Farkas Olivér először volt eredményes a SaiPában

   

Horváth Alexék megnyerték a cseh U20-as alapszakaszt, a 15 éves Szongoth Domán feljátszik a KooKoo ifjúsági csapatába. Heti légiós utánpótláskörkép.

Finnország, U20 SM-sarja

Felnőttmérkőzéseit követően szombaton Varga Balázs ismét a juniorcsapat rendelkezésére állt, a felsőházban hatodik helyen álló JYP hazai pályán kapott ki 5-1-re a Tapparától. Az alsóházban Horváth Bence hiába adott két gólpasszt a Jokerit ellen, a Jukurit 4-3-as vereséget szenvedett. Másnap a Jukurit a SaiPa-t fogadta, az 54. percben a vendégeknél majd félóra jégidőt kapó Farkas Olivér szezonbeli első góljával kiharcolta a hosszabbítást, amit a SaiPa 5-4-re meg is nyert, Horváth Bence 20 percet volt pályán. Szombaton a 12 mezőnyjátékossal felálló SaiPa szintén a Jokerittel csapott össze és maradt alul 4-0-ra, Farkas Olivérnek 34 perc jégidő jutott. A középszakasz utolsó hétvégéje előtt a JYP hatodik a felsőházban, míg a SaiPa a nyolcadik, a Jukurit a kilencedik az alsóházban.

Finnország, U18 SM-sarja

A finn ifi felsőházban három mérkőzés várt a K-Vantaa együttesére. Lencsés Dávidék pénteken a Lukko otthonában büntetőket követően 5-4-re kikaptak, szombaton hasonló forgatókönyvvel maradtak alul hazai pályán a TPS ellenében, majd az Ässät 5-1-gyel vitte el tőlük a pontokat. Lencsés a jegyzőkönyvbe nem iratkozott fel, a K-Vantaa tizenegyedik a 12 csapatos felsőházban.

Az alsóházas KooKoo ifjúsági csapatába az elmúlt hetek során feljátszik a 2008-as, még serdülőkorú Szongoth Domán. Az újpesti nevelésű játékos az U16-osok között 33 mérkőzésen 49 gólt lőtt és 27 gólpasszt osztott ki, ám miután a serdülőknek már nincs esélye a rájátszásba kerülésre, az ifjúságiaknak besegít. Pénteken a KooKoo az Ilves B csapatát fogadta az U18-as alsóházban, és 4-2-re legyőzte, majd másnap hazai pályán kaptak ki a K-Espootól, az 5-9-es végeredményt Szongoth állította be. Vasárnap a győzelem is összejött a KooKoonak, a Jukurit otthonában 5-3-ra nyertek, a harmadik soros magyar center csapata harmadik gólját lőtte, hét mérkőzést követően hat pontos az U18-asok között. A másik magyar érdekeltségű alsóházi csapat, a TuTo saját pályáján győzte le 5-2-re a Sportot, Schwartz Gergő gólpasszos volt, Zimányi Dániel egy assziszt mellett üres kapura állította be a végeredményt. Két fordulóval az alsóház vége előtt a KooKoo a negyedik, a TuTo a hatodik helyen áll.

Csehország, U20

A cseh juniorbajnokság középszakaszának utolsó hétvégéjén a Trinec előbb Horváth Alex gólpasszának is köszönhetően 3-0-ra nyert a Liberec otthonában, majd másnap a Mladá Boleslav csarnokából is elhozta a pontokat, 5-1-es sikerével alapszakasz-győzelmet ünnepelhetett. Az első négy együttesnek nem kell pályára lépnie a nyolcaddöntőben, a Trinec így az első kör után, március 18-án kezdi majd negyeddöntőjét.

Németország, DNL U20

Két mérkőzést követően minden negyeddöntő 1-1-re áll a német juniorbajnokságban. Az első kiemelt Köln esélyeshez méltón 4-1-re nyert a nyitó mérkőzésen a Krefeld ellen, Csala Patrik 14 védéssel és 93,3%-os teljesítménnyel vezette győzelemre csapatát. Vasárnap fordított pályaválasztás mellett viszont a Krefeld egyenlíteni tudott a párharcban, hosszabbításban 2-1-re legyőzte a Kölnt. Csala Patrikra ekkor sem lehetett panasz, 49 lövést védve 96,1%-on állt meg mutatója. A Kassay-Kézi Kendével felálló Landshut 5-3-ra győzött a Szongoth Dömét soraiban tudó Ingolstadt otthonában, így egy röpke időre elvette ellenfele pályaelőnyét. Másnap ugyanis fordított pályaválasztás mellett ismét vendégsiker született, az Ingolstadt 3-1-re diadalmaskodott, és egyenlített a párharcban. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcok harmadik felvonásait szombaton, a negyedikeket vasárnap játsszák.

Svédország, J20 Nationell

A svéd junior felsőházat vezető Leksand Horváth Donáttal a negyedik sorban verte 3-2-re a Luleát, majd a magyar bekk nélkül maradt alul büntetőkkel 4-3-ra a Skelleftea ellen. Az alsóházban a Mora hosszabbítást követően 4-3-re nyert a Malmö Redhawks pályáján, majd az Oskarshamn otthonából is elhozta a pontokat, a 6-2-es sikerből Nemes Márton egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét. A Mora az alsóház negyedik helyén tanyázik.

Svédország, J18 Nationell

A déli csoportban a Södertälje Vén Bendegúzzal a védelemben 3-1-re verte az SDE-t, majd büntetőlövéseket követően 5-4-re legyőzte a Djurgardent is. A magyar bekk nem szerzett pontot, a Södertälje harmadik a táblázaton.

Egyesült Államok, NCDC

Hiezl Balázs november vége után lőtt ismét gólt az NCDC-ben. A Pueblo Bulls az Ogden Mustangs ellen duplázott, a magyar juniorválogatott csatár együttese előbb 4-0-ra győzött, majd 4-3-ra kikapott, Hiezl utóbbin volt eredményes.

Egyesült Államok, USPHL Premier

A Vernal Oilers továbbjutott divíziója első köréből. Hegedüs Levente csapata a Rogue Valley Royalst győzte le előbb 9-2-re, majd 5-2-re, a magyar kapus az első találkozón 90,9%-kal dolgozott. A Vernal a divíziódöntőben a Seattle Totemsszel találkozik. A Rockets HC 4-1-re, illetve 6-1-re verte a Hershey Cubst, Birta Levente nem szerzett pontot. A Rockets HC a divízió-elődöntőben a Connecticut Jr. Rangers-szel vív majd.

Norvégia, U20

A Lillehammer ráadást követően 5-4-re győzött a Stavanger ellen, majd másnap 5-3-ra alulmaradt ellenfelével szemben, Antal Barnabás a vesztes mérkőzésen betalált, szezonbeli 8. gólját és 18. pontját megszerezve.

Farkas Olivér HUN

fotó: MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum