Playoffnyitó győzelmet ajándékozhat Kiss Dávidnak a Fehérvár

   

Vasárnap megkezdi negyeddöntős szereplését a Hydro Fehérvár AV19: a magyar ICEHL-együttes 17:30-as korongbedobással a 8. kiemelt Pustertalt fogadja az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A rájátszás mindig egy új bajnokság közhely elpattintásától élből eltekintenénk, mindenki tisztában van vele, ezzel együtt idén nagyon sok a biztató jel. A Fehérvár története legjobb EBEL/ICEHL-alapszakasz-eredményét érte el a második hellyel, amit előzetesen talán nem sokan gondoltak volna az ismert nyári történések után. Az előrehozott bizalmat megkapó Kiss Dávid vezette stáb a kanadai válogatott mellől visszatérő Tyler Dietrichhel, valamint Samuli Nordmannal kiegészítve azonban maradéktalanul élt a lehetőséggel, azt pedig magyar jégkorongszurkolóként mindenféle klubszimpátiától függetlenül nagyon jó látni, hogy Bartalis Balázs és Majoross Gergely után egy újabb fiatal hazai szakember tudott ilyen szinten bizonyítani, és a nemzetközi porondon is letenni a névjegyét, remélhetőleg ezekből a hokink csak profitálhat hosszabb távon is. A várakozáson felüli alapszakasz ezen túlmenően sokösszetevős, ezt az idény során többen is boncolgatták (például Mihály Ákos itt, Magosi Bálint itt, Kiss Dávid hosszabban itt, a playoffrajt előtt pedig a csapatkapitány Hári János itt), de az biztos, hogy az előző vérverejtékes idény után idén minden téren szembeötlő az előrelépés. Szerzett pontokban, lőtt és kapott gólokban, egyéni számokban is ég és föld a különbség (elég csak megnézni mondjuk Hári és Bartalis István tavalyi és idei produktumát, de mondhatnánk szinte bárkit), és az eddig jobbára kiegészítő emberek közül is sokan látványosan szintet tudtak lépni. A csapat valóban csapatként tud hatvan perceken át funkcionálni és fókuszálni, beleértve a rendre jól lemenedzselt harmadik harmadokat és eredménytartásokat, aminek köszönhetően végre az egálos meccsek jelentős része is a Volán javára dől el. S ami talán a legfontosabb: a balansz, a csapategység, a hazai és légiósjátékosok rég nem látott jó mixe is megvan, ezek pedig szerencsére rendre eredményességgel is párosulnak. A fehérvári keret ráadásul teljes a rájátszásra, sérültek nem nehezítik a stáb dolgát, Guillaume Leclerc is újra játékra kész, és a játékosok a héten rá is pihenhettek a vasárnapi rajtra, amíg az ellenfél a PO-kvalifikációban gyúrta a Ljubljanát.

Ilyen előzmények után nehéz elképzelni, hogy az alapszakasz során négyből négyszer a rendes játékidőben legyőzött, gyakorlatilag az összes létező mutatóban jóval rosszabb Pustertal egy négy nyertig tartó párharcban érdemben veszélyeztesse a magyar csapat továbbjutását, főleg, hogy az olaszok stílusa eddig kimondottan feküdt a Volánnak. Ettől még nyilván vannak, amikre és akikre oda kell figyelni: a farkasok közül a házi pontkirály Jason Akeson, valamint Rick Schofield termeltek pont per meccs felett (utóbbi ilyen mutatványokra képes), David Morley 39/41-et hozott, és természetesen ott van Alex Petan is, aki újabb 30+-os szezont rakott le a jégre, emellett úgy ismeri a székesfehérvári csapatot és csarnokot, akár a tenyerét (olyannyira, hogy a verebek szerint jövőre akár újra a magyar ICE-csapatot erősítheti a BL-ben és a bajnokságban, haza- és visszatérő magyar válogatott kulcsemberekkel együtt). Ettől még a 8. helyen végzett, a playoff-kvalifikációból a döntő meccs hosszabbításában túllépő brunecki együttes egy gyakorlatilag kétsoros csapat marad, papíron lényegesen gyengébb tűzerővel és védelemmel (meg kapusteljesítménnyel), mint a Volán – aztán reméljük, hogy ez a mindig más műfaj rájátszásban ugyanúgy megmutatkozik majd, mint ahogyan az alapszakaszban is négyből négyszer.

A praktikus okokból megváltoztatott negyeddöntő-menetrend nyomán tehát az első két összecsapást az utolsó osztrák bajnoki rájátszásának otthont adó Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban rendezik, vasárnap 17:30-tól és hétfőn 19:15-től, a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínre érdemes a szokásosnál korábban érkezni (élő televíziós közvetítés a negyeddöntőről még biztosan nem lesz, csak a szokásos stream). A playoffnyitány előtt a születésnapos Kiss Dávid, valamint az alapszakaszt két meccsen 3 góllal és 5 ponttal záró Daniel Leavens mondta el várakozásait – egy vasárnapi siker stílusos ajándék lenne a 34 éves vezetőedzőnek.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum