SC Csíkszereda–FTC-Telekom 0-3

   

A Ferencváros sorozatban harmadjára is legyőzte a Sportklub Csíkszeredát, ami egyben azt is jelenti, hogy Fodor Szabolcs együttese a 2023/2024-es kiírás alapszakaszgyőztese.

Hazai oldalon továbbra is hiányzott a kisebb beavatkozáson áteső Sofron István, illetve az MJSZ még mindig vizsgálja a Milan-transzfert, aki emiatt nem lehetett ott a meccskeretben. Fodor Szabolcsnak Turcotte és Kulmala játékát kellett nélkülöznie az esti rangadón. O’Connor és Arany kapott lehetőséget a vasak között.

A Ferencváros kezdett élesebben, egy eladott korongot követően Brady próbálkozásánál O’Connornak kellett zárnia a rövid felsőt. Békés mederben csordogált tovább a találkozó, a Fradi veszélyeztett többet, így nem meglepetés, hogy a látogatók törték meg a gólcsendet a 8.percben. Crespi palánk mellőli kísérlete messze célt tévesztett volna, ám Rutkowski rendkívül rossz helyen állt, s hiába próbált eliszkolni a korong útjából, a pakk irányt változtatott rajta, és védhetetlenül a hálóba vágódott (0-1). A korongbedobás után néhány másodperccel Brown léphetett ki szólóban, Arany és a szabálytalankodó ferencvárosi bekk együttesen elhárították a veszélyt. Következhetett az első hazai emberfór, jól forgattak Szkacskovék, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Egyenlő létszám mellett szinte azonnal elcserélte magát a Csíkszereda, Turbucz vezethette rá O’Conorra egy az egyben, a légióskapus remekül védett a botossal. A 11. minutumban újfent kihasználatlanul maradt egy Sportklub-emberelőny, viszont a harmadzáró dudaszóig már a székelyföldiek akarata érvényesült, a mezőnyfölény eredményeként a csíki előnysor harmadszorra is nekifuthatott a gólszerzésnek – a kék-fehérek ekkor már igen közel jártak az egyenlítéshez, de Arany vagy a tisztázó hátvédek az utolsó pillanatokban mindig mentsvárat jelentettek.

A házigazdáknak a középső etapra nem sikerült átmenteniük a pihenő előtti formájukat, ugyan akadtak erdélyi lehetőségek Arany ketrece előtt, de a Ferencváros végig kontroll alatt tartotta a második húsz percet. Ez a 35. és a 39. percben gólokban is megmutatkozott: Rutkowski ezen a napon rossz óment jelentett a Szereda számára, Turbucz kísérlete ugyanis ismételten a kanadai hátvéden változtatott irányt, ami egyben O’Connort is megtréfálta, a játékszer Nagy Gergő elé kerülhetett, a Fradi kapitánya pedig magabiztosan a kapuba továbbított (0-2). Négy percre rá a csíkszeredai védelem nem tudott eltakarítani egy kósza korongot a ketrec előteréből, a kialakult szituációra Kestilä reagált a leggyorsabban, és a gólvonalon túlra kotort (0-3). Turbucz eközben a támadások mellett a védőzónában is felhívta magára a figyelmet: Láday törhetett kapura senkitől sem zavartatva, ám a zöld-fehérek 88-asa példaértékűen visszakorizott, s egy hősies bevetődő mozdulattal az utolsó pillanatban valahogy lecsente a korongot ellenfele ütőjéről.

Paprikás hangulatúvá kezdett válni a találkozó, a 45. minutumban Hrabal keményen leterítette Brown-t, a cseh légiós tette kisbüntetést ért – újfent veszélyesen adogatott a Sportklub emberelőnyben, pont a sértett Brown húzta mellé ajtó-ablak ziccerét. Néhány perccel később a vendégek játszhattak meg egy dupla fórt, a háló továbbra is érintetlen maradt a záró játékrészben. Változatlanul záporoztak a kiállítások, a végén még a hazaiak hálóőre lekorcsolyázott, ezért a székelyek sokáig hat a három ellen támadhattak, de a szépítés ennek ellenére sem akart összejönni. Az utolsó másodpercekben sajnos elszabadultak az indulatok, Becze körül már egy ideje forrt a levegő, az erdélyiek 20-asa végül Crespivel került nézeteltérésbe – mindenki, még az egyik vonalbíró is kapott az ütésekből; miután a felek lerendezték ökölcsatájukat, még a fél ferencvárosi csapat szeretett volna elégtételt venni a szeredai kapitányon.

A Fradi a kapott gól nélküli sikerrel éppen a nagy rivális Csíkszereda otthonában biztosította be az alapszakasz-győzelmet és az azzal járó Bíró László-vándorkupát. Másnap a GYHK otthonába látogat, míg a Csíkszeredának befejeződtek az alapszakasz megmérettetései: Beczéék az Erste Liga rájátszásáig a romániai pontvadászatban tét nélkül gyakorolhatnak a playoffra.

scc csik ftc arany

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Figyelmeztető jel volt, hogy nem állunk készen a játékra

 

A Sportklub–FTC-Telekom edzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Nagyon meg vagyok elégedve. Én azt gondolom,hogy 60 percet nagyon jól játszottunk. Ugye 3-0-ra nyerni ebben a csarnokban azért nem mindennapi és mi megcsináltuk. Nagyon jól játszott az egész csapat. Azt gondolom,hogy minden srác, aki jégre lépett, 100%-ot kihozott magából és ez egy szép eredmény volt.”

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: ”Az első harmadban volt három emberelőnyünk, ami megmutatta, hogy nem voltunk rákapcsolódva a találkozóra. Három lehetőségünk volt ezzel, hogy megszerezzük a vezetést, de nem alakítottunk ki elég gólszerzési helyzetet. Ez egy figyelmeztető jel volt, hogy nem állunk készen a játékra. Nem tetszett az első játékrész. A második harmadban jobban játszottunk, még úgyis, hogy 3-0 volt a végén. Nem takartuk eléggé a kapust és olyan helyzetek lettek amiket láthattunk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. márc. 1., péntek.
O'Connor: 90,9% (Ambrus)
K
Arany: 100% (Nagy K.)
Salló, Láday, Rokaly N., Reisz, Fodor
1
Roth, Marva, Galajda, Brady, Turbucz
Ferencz Csibi, Kubát, Szkacskov, Részegh, Becze
2
Seregély, Crespi, Kestilä, LaPorte, Nemec
Gecse, Rutkowski, Rokaly Sz., Asuchak, Brown
3
Hrabal, Boros, Németh, Nagy G., Tóth A.
Brown, Bajkó, Casaneanu, Péter
4
Bán, Tóth G., Farkas, Haranghy
Vaclav Novak, Mark LeRose
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:43 FTC Crespi Bán Farkas
0-2 34:08 FTC Nagy G. Turbucz Németh
0-3 38:26 FTC Kestilä Crespi LaPorte
31 Kapura lövések száma 33
33 Kiállításpercek 41

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum