FEHA19–BJAHC 0-1

   

A budapestiek egy 48. percben esett Szabó Bence-góllal hozták el a fontos három pontot Székesfehérvárról egy ikszes meccsen.

Mindkét együttes találhatott még célt magának a mérkőzés előtt, ennek megfelelően izgalmas nyitó harmadot produkáltak a csapatok. Kiegyenlített perceket követően Csollák kiállításakor Galoha fordult kapura, Márkus Leventén nem jutott túl. A kapus emberhátrányban Mozer távoliját is hárította. A 6. percben Németh Zalán szerzett korongot, megiramodott a kapu felé, végül utolérték és szerelték a bekkek. A FEHA is próbálkozhatott fórban, Csollák lövését blokkolták, ennél komolyabb helyzetig pedig nem jutottak a hazaiak. A küzdelemre és az iramra sem lehetett panasz, de sok volt a ki nem kényszerített hiba. A meccs későbbi részében ezt orvosolták a játékosok. A 13. percben Mozer maradt lent a fehérvári kapu előtt, rövid ápolás után folytatta. A hajrában Racsinszkij löketét védte Farkas, mindkét kapus remekelt, így gól nélkül ért véget az első játékrész. A harmadot egy hazai kiállítás zárta.

Jól védekeztek a fehérváriak, kapott gól nélkül kihúzták az áthúzódó emberhátrányt. Öt az ötben Koszinszkij megtornáztatta Farkas Rolandot, továbbra is vártunk az első gólra. Feljebb kapcsolt a BJA, főleg távolról tesztelték Márkus Leventét. Egyre közelebb került a gólhoz a vendégcsapat, majd egy felesleges szabálytalanság után Zezelj szólózhatott, köténnyel próbálkozott, Farkas olvasta a szándékot. Hazai emberelőnyben is megugrott a Kangyal-csapat, Márkus bravúrral megóvta kapuját a góltól. A fór hátralevő részében sorra jöttek a fehérvári helyzetek, mindhiába. Egyenlő létszámban is fel-alá száguldoztak a játékosok, felváltva alakítva ki helyzeteket, Schlekmann jó passza után a legjobb ütemben érkezett a blokk. Remek tempót mentek a csapatok, jó ritmusa volt a mérkőzésnek. A hajrá előtti szusszanásnyi pihenőt követően újra felpörgött a meccs. Ezt a harmadot is BJA-fór zárta, bár gól nem esett, nem unatkoztak a drukkerek.

A záró harmad elején egy jó FEHA-beleérés kis híján meglepte Farkast, majd a 44. percben ajtó-ablak helyzetig jutottak Galoháék, Márkus Levente ezt is fogta. Öt az ötben is felálltak a hazaiak, szépen forgattak, mégis a látogatók szereztek gólt: a 48. percben Mozer lövése oldalra pattant a kapusról, Szabó Bence pedig kapásból a hálóba vágta a pakkot (0-1). Fehérvári emberelőny következett, Blaskóéknál nem tört meg a jég. Az 52. percben Culigin korongot lopott, eldönthette volna a mérkőzést, de csúnyán mellé durrantott. Nem lankadt Zezeljék kedve, az egy nappal korábban is meccset játszó BJA taktikusan őrizte előnyét. A hajrá is méltó volt az összecsapás egészéhez: hazai attakok után fővárosi kapuvas következett, majd már az utolsó percen belül érkezett az időkérés is. Márkus még megadta az esélyt csapatának, de Schlekmann kiharcolt egy kiállítást 21 másodperccel a vége előtt és ez lezárta a nyitott kérdéseket. A BJA HC a 33 védéssel shutoutot hozó Farkas Roland vezérletével megszerezte a három pontot, és tovább üldözheti a negyedik helyet. A FEHA19 egy pontot megérdemelt volna, de lőtt gól nélkül ez csak ritkán sikerül.

feha bjahc

fotó: Soós Attila/FEHA19

Némileg többet érdemeltünk volna, mint ez a nulla pont

 

A FEHA19–BJAHC vezetőedzői meglátásai.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Szerintem némileg többet érdemeltünk volna, mint ez a nulla pont. Összességében, ha visszatekintünk erre a hatvan percre, a szezonbeli egyik legjobb teljesítményt nyújtottunk, különösen a BJAHC-cal szemben. Keményen nyomtunk ellenük, megvoltak a lehetőségeink a győzelemhez. De ilyen a felnőtt hoki: adódott előttünk esély, de nem tudtunk vele élni, nem voltunk elég hatékonyak. Egyetlen egyéni hiba pedig a mérkőzésünkbe került. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, a szezonnak még messze nincs vége. Van még mérkőzésünk, a fiúk pedig éhesek a további pontokra.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Aki azt várta tőlünk, hogy a csütörtöki Újpest-mérkőzés után száguldozni fogunk az első perctől, az nem nagyon látott még hokit. Kicsit ez olyan, mint a playoff már, meg kell találni az útját és a módját annak, hogyan tudsz nyerni akkor is, amikor nem úgy játszol, ahogy elvárod magadtól. A helyzeteink – főleg a végén – megvoltak, lőhettünk volna megint öt-hat-hét gólt is. De ha a csapat három mérkőzésen belül tud 1-0-ra nyerni, akkor biztos, hogy a kapusának sokat köszönhet. Amúgy szerintem mind a két kapus nagyon jól védett. Másik oldalról pedig az, hogy meg kell találni az utat, hogy egyet tudjál lépni, hogy még tovább menjél – ezt most megtettük, és amiért jöttünk, az megvan.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2024. márc. 1., péntek.
Melnyicsuk (Márkus: 96,7%)
K
Farkas R.: 100% (Kiss D. P.)
Racsinszkij, Bogesic, Zezelj, Ulamec, Blasko
1
Szabó B., Pozsgai, Galoha, Mozer, Schlekmann
Falus, Vokla, Németh, Keceli-Mészáros, Farkas L.
2
Dóczi, Tóth G., Molnár Z., Culigin, Keresztes L.
Csollák, Koszinszkij, Fekete, Dobos, Ambrus
3
Tyeszlenko, Vorobjov, Ravasz, Nagy, Weidemann
Bajkó, Balasits, Alapi, Keresztes Zs., Dézsi
4
Tóth R., Molnár B., Sági, Viikilä
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 47:22 BJA Szabó B. Mozer Schlekmann
33 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 8

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum