SC Csíkszereda–BJAHC 3-4

   

Bár a rendes játékidő utolsó percében Sofron hosszabbításra mentette a mérkőzést, az alapszakasz-negyedik a ráadásban behúzta a fordulatokban gazdag második mérkőzést, és visszavette pályaelőnyét a párharcban.

Az óvás és a második meccsről hozott döntés után, miszerint újra kell játszani a találkozót bírói műhiba miatt, feszült összecsapásra számíthatott a kilátogató publikum Csíkszeredában. A mérkőzés elején még csak kóstolgatták egymást a csapatok. Az 5. percben Vorobjové volt az első kiállítás, a vendégek gond nélkül kivédekezték az emberhátrányt, sőt a kiegészülés pillanatában Galoha ziccerénél O’Connor védett nagyot. A 10. percben fordult a kocka, elcserélték magukat az erdélyiek és ezúttal ők kerültek emberhátrányba. Felálltak Pozsgaiék, beszorították ellenfelüket, de csak lövésekig jutottak. Egyenlő létszámban aztán Rokaly Szilárd került helyzetbe, Farkas kapus jól zárta a szöget. Keményedett a csata, Kubát és Nagy Krisztián akadt össze. A 14. percben Varga takarásból leadott lövése nem jelentett gondot O’Connornak, a másik oldalon az igen aktív Rokaly próbálkozott sikertelenül. A hajrában Schlekmann villant, körbekorcsolyázta őrzőjét, picit visszahúzták így a lövése nem ért célt. A kiegyenlített játékot hozó nyitó harmadban nem született gól. A dudaszó után Vorobjov reklamált hevesen, kisbüntetés lett a jutalma.

A középső felvonás eleje vontatottra sikerült, sok volt az eladott korong, nem bírtak egymással a felek. A 28. percben emberelőnyből vezetést szereztek a vendégek: Dame-Malka passzát Vorobjov vágta a hálóba (0-1). A mérkőzés felénél Szkacskov lekészítéséből Salló került helyzetbe, nem tudott egyenlíteni. A 33. percben Asuchak közeli lövését fogta a kapus, majd a még odaszúró csatárt eltakarították a fővárosiak. Kubát és Nagy Krisztián kakaskodott, lenyugodhattak a büntetőpadon. Jobban igyekezett a Sportklub, az ebből adódó nagyobb terület a BJA-nak is lehetőségeket teremtett. Tüzeltek becsülettel a székelyek, Farkas Roland állta a sarat. A hangulatra nem lehetett panasz, a hazai drukkerek űzték-hajtották csapatukat. Culigin majdnem megduplázta a különbséget, megvoltak a helyzetek mindkét oldalon, csak a gólok hiányoztak. A 38. percben Salló vezetgette a korongot a saját alapvonala mögött, Mozer elvett tőle, majd Galohával lövetett gólt (0-2). A utolsó másodperceken Sofron passzát Levin bombázta az üres kapura, Farkas visszanyúlt és kikapta a korongot. A játékvezetők videóztak, a korong már átjutott a gólvonalon, mire a kapus odaért, így az év legnagyobb védése helyett egyre zárkózott a Csíkszereda (1-2).

A záró harmadban élesedett a küzdelem, nem kímélték egymást a játékosok. Sofron és Dame-Malka nagyon egymásra talált, másodszor mehettek kéz a kézben a büntetőpadra. Ravasz is kiment fogásért, össztűz zúdult Farkas kapujára, az egyenlítés elmaradt. Maradtak a jégen a speciális egységek, újra a Csíkszereda került emberelőnybe, kapuvasig jutottak. Fokozták a nyomást a hazaiak, Sofron tüzelte a közönséget. Fölényük újabb emberelőnyöket kamatozott, a harmad felénél kettős fórban támadhattak. A Levin-Sofron kapcsolat ezúttal is tökéletesen működött, most előbbi volt a gólpasszos, utóbbi jegyezte az egyenlítő találatot (2-2). Maradt a szimpla előny, kishíján a fordítás is összejött a székelyeknek. Fordult a kocka, BJA-ziccer után hatalmas tumultus alakult ki a kapu előtt, Szkacskov mehetett a büntetőpadra. Komoly ziccereket alakított ki a Kangyal-csapat és nagy lelkierőről árulkodik, hogy nem roppant meg, hanem gyorsan visszavette a vezetést: Vorobjov keresztjét Culigin vágta be (2-3). A gól után már csak öt és fél perc maradt a meccsből, a budapestiek markáns támadóharmadbeli jelenléttel őrizték előnyüket. Egészen addig, míg Culigin kiütötte a korongot, a játékvezetők kisbüntetést ítéltek a játék késleltetéséért. Az utolsó másodpercekben robbant a csarnok: Sofron hat a négy ellen kiegyenlített, jöhetett a hosszabbítás (3-3).

A ráadást is emberelőnyben kezdték a hazaiak, majd a ziccerbe kerülő Péter Balázst birkózták le, újra kettős fórban támadhattak az erdélyiek. Nem sokáig, Láday feleslegesen összeszedett egy kiállítás, de még így is maradt a szimpla fór. A 63. percben Rutkowski ütőjében volt a győztes gól, bombája mellé vágódott, majd a hátsó palánkról a büntetőpadról visszatérő Galoha elé pattant, aki kilépett és gólig vitte a szólót (3-4). Egy fordulatos, végletekig kiélezett találkozót nyert meg a BJAHC, amivel visszavette a pályaelőnyt a párharcban.

Csikszereda BJAHC

Fotó: Pál Zoltán / SC Csíkszereda

A hoki az ilyen mérkőzéseknek köszönhetően egyre népszerűbb lesz

   

Az SC Csíkszereda–BJAHC tréneri meglátásai.

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: “Nem volt sok különbség, nagyon kiélezett összecsapás volt. Mi is szereztünk két emberelőnyös gólt, ahogyan ők is. Nagyon kemény meccs volt, sajnálatos végkifejlettel. Centiméterek döntöttek. Nekik sikerült a végén betalálni, mi keményen tüzeltünk a kapu irányába, de ők gyakran blokkolni tudták ezeket a lövéseket. Ilyen hoki, a korong nem mindig úgy pattan, ahogyan azt mi szeretnénk.
Remek hangulat volt a lelátón. Nekünk vannak a legjobb szurkolóink a ligában! Nagyon sok energiát adtak nekünk. A sajnálatos végkimenetel ellenére egy igazán energikus, élvezetes mérkőzés volt. Az emberhátrányokon kell dolgoznunk. Nagyon jó létszámhátrányos soraink vannak. Ma 2 gólt is kaptunk ilyen helyzetből, ami jóval az átlagunk alatt van. Meg fogjuk tekinteni a videóanyagot, és meglátjuk, mit kell tennünk, azonban úgy gondolom, a legfontosabb az lesz, hogy az emberhátrányos védekezésünket stabilizáljuk.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: Szerintem, aki szereti a jégkorongot, az ilyen meccsek miatt jár ki és vesz éves bérletet. Mindig mondom a srácoknak, a playoff a szezon legjobb része. Nyilván szakmailag azt kell mondjam, hogy mind a két csapat játszott már jobban, de amit ezek a srácok, mindannyian, mindkét csapatból, megtettek kedden, hogy nyerni tudjanak, az egészen elképesztő. Próbáltunk megfelelni az elvárásoknak és kihívásoknak, és ez sikerült. Szerintem a hoki az ilyen mérkőzéseknek köszönhetően egyre népszerűbb lesz.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. márc. 12., kedd.
O'Connor: 86,7% (Ambrus)
K
Farkas: 92,3% (Kiss)
Kubát, Rutkowski, Levin, Reisz, Sofron
1
Szabó, Pozsgai, Galoha, Mozer, Schlekmann
Gecse, Ferencz Csibi, Péter, Részegh, Fodor
2
Dóczi, Vorobjov, Nagy, Culigin, Keresztes
Salló, Láday, Rokaly Sz., Asuchak, Brown
3
Tóth G., Dame-Malka, Ravasz, Viikilä, Tóth R.
Bajkó, Szkacskov, Rokaly N., Casaneanu
4
Varga, Tyeszlenko, Molnár B., Sági, Weidemann
Vaclav Novak, Mark LeRose
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:04 BJA PP Vorobjov Dame-Malka Galoha
0-2 38:34 BJA Galoha Mozer
1-2 39:47 SCC Levin Sofron
2-2 5138 SCC PP2 Sofron Levin
2-3 54:25 BJA PP Culigin Vorobjov
3-3 59:13 SCC PP Sofron Rutkowski
3-4 62:09 BJA Galoha
39 Kapura lövések száma 30
12 Kiállításpercek 22

Pár centin múlott, hogy az év védése helyett Levin-gólt ítéltek

 

A drámai Sportklub–BJAHC négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum