SC Csíkszereda–BJAHC 4-3

   

A Sportklub a négy gólt szerző David Levinnek köszönhetően visszavágott a keddi vereségért.

A keddi összecsapáshoz képest a hazaiaknál Fodor Csanád, míg a vendégeknél Tóth Gergely nem húzott szerelést. Ott volt viszont a jégen Becze Tihamér, aki még az FTC-Telekom elleni utolsó alapszakasz-mérkőzés után kapott hárommeccses eltiltást, amit elvileg letöltött – kérdés, hogy a szabályok szerint az óvás miatt újra lejátszandó második találkozó beleszámít-e ebbe, azaz letöltötte-e már a büntetését a csíkszeredai csapatkapitány vagy sem.

A 9. percben óriási hibákból szerzett vezetést a BJAHC: támadtak az erdélyiek, de ketten is elengedték a korongot, amire Schlekmann lecsapott és gólig vitte a szólót (0-1). Vorobjov Reiszt tüntette el, övé lett az első kiállítás. A 12. percben emberelőnyből egyenlítettek a székelyek: Láday takarta a kilátást Farkas elől, Levin pedig a rövidbe bombázott (1-1). Mozer azonnal visszavehette volna a vezetést övéinek, kétszer is próbálkozott, O’Connor mindkettőt hárította. Nőtt a feszültség a jégen, a kapu előtti kavarodásokban rendre összekapaszkodtak a játékosok. A 17. percben Schlekmann és Szabó Bence kettő-egyes kontrájánál a visszazáró Részegh Tamás a legjobb ütemben ért bele a passzba, így megóvta kapuját a góltól. A hajrában Reisz újabb emberelőnyt harcolt is és a másodikat is gólra váltották a hazaiak: Levin a saját harmadából megindulva bójaként kerülgette a bekkeket, majd szép csellel a kapust is becsapta. Klasszis megmozdulás volt (2-1).

Gyors székely góllal indult a második felvonás: a 21. percen Sofron lekészítését Levin bombázta a hálóba (3-1). A vízumproblémáit maga mögött tudó kiválóság kevesebb mint tíz perc alatt szerzett klasszikus mesterhármast. Oda-vissza hoki következett, messze nem dőlt még el a mérkőzés. A 27. percben ismét a Sofron-Levin játékkapcsolat hozott gólt; előbbi megtalálta a kapu elé érkező társat, aki belőtte maga és csapata negyedik gólját is (4-1). Kangyal Balázs kapust cserélt, Farkast Kiss váltotta a vasak között. Közel volt az ötödik az erdélyieknek, több százszázalékos ziccert is elhibáztak. A mérkőzés derekán emberelőnybe kerültek a budapestiek, de nem tudták szorosabbá tenni az eredményt. Rohanóssá vált a játék, elengedték a gyeplőt a játékosok. A 36. percben Ravasz került helyzetbe, O’Connor védte a lövést. Levin továbbra is ficánkolt, három ember között tartotta meg a korongot, a visszapassza már pontatlan volt. A dudaszó előtti utolsó percben kontrázott a BJAHC, Tóth Richárd a második hullámban érkező Nagy Krisztiánt játszotta meg, aki pontos lövéssel nyílttá tette a harmadik harmadot (4-2).

Ahogy az várható volt, energikusan kezdte a záró játékrészt a BJAHC. Öt az ötben is felálltak Pozsgaiék, beszorították ellenfelüket. Már csendesedett a nyomás a szeredai kapun, amikor egy eladott koronggal Mozer megiramodott és a jobb oldali bedobókörből köténygólt lőtt O’Connornak (4-3). Ez nem a kapusok napja volt. Új meccs kezdődött a 44. percben, a felzárkózó anyaországiak kerültek lélektani fölénybe. Idegessé vált a Sportklub, rengeteget volt a hiba, a rossz átadás. A kinyíló vendégvédelem a hazaiaknak is nagyobb területet jelentett, de egyik csapat sem tudta gólra váltani a helyzeteit. Az egyik oldalon Culigin volt közel az egyenlítéshez, míg Beczéék egy kontra végén zárhatták volna le a meccset. A végén Kiss kapus is lekorcsolyázott, hat az ötben támadtak a látogatók. Becze korongot lopott, de sem ő, sem Szkacskov nem tudta bevenni az üres kaput. A sajátjukat viszont jól védték székelyek, leperegtek az utolsó másodpercek is és az eredmény nem változott. A Sportklub Csíkszereda sokáig úgy tűnt, sima győzelmet arat, végül a nagyot küzdő BJAHC ellen izgalmas végjátékban vívta ki a győzelmet, amivel összesítésben 2-1-re vezet a párharcban.

sccbj_levin_weidemann

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Nehéz egy vesztes mérkőzés után büszkének lenni, de azt hiszem, most az lehetek

   

Így látták a trénerek a szerdai Sportklub–BJAHC-ot.

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: ”Ez a meccs egy igazi momentum volt. Korán sikerült megszerezni a 4-1-es vezetést, főként David Levinnek köszönhetően, aki kimagaslóan játszott. Emberi természet adta jelenség, hogy leveszed picit a lábad a gázpedálról, mikor 3 gólos vezetés birtokába kerülsz, és így jobban kell védekezned, mint amennyire amúgy szükség volna. Nekik sikerült a második harmadban egy késői gólt szerezniük, és ez felélesztette bennük a reményt. Aztán egy igazi kihívás elé kerültünk. A széria során ez az első alkalom, hogy az egyik csapat háromgólos előnyre tesz szert. Aztán mégis egygólos különbség lett belőle. Ez a negyedik és ötödik helyezett csapatok csatája, és így mindenik mérkőzés kemény. Kedden nem voltunk elégedettek az emberhátrányos védekezésünkkel, szerdán azonban sikerült kivédekeznünk mindkét ilyen helyzetet, és az emberelőnyök során is sikerült mindkét lehetőséget kihasználnunk. Nagyon jó érzés megnyerni egy speciális játékpárbajt, mint a szerdai, és ez lehetőséget biztosít számodra, hogy megszerezd a győzelmet. Most pihenünk kicsit, Budapest felé vesszük az irányt, és tovább küzdünk.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: ”Nehéz egy vesztes mérkőzés után büszkének lenni, de azt hiszem, most az lehetek – nem magamra, hanem a srácokra. 4-1-nél egy 18 éves, saját nevelésű kapust tettünk be, mert így kívánta a helyzet, és elképesztően jól védett utána. Nekünk ez a legfontosabb, hogy a fiatal magyar játékosok tudjanak fejlődni, és ő nagyon nagyot lépett most előre. A többiek sem adták fel, küzdöttek végig. Megvolt a sansz, hogy egyenlítsünk a végén. Azt kell mondanom, hogy ezért jó edzőnek lenni, ezért érdemes ennyit dolgozni ezekkel a fiúkkal, mert ilyenekben lehet részünk. Nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfelünknél tényleg komoly játékosok nem tudnak beöltözni azért, mert túl vannak az 56 ponton, mi épp, hogy átléptük a 36-os minimumot, tehát majdnem hogy nem tudtunk volna játszani, ha egy ember kiesik, nem értük volna azt a pontértéket, ami a minimum a ligában. Ez azért mindent elmond. Ilyen meccsek meg vannak, amikor az ilyen kaliberű játékosok egyedül eldöntenek egy mérkőzést, mint az ellenfélnél Levin is lőtt négy gólt a négyből. Nyilván ez egy anyagi kérdés is valahol. Nekünk pedig fel kell nőnünk a feladathoz, és hasonló srácokat kell neveljünk az utánpótlásból. Megyünk tovább!”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. márc. 13., szerda.
O'Connor: 88,5% (Ambrus)
K
Farkas: 55,6% (Kiss: 100%)
Kubát, Rutkowski, Levin, Péter, Sofron
1
Szabó, Pozsgai, Galoha, Mozer, Schlekmann
Gecse, Ferencz Csibi, Szkacskov, Részegh, Becze
2
Dóczi, Dame-Malka, Viikilä, Culigin, Keresztes
Salló, Láday, Rokaly Sz., Asuchak, Brown
3
Varga, Vorobjov, Ravasz, Nagy, Tóth R.
Reisz, Rokaly N., Casaneanu
4
Tyeszlenko, Molnár B., Sági, Weidemann
Vaclav Novak, Mark LeRose
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:50 BJA Schlekmann
1-1 11:51 SCC PP Levin Sofron Rutkowski
2-1 18:16 SCC PP Levin Rutkowski Szkacskov
3-1 20:25 SCC Levin Sofron Kubát
4-1 26:08 SCC Levin Sofron
4-2 39:30 BJA Nagy Tóth R. Varga
4-3 43:44 BJA Mozer
19 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 6

Így győzött Levin négy góljával a Sportklub

 

A szerdai Sportklub–BJAHC meccs négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum