DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov 2-7

   

A Miskolc a meccs felénél még visszajött mínusz kettőre, de a brassóiak összességében kiütéssel feleltek az első két, otthon elbukott mérkőzésre – Vosvrda ötöt, Voris kettőt kapott.

A miskolciak keretébe visszatért Esteves és Szalay – a megkülönböztető mezes házi pontkirály mindjárt az első, a fiatal bekk a negyedik sorba –, betegség miatt hiányzott viszont a brassói párharcnyitányon góllal és gólpasszal záró Vesey, míg Hillt nem nevezte Steve Kasper. A Coronánál ezúttal már Kovács Előd sem volt, háromsoroztak a vendégek. A hazai kapuban újra Vosvrda, a túloldalon Dubeau kezdett.

Williamsé volt az első komolyabb helyzet, Vosvrda hagyta ott a mamutot, később némi kavarodás után ismét felszabadult a hazai kapu. Az első kiállítás már-már papírformaszerűen a brassóiaké volt, Kóger ült ki két percre, de az előnyből hamar hátrány lett, ráadásul kettős. Előbb Vojtkó csapott oda akkorát a támadóban Pichének, hogy eltört raja a botja – Dubeau kapus akart érte dühödten elégtételt venni –, aztán Skrabovot is kiültették akadályozásért. A dupla fórban Schaber ragasztott óriási gólt a jobb felsőbe a kapus mozgásával ellentétesen – 0-1 a harmad felénél. Jól kontrollálta az előnyt a Corona, a 15. minutumban pedig Piché duplázta meg az előnyt: az EBEL-bajnok hátvéd Valchar nagyszerű passzát vágta be a botos oldalra (0-2). A széria során először vezetett kettővel a Brassó, de még a szünet előtt újra felpörögtek az események. Egy meddő miskolci fór után 19:14-nél Esteves lövése találta meg az utat a hálóba egyenlő létszámban, Páterka kellemetlenkedett a kapus előtt, valószínűleg akadályozás miatt sokáig videózták a találatot, végül megadták (1-2). A felek mégis kétgólos vendégelőnnyel fordultak, tíz másodperccel a szünet előtt Valchar centerezését Cornet tette be közelről védővel a nyakán, ezt meg lehetséges lesállás miatt vizsgálhatták, ugyancsak érvényben hagyták (1-3.)

Nem változott a forgatókönyv a folytatásban, Vosvrdáé volt az első védés, de egy vendégtámadás végén VanWormer Lowney-hoz fordított át üresre, lapos lövése meglepte a cseh kapust, és a hosszúban kötött ki – gyors góllal már 4-1-re ment a Corona. A barcaságiak ezúttal nem sok teret és levegőt hagytak a Jegesmedvéknek, az első két meccsel ellentétben nem is nagyon tudtak velük mit kezdeni a borsodiak, de a 27. percben így is visszaküzdötték magukat mínusz kettőre. Csiki lövését Dubeau védte bravúrral, Farkas fonákja a vasról jött ki, éppen Bean elé, aki viszont már nem hibázott üres kapura (2-4). Energiát hoztak a fiatalok a Miskolc játékába, de többnyire jól zárt a Brassó, jó letámadással, így a harmad végén még növelni is tudta előnyét. A nagy passzt kapó Gajdó gólhelyzeténél még ziccert védett Vosvrda, de kettő féllel a szünet előtt Schaber embere ütőt vesztett a kapu mögött, ennyi pont elég volt a kanadainak, hogy beforduljon, és klasszismozdulattal felvágja a léc alá az ötödik erdélyi gólt.

Amilyen remekül védett Tomás Vosvrda a két brassói mérkőzésen, annyira nem érezte ezt a meccset, a harmadik húsz percre Voris váltotta társát. A túloldalon egy furán pattanó korong tréfálta meg Dubeau kapust, gól azért nem lett belőle. A 44. percben Gajdó ütközte palánkra Vojtkót, le kellett támogatni a jégről. A következő shiftben Kóger már aznapi harmadik kiállítását gyűjtötte be, egyiket sem tudta kihasználni a DVTK. Mi több, a kiegészülés után Mattyasovszky vesztett korongot a semlegesben, Blackwater elszaladt, és beverte az ajándékziccert – a 48. perc elején minden kérdés lezárult (2-6). Teljesen ellentétes lelkiállapotba került a két csapat, a felszabadult Corona a következő támadásból is betalált, Bors lövésébe VanWormer ért bele gólt érően, Dave MacQueen csapata így kiütéssel válaszolt a két hazai vereségre. Folytatás szerdán ugyancsak 18:30-tól, 2-1-es szériaállásról.

dvtk bra

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Szerdán is fel fog kelni a nap

   

Így látták az edzők a keddi DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov meccset.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Most ők voltak a jobb csapat, megérdemelték a győzelmet. Nem voltunk olyan élesek, mint kellett volna. Mindenkinek jobbnak kell lennie, ezt tudjuk. És tisztában vagyunk azzal, hogy egy erős és tapasztalt ellenféllel állunk szemben. Tudtuk, hogy kemény párharc lesz, ez a meccs pedig nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. De szerdán is fel fog kelni a nap, és egy új nap ismét beleállunk majd a meccsbe.”

Strenk Hunor, edző, Corona Brasov: “Ez csak egy mérkőzés volt a szériából, számunkra ez a legfontosabb meccs volt. Remekül álltunk bele a mérkőzésbe, de tulajdonképpen az, hogy 7-2-re vagy 3-2-re nyertünk volna az a rájátszásban, teljesen mindegy. De a teljesítményt, amit nyújtottunk tovább szeretnénk vinni szerdán is.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1110 néző.
Vosvrda: 84,4% (Voris: 75,0%)
K
Dubeau: 93,9% (Tőke)
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Páterka, Berdnyikov
1
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
Vojtkó, Verveda, Miskolczi, Bartos, Mattyasovszky
2
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
Bean, Skrabov, Kulesov, Lövei, Razumnyak V.
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
Szalay, Farkas M., Csiki, Razumnyak J.
4
Rokaly-Boldizsár, Vasile N. R.
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:26 BRA PP2 Schaber Sills Cornet
0-2 14:41 BRA Piché Valchar Zagidullin
1-2 19:14 MIS Esteves Berdnyikov
1-3 19:50 BRA Cornet Valchar
1-4 21:17 BRA VanWormer Lowney Boriszenko
2-4 26:46 MIS Bean Farkas M. Csiki
2-5 37:30 BRA Schaber Blackwater
2-6 47:01 BRA Blackwater
2-7 48:30 BRA VanWormer Bors
33 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 8

Esteves lövését nem láthatta Dubeau

 

A keddi DVTK Jegesmedvék–Corona videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum