DVTK Jegesmedvék–FEHA19 3-1

   

Hiába vezettek sokáig a lelkesen játszó fehérvári fiatalok, a DVTK a duplázó Bartos vezérletével a végjátékban 23 másodperc leforgása alatt megfordította a találkozót, s végül győzelemmel zárta az Erste Liga alapszakaszát.

Az alapszakasz utolsó, tét nélküli miskolci mérkőzésén Vosvrda és Márkus kaptak lehetőséget a vasak között.

Nem kényeztettek el bennünket a csapatok, hosszas perceken át a mezőnyjátéké lett a főszerep. Túl a játékrész felén felpörögni látszottak az események, a 15. minutumban kettős emberelőnyben támadhatott a FEHA19, Feketéék lendületesen járatták a korongot, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. Kezdtek egymásra találni a felek, a dudaszó előtti momentumokban feszültségből nem szenvedtünk hiányt – először Fekete és Verveda páros kiállításának lehettünk szemtanúi, a harmad pedig Bogesic kisbüntetésével zárult.

Óriási Márkus-védésekkel kezdődött a középső etap, a fiatal hálóőrt két óriási lökettel is megkínálta a Jegesmedvék előnysora. Remek iramban robogott tovább a mérkőzés, Vosvrda szemkápráztatóan hárított lepkéssel, nem sokkal később pedig egy remek támadás végén Dobos tévesztett néhány centit. Agilisan játszott a Fehérvár, ennek eredményeképp a látogatók a 36. percben megtörték a gólcsendet: Vokla lőtt passzába a kapu előtt helyezkedő Blaskó kiváló érzékkel tette bele az ütőjét, az ex-DVTK-játékos rendkívül sportszerűen nem ünnepelte meg találatát (0-1). A pihenő előtt újfent kihasználatlanul maradt egy miskolci emberfór, 14:15-ös kapura lövési mutató mellett vonulhattak pihenőre a főszereplők.

A záró harmad 15. percében először kiegyenlítettek, egy percre rá pedig fordítottak a házigazdák: Bean távolijába Miskolczi tudott még beleérni a ketrec előterében (1-1), majd az 55. minutum legvégén Bartos hidegvérrel értékesítette büntetőlövését (2-1). Alig több mint egy perccel a vége előtt Márkus még lekorcsolyázott a cserepadra, Csollákék becsülettel rohamoztak, a lényegi kérdéseket viszont Bartos döntötte el egy üres kapus találattal (3-1).

Az alapszakasz 7. helyén végző DVTK-ra a 2. Brassó vár az Erste Liga rájátszásában, míg a FEHA19 számára befejeződött a szezon, a tavaly nyáron ráncfelvarráson átesett fehérvári farmcsapatnak nem sikerült teljesítenie az idény előtt megfogalmazott célkitűzéseket, simán lemaradt a rájátszásról, mi több, utolsóként zárta a 2023/24-es kiírást.

dvtk feha

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Nem kérheted az ellenféltől, adj nekünk előnyt, hogy gyakorolhassuk megvédeni

   

A DVTK Jegesmedvék–FEHA19 találkozó vezetőedzői interjúi.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: ”Elismerés jár az ellenfélnek, nagyon keményen játszottak. Felkészültek, fegyelmezettek, sok nehézséget okoztak nekünk. Az első harmadban üldöztük őket, a második elég kiegyenlített volt, a harmadikban pedig megtaláltuk a játékunkat, de ahogy mondtam elismerés nekik. Rákényszerítettek minket, hogy a legjobbunkat nyújtsuk a harmadik harmadban. Remélhetőleg ez egy tapasztalat volt a játékosoknak, hogy a kezdőbedobástól kezdve készen kell állni hatvan percen keresztül.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Nyilván a szezon utolsó meccsét mindig meg szeretnéd nyerni, nem számít, hogy bajnoki döntőben, alapszakaszban vagy kiesési szakaszban. Erősen kezdtünk, az első harmadban jól játszottunk. A második harmad eléggé kiegyenlített volt, oda-vissza játékkal, bárhogyan alakulhatott volna. A harmadik harmadban sem játszottunk rosszabbul, mint az első kettőben, de az ellenfél is feljebb kapcsolt, nagyobb sebességben játszottak és előjött a tapasztalatuk. Ebben a pillanatban ez egy keserű befejezése a szezonnak. A mi csapatunknak nem sok tapasztalata van abban, hogy megvédje az előnyt a harmadik harmadban. Ez olyan dolog, amit nem igazán tudsz gyakorolni. Nem kérheted az ellenféltől, hogy adj nekünk előnyt, hogy gyakorolhassuk megvédeni, ezt ki kell érdemelni. Ez a meccs az egész szezonunkat mintázta. Voltak jó pillanataink, meccseink, közel voltunk, de sajnos ez nem volt elég.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. márc. 5., kedd.
Vosvrda: 94,7% (Gratzl)
K
Márkus: 92,6% (Melnyicsuk)
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Páterka, Berdnyikov
1
Racsinszkij, Bogesic, Dobos, Fekete, Ambrus
Vojtkó, Verveda, Miskolczi, Bartos, Mattyasovszky
2
Falus, Vokla, Zezelj, Ulamec, Blasko
Bean, Skrabov, Kulesov, Lövei, Razumnyak J.
3
Csollák, Koszinszkij, Keresztes, Farkas L., Keceli-Mészáros
Hill, Farkas M., Csiki, Vesey
4
Bajkó, Balasits, Alapi, Antonijevic, Dézsi
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 35:32 FHA Blasko Vokla Ulamec
1-1 54:33 MIS Miskolczi Bean
2-1 54:56 MIS PS Bartos
3-1 59:47 MIS EN Bartos Miskolczi Szirányi
28 Kapura lövések száma 19
8 Kiállításpercek 8

Vokla lőtt passzába mesterien ért bele Blasko

 

A DVTK Jegesmedvék–FEHA meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum