DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov 1-4

   

Bean hiába szerzett vezetést a miskolciaknak, a mérleg nyelvét ezúttal a brassói speciális egységek jelentették, Kógerék kettő emberelőnyös, illetve egy -hátrányos találatuknak köszönhetően 2-2-re módosították a széria állását.

Steve Kasper nem módosított a mezőnyjátékosok sorösszetételein, miskolci oldalon csupán annyi változtatás történt, hogy ezúttal Vosvrda helyett Voris kapott lehetőséget a vasak között. Brassói oldalon MacQueen mester VanWormer helyére Blackwatert nevezte az első csapategységbe, így az amerikai légiós a második ötösfogatban tűnt fel az este folyamán. Vendég oldalon természetesen most is Dubeau állt a gólvonalon.

Óriási brassói rohamokkal kezdődött a találkozó, a DVTK az 5. percben nagy nehezen átvészelt egy emberhátrányt. Ezt követően viszont kiszabadultak a nyomás alól a Jegesmedvék, a túloldalon Dubeau több fontos mentést is bemutatott. Kifejezetten jó iramú, igazi oda-vissza playoffhokit élvezhetett a publikum, záporoztak a helyzetek mindkét kapu előtt, az első találat azonban még váratott magára. Túl a harmad derekán a Corona sokáig kapuja elé szegezte Esteveséket, a miskolci védelem lettországi kapusával az élen ekkor még kiválóan állta a sarat; 9-23-as kapura lövési mutató mellett vonulhattak pihenőre a felek.

A szusszanást követően szinte azonnal vezetést szereztek a házigazdák: Justin Bean lapos bombája Dubeau mamutjai között utat talált a kapuba (1-0). Reagáltak a fejleményekre a látogatók, a 27. minutumban kettős emberfórban támadhatott a Brassó, de a miskolciak jól zártak nehéz pillanatokban. Ám amikor már csak kettő másodperc hiányzott a hazaiaknak a szimpla emberhátrány átvészeléséhez, akkor Blackwater alapvonal mögüli visszakészítését Kóger gyönyörűen a felsőbe vágta (1-1). A 31. percben a Brassó speciális egysége gyakorolhatta a létszámhátrányos játékhelyzeteket, az újabb találatot viszont nem a Jegesmedvék rámolták be: Piché fiatalokat megszégyenítő módon ért be egy korongot az alapvonal közelében, majd oldalról, lehetetlen szögből tüzelt, a védhetőnek tűnő kísérlet pedig mattolta Vorist – a lett portásnak talán azt azért illett volna hárítania onnan (1-2). A harmadzáró dudaszóig még négy kisbüntetést fújtak be a játékvezetők, ebben a játékrészben újabb találat már nem született, habár 2 másodperccel a pauza előtt Lövei ütőjében benne maradt az egyenlítő gól egy létszámfölényes kontratámadást követően.

Az utolsó felvonásban eldőlni látszódtak a lényegi kérdések, a Corona futószalagon alakította ki a helyzeteket, ami a 47. minutumban emberelőnyben újfent eredményhez vezetett: Piché távolról lövésre lendített, egyik miskolci védő sem lépett ki rá, a kanadai bekk köszönte, s elemi erővel a jobb alsóba ragasztott (1-3). A mérkőzés végéig konszolidálódott a kiállítások száma, több mint kettő perccel a dudaszó előtt Steve Kasper még lehozta kapusát, a találkozó végeredményét Schaber állította be egy üres kapus találattal (1-4). Teljesen megérdemelten nyertek a barcaságiak, a párharc március 16-án, 2-2-es állásról Brassóban folytatódhat.

misbra_cornet_vanwormer

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Kedden eléggé magasra helyeztük a lécet a teljesítményünkkel

   

A keddi DVTK Jegesmedvék–Corona edzői meglátásai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Nyilván az eredmény csalódást keltő számunkra. De elismerés jár az ellenfélnek, felkészültek voltak, erős első harmaduk volt. Ezt kezelni tudtuk és a másodikra már jobban jöttünk ki és sikerült gólt szereznünk. Ezt követően a kiállítások miatt bajba kerültünk, a mi emberelőnyünk pedig nem működik jól, ők pedig emberhátrányból voltak eredményesek. Ez egy recept a katasztrófára, ebből pedig nem tudtunk felállni.”

Strenk Hunor, edző, Corona Brasov: “Kedden eléggé magasra helyeztük a lécet a teljesítményünkkel és örülünk neki, hogy az első harmadban ott tudtuk folytatni, ahol kedden abbahagytuk. Az első harmadban még nem sikerült betalálnunk, az ellenfél kapusa jól tartotta meccsben a hazaiakat. Ezt követően viszont a nyomásunk góllá érett, fontos és jó pillanatokban szereztük a gólokat. A kapusteljesítményünk és a speciális egységeink is a helyén voltak, ennek köszönhetjük ezt a győzelmet.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. márc. 13., szerda.
Voris: 93,6% (Vosvrda)
K
Dubeau: 97,4% (Tőke)
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Páterka, Berdnyikov
1
Williams, Piché, Blackwater, Schaber, Kóger
Vojtkó, Verveda, Miskolczi, Bartos, Mattyasovszky
2
Lowney, Boriszenko, VanWormer, Cornet, Valchar
Bean, Skrabov, Kulesov, Lövei, Razumnyak V.
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
Szalay, Farkas M., Csiki, Razumnyak J.
4
Rokaly-Boldizsár, Vasile N. R.
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:20 MIS Bean Páterka
1-1 28:08 BRA PP Kóger Blackwater Williams
1-2 31:29 BRA SH Piché Sills
1-3 46:42 BRA PP Piché Valchar
1-4 57:52 BRA EN Schaber Kóger Piché
39 Kapura lövések száma 48
14 Kiállításpercek 10

Piché éles szögből szerzett emberhátrányos gólt

 

A DVTK Jegesmedvék–Corona párharc negyedik mérkőzésének videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum