Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 3-2

   

A DAB a csapatkapitány Somogyi Balázs mesterhármasával túlórában legyűrte az alapszakaszgyőztest, így egy halovány szépségtapasszal búcsúztatta méltatlan jubileumi szezonját.

Az alapszakaszgyőztes Ferencváros Dunaújvárosban játszotta utolsó mérkőzését a rájátszás előtt. Tét már nem volt, Fodor Szabolcs többeknek pihenőt adott. Kellemes átmozgató edzés jellege volt az első perceknek, a kapuk nem forogtak veszélyben. A harmad első felében egyetlen Fradi kapuvasat jegyezhettünk csak fel. Testjátékról nem beszélhettünk, szabadon passzolgattak a játékosok, mégis sok volt a rossz átadás. Több lehetősége volt a vendégeknek, de a 15. percben az Acélbikák szereztek vezetést: a hátsó palánkról visszapattanó korong meglepte a védőket és az idei szezonban első Erste ligás meccsét játszó Földes kapust is, Somogyi Balázs pedig közelről a gólvonal mögé csúsztatott (1-0). DAB-emberelőny következett, felálltak, de helyzetig nem jutottak a hazaiak. Tempósabb lett az összecsapás, Turcotte vette célba a rövid felsőt, majd Seregély középtávolról tesztelte Valentát. A végére egy ígéretes dunaújvárosi kontra maradt, nem volt pontos az utolsó passz, így odalett a lehetőség.

A középső felvonásból mindössze 23 másodperc telt el, amikor Tóth Adrián egalizált (1-1). Kettő-egyes újvárosi ellenakció következett, Strenknek túl hosszú volt az átadás. Seregély kiállítása után elcserélte magát a házigazda, négy a négyben folytatódott a csata. Közben Léránt kivágódó korongja veszélyeztette az FTC vezetőedzőjét. Jóval több helyzetet hozott ez a játékrész, a kapusok tették a dolgukat. A 28. percben Boros is megkínálta Valentát, ebből sem lett gól. Oda-vissza hoki következet, a mérkőzés felénél még mindig döntetlen állt az eredményjelzőn. Igyekezett magához ragadni az irányítást a Fradi, megvoltak a helyzetek, a DAB hálóőre azonban tartotta csapatát. A 35. percben Somogyi kapott remek passzt, szólója kimaradt. A hajrá is az Acélbikák fiatal kapusa és a zöld-fehér csatárok küzdelméről szólt. Egy emberelőnyt is kihasználatlanul hagytak Turbuczék, amiért ismét csak Valentát illeti dicséret. A döntés a záró harmadra maradt.

A harmadik etap is gyors góllal indult, ezúttal a dunaújvárosiak találtak be: Somogyi Balázs második góljával ismét vezetést szerzett övéinek (2-1). Egy elhozott buli után Seregély távolija a hálóban kötött ki, a lövés előtt kicsúszott a korong a harmadból, így érvénytelen volt a találat. Újabb kimaradt ferencvárosi emberelőny következett, majd öt az ötben csapkodóvá vált a játék. Fokozta a nyomást a Fradi, az 52. percben Németh Attila egyéni játéka kishíján egyenlítést ért, a kipattanót sem tudták betuszkolni a zöld-fehérek. Újvárosi fór következett, Somogyi járt közel a mesterhármashoz. A hajrában mindent megpróbált Fodor Szabolcs együttese, Valenta repkedett a vasak között. A végén jött a menetrendszerű időkérés, Földes is lekorcsolyázott. 6 az 5 ellen támadott a Fradi, Valentát utolérte a kapussors, egy könnyű lövés kijött az addig parádézó játékosról, Tóth Adrián pedig bekotorta (2-2). Jöhetett a hosszabbítás.

Mindkét csapat megszerezhette volna a bónuszpontot, majd Lérántot ziccerben szabálytalanul állították meg. Az emberelőnyt jól játszották meg a hazaiak, végül a jobb oldali bedobókörből Somogyi zúdította a pakkot a hálóba, repültek a sapkák a mesterhármast szerző csapatkapitány tiszteletére (3-2). A Dunaújvárosi Acélbikák győzelemmel búcsúztatták a 2023-2024-es szezont, amivel a 9. helyen zártak a bajnokságban. Az FTC-Telekom egy ponttal gazdagodott, de hamarosan komolyabb feladatok várnak rá a rájátszásban, az első körben majd a DEAC ellen.

dab ftc somogyi

fotó: DAB

Meseszerű, hogy valaki játszik ötszáz mérkőzést, és mesterhármast szerez

   

A DAB–FTC-Telekom tréneri reflexiói.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Először is hálás vagyok, hogy ezek a fiatal srácok megtapasztalhatták milyen érzés a győzelemért játszani egy végig szoros meccsen, sok szempontból ez egy új tapasztalat volt számukra, de nagyon örültünk annak, amit láttunk, különösen a rácsosok teljesítményének. Természetesen meseszerű volt az is, hogy valaki játszik ötszáz mérkőzést, és mesterhármast szerez, illetve előtte edzőként győzni tud az U16-os csapatával. Ez egy tökéletes nap volt a kapitányunk számára és teljesen megérdemelt ezen a speciális napon. De összességében a Fradinál sok játékos hiányzott, ez kicsit az előnyünkre vált, de nagyon örülök annak, hogy végre nyerni tudtunk egy mérkőzést.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Nem pihentetésről volt szó sajnos, vannak eltiltottjaink, sérültjeink és betegeink is, szóval azért foghíjasak voltunk, s nem voltunk könnyű helyzetben az erdélyi túra után, az ottani két meccsünk is nagyon kemény volt, kicsit talán túl agresszívre is sikerült. Ennek a meccsnek a helyezések szempontjából számunkra nem volt tétje, s nem könnyű egy ilyen meccsre felpörögni, de a srácok előtt le a kalappal, mert beleálltak, dolgoztak ebben a nehéz helyzetben, míg az Acélbikák az utolsó meccsen megpróbálták kihasználni, hogy mi egy kicsit kevesebben vagyunk, s jól is tették a dolgukat. Sikerült visszajönni a végén, de Soma mesterhármasával megnyerte a meccset a Dunaújváros. Innen is szeretnék gratulálni, elég szép ajándékot csinált neki a csapat, meg persze ő saját magának, hogy mesterhármast ért el az 500. alapszakaszmeccsén, pláne az utolsó meccsen, pláne a volt csapata ellen. De még egyszer mondom, büszke vagyok a csapatra, mert nem könnyű ilyenkor meccset játszani a rájátszás előtt, annak örülünk, hogy itt most nem sérült meg senki, és innentől már a péntekre fókuszálunk, mert kezdődik a rájátszás.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2024. márc. 5., kedd.
Valenta: 95,6% (Kovács)
K
Földes: 90,6%
Léránt, Varga, Nemes, Szalma, Somogyi
1
Hrabal, Boros, Nemec, Tóth A., Turbucz
Ahonen, Sziszak, Zorin, Strenk, Janech
2
Seregély, Bán, Banga, Kocsis, Németh
Bánki, Raszkin, Nagy B., Kuminka, Atamancsuk
3
Marva, Haranghy, Turcotte, Farkas, Tóth G.
Savolainen, Zaharevics, Vaculik, Károly, Pinczés
4
Karmeniemi, Kestilä
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:15 DAB Somogyi Léránt
1-1 20:23 FTC Tóth A. Nemec Hrabal
2-1 40:35 DAB Somogyi Szalma Varga
2-2 59:26 FTC Tóth A. Marva Hrabal
3-2 61:55 DAB PP Somogyi Szalma
32 Kapura lövések száma 45
8 Kiállításpercek 10

Így vezette sikerre az 500. meccsét játszó Somogyi egy triplával a DAB-ot

 

A túlórás DAB–FTC-Telekom találkozó négy és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum