Corona Brasov–DVTK Jegesmedvék 3-0

   

Jó ritmusú mérkőzésen három hazai emberelőnyös gól döntött, a Brassó Dubeau újabb shutoutjával és a három ponttal bebiztosította az alapszakasz második helyét.

A brassóiaknál ismét ott volt az első hátvédpárban Williams, Holwell Borssal bekkelt, Farkas Tamás nem húzott szerelést, a Corona pénteki meccskeretében így öt darab magyar nemzetiségű játékos volt 10 tengerentúli légiós ellenében. Ami azt illeti, vendégoldalon sem volt sokkal szívderítőbb a helyzet: sérülés miatt nem utazott Szirányi (az ő helyére Szalay lépett fel az első sor hátsó alakzatába), valamint Miskolczi, Makai és Pecsét sem, a Jegesmedvék így 12 importjátékossal álltak fel – ez összesen 22 légióst ad ki egy mezei Erste Liga-alapszakaszmeccsre, amibe nem vettük bele Zagidullint, Valchar-t, Boriszenkót és Kulesovot… A hazai kapuban Dubeau, a másik oldalon Voris kezdett, az első harmadban ők játszották a főszerepet. Egészen a 19. perc végéig mindkét kapus megőrizte hálóját – Vorisnak volt több dolga, de Dubeau-nak ziccert is kellett hárítania Páterkával szemben -, ám ekkor a Corona kihasználta a mérkőzés első emberelőnyét, az összevissza pattogó korong végül Valchar és Blackwater közvetítésével Cornet elé került, aki a jobb vasnál nem hibázott közelről (1-0). A játékrész végét még egy miskolci kiállítás zárta, egyebekben ritka folyamatos volt a játék, a nyitó felvonás alig 25 perc alatt lepergett.

A középső etap első perceiben Csiki helyzetét védte Dubeau, válaszul a túloldalon Voris hanyag kapu mögötti megoldása után Kóger révén növelhette volna előnyét a házigazda. Maradt a kezdeményezés a Brassónál, megint Schaberék duplázhatták volna meg a vezetést, az ellentámadást Jegor Razumnyakék vitték végig 2 az 1-ben, Dubeau kapus maradt a végállomás. Egy támadóharmados Kóger-szabálytalanság után a DVTK is megpróbálkozhatott első fórjával, meddően játszották meg. A meccs felén túl Skrabov is kapott egy jogos két percet, a barcaságiak meglőtték második emberelőnyös góljukat: VanWormer közelijénél még nagyot védett Voris, de a kipattanót nem tudta eltakarítani a borsodi hátrányos egység, Schaber fordult rá, és beemelte a léc alá (2-0). Ebben a húsz percben már közel duplaannyi brassói lövés esett, megérdemelten ment kettővel a házigazda.

A záró periódus nagy részében is mintaszerűen zárt a brassói védelem, amit pedig kellett, Dubeu fogta. A harmad derekán egy vendégfórban az orosz emberelőnyös egység rajzolt fel egy szép figurát Berdnyikov és Valentyin Razumnyak főszereplésével, de a kanadai kapus ezúttal is áthatolhatatlannak bizonyult. Miként a mérkőzés fennmaradó részében is: külön figyelemreméltó, hogy az ihletett formában védő, ezúttal 40 védéses shutoutot bemutató 29 éves portás a mostanival együtt előző három bajnokiján egyszer sem kapott gólt a rendes játékidőben. Ami nem sikerült vendégoldalon, sikerült megint a hazaiaknál, avagy látványos különbség mutatkozott a két együttes fórhatékonysága között: hattal a vége előtt Schaber erősen középre tett korongjába VanWormer tökéletes szögben tette bele az ütőjét, a harmadik előnyös találattal minden kérdést lezárt a Corona, amely az újabb három ponttal matematikailag is bebiztosította második helyét az alapszakaszt éppen Csíkszeredában megnyerő FTC mögött és a címvédő Gyergyó előtt. Dave MacQueen együttese szombaton az Újpest ellen zárja az alapkört, a 7. helyen maradó DVTK pedig kedd este a FEHA19 ellen.

bra dvtk

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. márc. 1., péntek.
Dubeau: 100% (Tőke)
K
Voris: 93,8% (Gratzl)
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
1
Szathmáry, Szalay, Esteves, Lövei, Mattyasovszky
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
2
Vojtkó, Bean, Vesey, Bartos, Berdnyikov
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
3
Verveda, Skrabov, Farkas M., Páterka, Razumnyak V.
Kovács E., Rokaly-Boldizsár, Vasile N. R.
4
Fazakas, Hill, Kulesov, Csiki, Razumnyak J.
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:46 BRA Cornet Blackwater
2-0 32:31 BRA PP Schaber VanWormer Piché
3-0 54:18 BRA PP VanWormer Schaber Valchar
48 Kapura lövések száma 40
8 Kiállításpercek 6

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum