Az 53. percben támadóharmadban adta el a korongot az UTE, Sylvestre végigrobogott a pályán és megszerezte harmadik találatát az este folyamán. Az 58. percben Just és Kiss Patrik vittek végig egy mintaszerű támadást, a hazaiak magyar aranymezese állította be a 2-6-os végeredményt.

A címvédő könnyed játékkal 6-2-re a második újpesti mérkőzést is megnyerte, így 4-0-s összesítéssel kisöpörte a hatodik kiemelt UTE-t és bejutott az Erste Liga elődöntőjébe.

UTE GYHK

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Nem így képzeltük el a szezon végét, de muszáj tisztelni az eredményt

   

A párharcot lezáró UTE–GYHK meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Nem erre számítottunk, nem így képzeltük el a szezon végét, de muszáj tisztelni az eredményt, és muszáj gratulálni az ellenfélnek, mert megérdemli. Az egész szériát nézve nagyon szoros meccseket játszottunk kint Gyergyóban, azok egygólos találkozók voltak, itthon pedig kedden és szerdán is a második harmad volt a halálos ítélet számunkra. Időnként mi is alakítottunk ki helyzeteket, de a gólokat ők szerezték. Nagyobb potenciál volt az idei csapatunkban, mi ezt nem tudtuk kihozni, ezért az edzőé a felelősség. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy az egész szezon során támogattak minket, még Erdélybe is elkísértek, ők mindent megtettek, előttük le a kalappal.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Nagyon boldogok vagyunk, hogy négy meccs alatt sikerült abszolválni a szériát. Időnként nagy fölényben játszottunk, de nem volt pehelykönnyű a továbbjutás, mert az ellenfél kapusa parádés teljesítményt nyújtott. Rajna Miklós az Újpest egyik legnagyobb erénye, de a lila-fehérek edzőpárosáról is elmondható, hogy szervezett csapatot építettek fel a Megyeri úton. Szerintem az kiderült, hogy mi voltunk a jobbak, jól felkészültünk az ellenfélből és kevesebbet hibáztunk, mint ők, ez pedig a srácok érdeme. Gratulálok a csapatomnak!”

Erste Liga, Megyeri út, 2024. márc. 13., szerda.
Rajna (Sági)
K
Rinne (Mag)
Silfver, Szabó, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
1
Haaranen, Fejes, Vincze P., Császár, Bodó
Pokornyi, Erdőhelyi, Tiala, Just, Kiss P.
2
Dalhuisen, Raymond, Orban, Sylvestre, Sárpátki
Balázsi, Tornyai, Benk, Ewanyk, Coatta
3
Mesikammen, Imre, Sándor-Székely, Tamminen, Szigeti
Szabó Rácz, Kovács S., Kovács A.
4
DiDiomete, Csiszer
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:08 GYE Sárpátki Fejes Orban
0-2 26:11 GYE PP Sylvestre Orban Bodó
0-3 29:53 GYE Haaranen Bodó
0-4 36:11 GYE PS Bodó
0-5 37:00 GYE Sylvestre Orban Fejes
1-5 38:06 UTE Szabó Rácz Kovács A.
1-6 52:53 GYE Sylvestre Orban
2-6 58:31 UTE Kiss P. Just Tiala
32 Kapura lövések száma 37
8 Kiállításpercek 12

Bodó higgadtan értékesítette a büntetőjét

 

Így zárta le a címvédő GYHK az UTE elleni negyeddöntőjét.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum