Connor Bedard 5 pontot szerzett

   

18 évesen mindössze négy játékos volt képes ilyen bravúrra.

A hazai pályán játszó Buffalo 15-tel több kapura lövést generált, mint a Detroit, és ez a különbség az eredményben is visszaköszönt. A Sabres az első harmadban négyet rámolt be, és végül 7-3-ra verte az egymás után a hatodik mérkőzését elvesztő Red Wingst. Zach Benson három pontot tett a közösbe, míg a néhány napja a Coloradótól érkező hátvéd, Bowen Byram duplázott. Byram ezzel az első hátvéd lett a franchise történetében, aki az első három mérkőzésén három gólt szerzett.

Igazi playoffszagú meccset rendeztek Raleigh-ben, ahol a Metropolitan-csoport második helyén álló Carolina az első Rangerst fogadta. A hazaiaknál Pjotr Kocsetkov, a vendégeknél Igor Sesztyorkin védett bámulatos formában, így egyetlen gól döntött: ezt Adam Fox szerezte az első harmad utolsó percében. Sesztyorkin zsinórban a második mérkőzésén nem kapott gólt, összességében 134 perce érintetlen a kapuja.

Majdnem 1-0-val zárult az Ottawa–Pittsburgh csata is. A Penguins 23 szekundummal a befejezés előtt harcolta ki a hosszabbítást, de ott nem tudta elkerülni a végzetét: Drake Batherson megszerezte a pluszpontot a Senatorsnak. A 2-1-re nyerő Ottawa hét vereség után ünnepelhetett ismét.

A Montreal a hatodik percben már 3-0-ra vezetett, és ezt az eredményt meg is tartotta a meccs végéig a fantasztikus napot kifogó Cayden Primeau-nak köszönhetően. A Bell Centre-ben a Columbus 41-23-ra nyerte a lőpárbajt, de fennmaradó 54 percben képtelen volt mattolni a szezonbeli második shutoutját szerző Primeau-t.

A San José 3-2-re kikapott Philadelphiában, amivel számszerűleg is eldőlt, hogy a Sharks idén biztosan nem jut be a rájátszásba. A vendégek kétszer még egyenlíteni tudtak, de harmadszor már nem sikerült Owen Tippett találata után. A Philly edzője, a kétmeccses eltiltását töltő John Tortorella a 739. győzelmét szerezte, ezzel a kilencedik helyre lépett az örökranglistán Darryl Suttert megelőzve.

Az Anaheim a meccs közepéig, 2-2-ig tartotta a lépést a házigazda Chicagóval, de itt a Blackhawks magasabb fokozatba kapcsolt, és a találkozó második felében ötöt vágva végül 7-2-vel húzta be a meccset. Nick Foligno és Philipp Kurashev négy-négy pontot tett a táblára, de még rajtuk is túltett az öt (1+4) pontot szerző, és karrierje legjobb teljesítményét nyújtó Connor Bedard. Ilyen fiatalon, 18 évesen öt pontot korábban csak Jack Hamilton (1943), Dale Hawerchuk (1982), Ilja Kovalcsuk (2002) és Ryan Nugent-Hopkins (2011) tudott szerezni a liga történetében.

Csúcsrangadót rendeztek az American Airlines Centerben, ahol a Central-csoportot vezető a Dallas az NHL-tabella élén álló Floridát fogadta. A felek nem is okoztak csalódást, a Panthers ugyanis háromgólos hátrányból fordítva győzött 4-3-ra az alapjátékidőben. A győzelem kulcsa az emberelőnyös játék és Aleksander Barkov volt: a vendégek négyből három fórt gólra váltottak, Barkov pedig mindháromban szerepet játszott 2+1 formában.

A playoffra hajtó Minnesota 4-1-re verte az Arizonát, az egymás után ötödször pontot szerző Wildban Kirill Kaprizov vitte a prímet két góljával és előkészítésével.

A Colorado úgy győzött Calgaryban 6-2-re, hogy a hat góljából ötöt a második harmadban szerzett szűk negyedóra alatt. A Nathan MacKinnon, Valerij Nyicsuskin, Mikko Rantanen trió ismét odatette magát: 4 góllal és összesen 8 ponttal járult hozzá a fölényes sikerhez. MacKinnon az újabb két pontjával már 113-nál jár a szezonban, ezzel nemcsak hat pont az előnye az NHL kanadai táblázatán, de megdöntötte a 111 pontos egyéni rekordját is.

A Seattle gyakorlatilag megnyert meccset engedett ki a kezéből a Vegas ellen. A Kraken a harmadik játékrész elején három góllal fordított, és még hat perccel a befejezés előtt is vezetett 4-2-re. A bajnok azonban szépített, 17 szekundummal a vége előtt egyenlített Jonathan Marchessault révén, a ráadásban pedig Jach Eichel góljával a meccset is behúzta. A Kraken csatára, Jordan Eberle az 1000. mérkőzését játszotta.

GIhBUhlWQAACLU9

NHL, március 10.:

Buffalo–Detroit 7-3

Carolina–NY Rangers 0-1

Montreal–Columbus 3-0

Ottawa–Pittsburgh 2-1 h.

Philadelphia–San José 3-2

Dallas–Florida 3-4

Minnesota–Arizona 4-1

Chicago–Anaheim 7-2

Calgary–Colorado 2-6

Seattle–Las Vegas 4-5

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum