DEAC–FTC-Telekom 1-4

   

Az alapszakaszgyőztes magabiztos játékkal, Nemec duplájával a harmadik meccset is megnyerte, így szerdán akár söpréssel juthat elődöntőbe.

A házigazda DEAC-nál visszatért két top csatár: Szmirnov az első-, Vasziljev a második sorba került, Révész Levente helyére Domán Péter került a negyedik egységbe. A vendégeknél újból ott volt a keretben Turbucz Martin, így Bán Károly ismét védőnek csúszott vissza, Haranghy Bencét hetedik bekknek írták be. A hazai kapuban a rájátszás során először Szeles Martin kezdett, míg a Fradi ketrece előtt a sérült Arany hiányában ismét Nagy Kristóf állt. Kiegyenlített játékot hozott az első harmad, ám a 9. percben egy debreceni védelmi hibát Yanick Turcotte használt ki, az alapszakasz során 2+6 pontot összekaparó kanadai nehézfiú első rájátszás gólját szerezte az Erste Ligában. A folytatásban kimaradt egy hazai emberelőny, egygólos vendég vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A 25. percben megduplázta vezetését az FTC, egy kékvonalas lövésbe mintha Boros tette volna bele az ütőjét a kapu előtti forgalomban, a gólt végül LaPorte-nak írták be, a légiós csatár a szombati duplázását követően ismét bevette a DEAC kapuját. Hat perccel később második emberelőnyéből már közelebb zárkózott a DEAC: egy szép korongjáratást követően Novotny lőtt kapásból, 1-2. A folytatásban a Fradi is megpróbálkozhatott speciális játékával, ám maradt az állás. Mihalik András hatalmas helyzetében benne volt az egyenlítés, a fiatal csatár a félig üres kapu mellé húzta a korongot.

A harmadik felvonás kezdetén a debreceniekhez hasonlóan az FTC is élt második emberelőnyével: Hrabal lendítette lövésre ütőjét a kéken, a cseh az utolsó pillanatban inkább a kapu elé löbbölte a korongot, az érkező Nemec lekezelte a játékszert majd Szeles mellett betette a harmadik vendég találatot, 1-3. Németh Attila kisbüntetése során nem tudott közelebb zárkózni a Vaszjunyin-alakulat, majd Turcotte két perce is rosszul sült el DEAC szempontból: Brady és Nemec ugrott ki miközben egy hazai védő sem volt a láthatáron, az aranymezes önzetlen visszakészítéséből az utóbbi duplázott, 1-4.

Az FTC majd’ végig vezetve magabiztos 4-1-es győzelmet aratott a harmadik mérkőzésen, így összesítésben már 3-0-ra vezet a negyeddöntős párharcban, szerdán akár kisöpörheti a nyolcadik kiemelt DEAC-ot.

DEAC FTC

Fotó: DEAC

Örülünk, hogy tudtunk váltani meccs közben

   

A DEAC–FTC-Telekom vezetőedzői reflexiói.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Megint adtunk két ajándék gólt. Az első gól a szokásos – a semmiből meglövetjük az ellenfelet. Igazából a munka megvan, nagyon keményen dolgozunk. Masszív ez a Ferencváros, nagyon nehezen tudjuk feltörni őket. Illetve, ha helyzetig jutunk, azok sem mennek be. Nehéz dolgunk van. Most jó, hogy kőkeményen dolgoztunk 60 percig, a rossz az, hogy azt az egy-két hibát nem bírjuk el egy ilyen ellenfél ellen.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “2-0-val jöttünk ide és tisztában voltunk vele, hogy a Debrecennek ez egy olyan alkalom, amit mindenféleképpen meg kell ragadjon, hogy ne legyen olyan különbség, amit szinte lehetetlen ledolgozni. Ez érződött is rajtuk, nagyon jól jöttek ki az első harmadra, sokkal többet is lőttek kapura. Mi nem azt a játékot mutattuk, amit szerettünk volna, nem voltunk elég agresszívak, nem voltunk elég akaratosak, nem playoffhokit játszottunk. Szerencsére a második harmadban ez megérkezett nálunk. Az első harmadban ugye 1-0-ra vezettünk, de ez nem tükrözte a mérkőzés képet, simán lehetett volna döntetlen vagy akár debreceni vezetés. Szerencsére a második két harmadban olyan játékot mutattunk, amivel megadtuk az alaphangját annak, hogy megtudjuk nyerni ezt a mérkőzést. Örülünk, hogy tudtunk váltani meccs közben és az a 40 perc jól mutatott nagyon.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2024. márc. 12., kedd.
Szeles: 89,5% (Hetényi)
K
Nagy K.: 96,8% (Földes)
Kloz, Dobmayer, Koblar, Novotny, Szmirnov
1
Hrabal, Boros, Brady, Nagy G., Németh
Mingazov, Jakabfy S., Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
2
Seregély, Crespi, Nemec, Kestilä, LaPorte
Usnyev, Jakabfy Cs., Mihalik A., Mihalik G., Bucskin
3
Marva, Bán, Tóth G., Turbucz, Farkas
Domán, Mazzag, Molnár, Rétfalvi, Hári
4
Haranghy, Turcotte, Tóth A., Banga
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:57 FTC Turcotte
0-2 24:48 FTC LaPorte Boros Hrabal
1-2 30:35 DEB Novotny Koblar Bucskin
1-3 44:02 FTC PP Nemec Kestilä Hrabal
1-4 53:46 FTC SH Nemec Brady
31 Kapura lövések száma 38
4 Kiállításpercek 8

Mesteri gólt hozott össze Hrabal és Nemec

 

Az FTC-Telekom DEAC elleni sikere videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum