UTE–BJAHC 2-7

   

Hiába szerzett vezetést Just révén az Újpest, Sági néhány perccel később egalizált, majd a BJAHC a 2+3 pontot jegyző Mozer vezérletével hetet vágva kiütötte budapesti riválisát.

Az újpestieknél Kiss Dániel állkapocs-törés miatt nem állhatott a szakvezetés rendelkezésére, míg Marton Tiborék továbbra sem számíthattak Varga Kadenre. Rajna és Farkas kaptak lehetőséget a vasak között. Vendég-helyzettel indult a találkozó, Rajnának rögtön közbe kellett avatkoznia; néhány pillanattal később a másik oldalon pedig Benk nem tudta behúzni a pakkot üres kapura. A 10. percben emberelőnyben rohamozhatott az Újpest, addig forgattak a házigazdák, amíg a bal oldali bedobókörből Just lövőhelyzetbe nem került – a kanadai légiós irgalmatlanul kipókhálózta a ficakot (1-0).  Kevesebb mint négy minutummal később Sági kapott korongot a semlegesben, ezt követően a BJAHC 88-asa gondolt egy merészet, és egyedül berontott a támadóharmadba, majd egyéni akciója végén egy bődületes nagy bombát ragasztott a felsőbe (1-1). Lendületben maradt Kangyal Balázs legénysége, a 19. percben a látogatók is meglőtték első emberfóros találatukat, Culigin használt ki egy kapu előtti kavarodást (1-2). A harmadzáró dudaszó előtt néhány másodperccel Tóth Richárd berámolhatta volna a káposztásmegyeriek harmadik találatát, a 28 esztendős csatár rávezetését azonban Rajna kiválóan olvasta.

31 másodperccel a fordulást követően már a házigazdák hálóőre is tehetetlennek bizonyult: Mozer a bal oldalról kitűnően középre cselezte magát, majd senkitől sem zavartatva tüzelt, az orosz támadó távolija végül utat talált a jobb felsőbe (1-3). A folytatásban Rajna minden tudására szükség volt ahhoz, hogy meccsben maradjon az UTE, a válogatott hálóőr Mozer kapáslövésére földöntúli bravúrral ért át a hosszúra. Foggal-körömmel küzdött az Újpest, Pokornyiék viszont rengeteg hibát vétettek ezen a játéknapon – a 32. percben az újpesti védelem nem tudott felszabadítani saját harmadából, így Mozerhez kerülhetett a játékszer, aki gólja mellé Schlekmannak még egy asszisztot is kiosztott – az ifjú magyar tiszta helyzetből Rajna mamutjai között a hálóba helyezett (1-4). A játékrész végéig csak úgy záporoztak a löketek az újpesti kapura, elképesztő nagyokat fogott a házigazdák portása, kizárólag rajta múlott, hogy csak háromgólos differenciával vonulhattak pihenőre a felek.

Az utolsó felvonás egy áthúzódó újpesti emberelőnnyel vette kezdetét, a hazaiak előnysora viszont nem tudott kozmetikázni az eredményen. Ami a speciális egységnek nem sikerült, az összejött Szabó-Rácz Maximnak néhány másodperccel később: a juniorválogatott csatára a kapu torkából kikaparta magának a gesztenyét, s egy klasszikus munkásgóllal kettőre csökkentette csapata hátrányát (2-4).  A meccs végéhez közeledve éledezett a lilák támadójátéka is, Farkast több ízben rendesen megkínálták az ellenfél csatárai. Mindez kevésnek bizonyult, az 56. minutumban emberfórban riogathatott a BJAHC, Tóth Gergely kékvonal-közeli próbálkozása kipattant Rajnáról, a rebundot Sági pofozta a gólvonalon túlra (2-5). A bekapott találat után Juurikkala mester időt kért, ezt követően a lilák portása lekorcsolyázott a cserepadra, Mozer pedig üres kapura bevágta csapata hatodik gólját (2-6); 18 másodperccel a vége előtt Schlekmann állította be a mérkőzés 7-2-es végeredményét.

Benkék legközelebb március 2-án a Brassó otthonában javíthatnak, Kangyal Balázs együttese pedig március 1-jén a FEHA19 ellen mérkőzhet.

utebja_mozer

fotó: UTE/Vörös Dávid

Befizettük ennek a meccsnek az árát, győzelem lett a vége

 

Az UTE–BJAHC vezetőedzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Nagyon csalódottak vagyunk, komoly hét van mögöttünk, és nagyon nem ott tartunk, ahol szerettünk volna. Mindig van felfele, ezt mondtuk a játékosoknak is. Nem mutogatunk egymásra, nyílt beszédre, és konkrét tettekre van most szükség. Most a hoki összes szegmensében jobbnak bizonyult az ellenfél, ehhez pedig gratulálunk. Együtt, közösen muszáj lesz javulnunk.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Nem szeretném túl magasra emelni a csapatot, az a helyzet, hogy hetek óta hasonlóan játszunk, csak most végre kijött a lépés. Brassóban is hasonló volt a játékunk képe, csak ott nem mentek be a helyzetek. Háromszor is gólt szereztünk emberelőnyből, ennek nagyon örülök. Az elmúlt mérkőzéseken nem tudtunk rendes játékidőben nyerni, azt gondolom, hogy befizettük ennek a meccsnek az árát, győzelem lett a vége.”

Erste Liga, Megyeri út, 2024. feb. 29., csütörtök.
Rajna: 86,4% (Sági Máté)
K
Farkas: 93,3% (Kiss D. P.)
Franyó, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
1
Szabó B., Pozsgai, Galoha, Mozer, Schlekmann
Pokornyi, Szabó D., Benk, Just, Kiss P.
2
Dóczi, Tóth G., Molnár Z., Weidemann, Keresztes
Balázsi, Tornyai, Laakkonen, Coatta, Ewanyk
3
Tyeszlenko, Vorobjov, Ravasz, Nagy K., Tóth R.
Szabó Rácz, Kovács A., Kovács S.
4
Culigin, Molnár B., Sági Martin, Viikilä
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:34 UTE PP Just Kiss P. Ewanyk
1-1 15:09 BJA Sági Martin Molnár B. Szabó B.
1-2 18:14 BJA PP Culigin Mozer Galoha
1-3 20:31 BJA Mozer Szabó B. Galoha
1-4 31:11 BJA Schlekmann Mozer
2-4 42:02 UTE Szabó Rácz Tornyai Kovács A.
2-5 56:29 BJA PP Sági Martin Tóth G. Mozer
2-6 58:01 BJA EN Mozer Galoha Schlekmann
2-7 59:42 BJA PP Schlekmann Szabó B. Pozsgai
30 Kapura lövések száma 45
6 Kiállításpercek 6

Így vezette sikerre Mozer Újpesten a BJAHC-t

 

A csütörtöki Erste Liga-mérkőzés négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum