Az EL-alapszakasz utolsó négymeccses játéknapja következik

   

Pénteken is lesznek Erste Liga-rangadók, például egy Csíkszereda–Ferencváros és egy Brassó–DVTK csörte.

Magyar idő szerint 17:30-tól két olyan csapat mérkőzik Brassóban, amelyeknek égető szüksége van minden egyes megszerzett pontra: győzelem esetén a Corona bebiztosíthatná alapszakaszbeli második helyét, míg a DVTK mindhárom egység bezsebelése esetén ideiglenesen rögtön két pozíciót javítana, s felkúszhatna az ötödik helyre. Dave MacQueen együttese már jó ideje a dobogó második fokán tanyázik, a barcaságiak legutóbbi három mérkőzésükből kettőt megnyertek, egyet hosszabbításban elveszítettek a BJAHC ellen. Kógerék legutóbb a FEHA19 ellen mérkőztek, a sárga-kékek Zagidullin, VanWormer és Valchar találatával kétséget sem hagytak afelől, melyik a jobb csapat. Szükségük is volt minden egyes pontra a Cenk aljaiaknak, hiszen időközben Székelyföldön Szilassy Zoltán csapata megrázta magát, s 9 mérkőzéses győzelmi szériája azt jelentette, hogy az egy mérkőzéssel többet játszó GYHK feljött a harmadik helyre, két egységnyire megközelítve a brassóiakat. A túloldalon Steve Kasper legénysége is kiváló formának örvend, a borsodiak nyolc februári mérkőzésükből hat alkalommal győztesen hagyták el a jeget. A márciusi erőltetett menetre viszont vereséggel hangolódtak a Jegesmedvék: február 25-én az Újpest visszavágott a Népkertben, rögtön a nyitó játékrészben elhúzott két góllal, a 41. minutumban pedig már 3-0-át mutatott az eredményjelző, a kései hajrá ellenére 4-3-mal elvitték a három pontot a lilák.

Szintén 17:30-tól a forduló csemegéjét a Csíkszereda Ferencváros elleni csörtéje szolgáltatja. Az Erste Liga mezőnyéből a Sportklub játssza le legelőször mind a 44 mérkőzését, ennek tükrében Beczééknek mindenképp nyerniük kellene ahhoz, hogy bebiztosítsák táblázatbeli negyedik pozíciójukat. Az ominózus Levin-eset óta hatszor mérkőztek a csíkiak, három győzelem mellé ugyanennyi vereség is párosul. Érdekesség, a DEAC-cal szembeni két szűk siker során nem nyílt ki igazán a gólcsap, amire eddig nem igazán volt példa Constantine háttérmunkája óta. Az egyetlen nagyarányú győzelmüket Sofronék a Dunaújváros ellen aratták, ekkor 8 gólig meg sem álltak az erdélyiek. Legutóbb a székelyföldi derbi egy végletekig kiélezett, feszültségekben gazdag csörtét hozott a Gyergyó ellen – hiába lőtt többet kapura a Sportklub, s jutott előnyhöz Szkacskov révén a 34. percben, Sándor-Székely egalizált, a túlórában pedig Fejes találata a GYHK malmára hajtotta a vizet. Budapest IX. kerületében ismét a konzisztenciáé lett a főszerep, Fodor Szabolcs együttese három mérkőzés óta nem talált legyőzőre, mióta visszatértek sérüléseikből és eltiltásaikból a kulcsemberek, azóta újfent szárnyalnak a zöld sasok. Nagy Gergőék február 17-én hazai jégen magabiztosan legyűrték aktuális riválisukat, majd két sokgólos mérkőzésen behúzták a pontokat a Debrecen ellen – feltűnő lehet, hogy a hajdúságiak elleni találkozók során összesen hét gólt nyelt be a csapat, ami idáig ritkán volt jellemző a Fradi csapatvédekezésére. A bekapott találatok visszaköszönnek a statisztikában is: már nem a ferencvárosi védelem kapitulált legkevesebbszer a ligában, ezt az érdem immár a Brassóé. Így is rendkívül kényelmes pozícióban várhatja utolsó három alapszakasz-mérkőzését a Fradi, az aktuális magyar bajnok ugyanis 5 ponttal előzi a második Coronát, a hátralévő három meccsen egyetlen pont is elegendő, hogy a brassóiak már ne előzhessék meg őket, vagyis matematikailag is alapszakaszgyőztesnek mondhassa magát Fodor Szabolcs együttese.

18:30-tól Kangyal Balázs legénysége a FEHA19 otthonába látogat. Bogdanovéknak legutóbbi hét mérkőzésükön az öt nagyobb zakó mellé két komoly skalp is jutott: február 1-jén a fehérvári fiatalok hosszabbításban 5-4-re megleckéztették a címvédő GYHK-t, legutóbb pedig egy fordulatokban gazdag, gólzáporos összecsapáson 8-6-ra felülmúlták az Újpestet. Már egy ideje tudvalevő, hogy a sereghajtó farmcsapat kiszállt a rájátszásért folyó versengésből, a legutóbbi győzelmüknek köszönhetően Farkasék azonban beérték a tabellán a Dunaújvárost, a maradék három mérkőzésükön megvan tehát a lehetőségük, hogy a megyei riválist megelőzve megpróbálják jobb szájízzel zárni a szezont, hosszú idő után elmozdulva a liga utolsó pozíciójából. A IV. kerületiek ennél jóval nagyratörőbb álmokat dédelgetnek: Nagy Krisztiánéknak az eredmények megfelelő alakulása esetén még lehet némi sanszuk arra, hogy utolérjék az előttük álló Sportklubot, a legrosszabb esetben azonban még a hetedik helyre is visszacsúszhatnak. Február utolsó játéknapján hengereltek a káposztásmegyeriek, a 2+3-ig jutó Jevgenyij Mozer vezérletével a BJAHC újra azt a kreatív arcát mutatta támadásokban, amelyet korábban már megszokhattunk, így a csapat kiváló szájízzel és 7-2-es győzelemmel hangolódhatott fehérvári mérkőzésére.

Ugyancsak 18:30-tól Debrecenben is útjára indítják a pakkot, a nyolcadik DEAC a kilencedik Dunaújvárost látja vendégül. Bertáék az alapszakasz végére hétmérkőzéses vereségspirálba kerültek, az egyetemistacsapat legutóbb pont egy hónappal ezelőtt, február 1-jén tudott győzedelmeskedni a Brassóval szemben. Igaz, a kelet-magyarországiak egy ideje már kvázi tét nélkül tevékenykednek, hátrébb ugyanis már nem csúszhatnak, és a feljebb lépésre sincs esélyük a tabellán, így Vaszjunyin Artyom együttesének a kísérletezés mellett a sérülések elkerülése lehet a fő cél a playoff előtt. A DAB-nál számszerű célok már rég nincsenek, legfeljebb a fiatalok előretolása: Niko Eronenék hat februári mérkőzésükből mind a hatot tükörsimán elveszítették, öt kapott gól alatt egyszer sem úszta meg a hajdanán szebb napokat látott vidéki fellegvár. Ezzel együtt szomorú látni, hogy olyan, magyar szinten még mindig remek jégkorongozónak számító klubhű játékosok, mint Varga Arnold, Somogyi Balázs, vagy éppen Szalma Zsolt hétről-hétre kvázi tét nélküli meccseket kénytelenek játszani, egy versenyképes csapat csírája nélkül, holott nem kérdés, a magyar hokinak nagy szüksége lenne egy nemcsak nevében acélos Dunaújvárosra.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA ÉLŐ
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum