SC Csíkszereda–DEAC 1-0

   

Egy gólszegény találkozón O’Connor shutoutjával otthon tartotta mindhárom pontot a Sportklub.

Hazai oldalon továbbra is hiányzott Sofron István, illetve Bajko Csongor sem húzott szerelést a mérkőzésre. A vendég szakvezetés Usnyevre ezúttal a negyedik csapategységben számított, az orosz bekk helyét Krollis vette át a második sorban Mingazov bekkpárjaként. O’Connor és Szeles kaptak lehetőséget a vasak között. Tempósabban kezdtek a debreceniek, O’Connornak Jakabfy rávezetésénél rögtön észnél kellett lennie, ezt követően pedig első emberfórjukat is kihasználatlanul hagyták a hajdúságiak. A 11. minutumban Brown kapott 2+2 percet magas bottal való játékért, a Debrecen előnysora azonban csak kapuvasig jutott. Mezőnyjáték dominált a hátralévő időben, 5-8-as kapura lövési mutatóval vonulhattak pihenőre a felek.

Óriási Sportklub-ziccerrel vette kezdetét a középső etap. A második játékrészben többnyire már a hazaiak akarata érvényesült, a harmad túlnyomó részében Szeles ketrece előtt csordogált a játék. A 30. percben Reisz csúnyán leütközte Mihalik Andrást, az egyértelműen fejre irányuló támadásért kisbüntetés járt. A cívisvárosiak speciális egysége újfent nem élt az előny adta lehetőséggel, ami a 35. minutumban megbosszulta magát: Szkacskov középre tett átadását Kubat elemi erővel a ketrecbe zúdította – a lesgyanús találatot a sípmesterek hosszas percekig videózták, a véleményes szituációnál valószínűleg milliméterek dönthettek, kisebb meglepetésre a vezetőbíró végül a kezdőkörre mutatott (1-0).

Szkacskov pillanataival startolt az utolsó húsz perc: előbb a 39 esztendős csatár gólját a játékvezetők annullálták, néhány pillanattal később pedig az orosz légiós bődületes bombája alig tévesztett néhány centit. A záró dudaszóig mindkét oldalon akadtak helyzetek, a DEAC mindent megtett az egyenlítés érdekében, O’Connor azonban hibátlanul abszolválta a találkozót. Február 27-én a Sportklub újabb erdélyi derbit vívhat a GYHK ellen, egy nappal később a Debrecen pedig a Ferencváros otthonában vendégeskedhet.

sccdeb_novotny_oconnor

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Most láttam életemben először mobiltelefonon visszanézett challenge-et

   

A Sportklub–DEAC vezetőedzői meglátásai.

Václav Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Szoros, kemény mérkőzés volt. Szerintem mindkét csapat jól játszott, nekünk több szerencsénk volt, így 1-0-ra tudtunk nyerni. Gratulálok a csapatomnak, és köszönöm szépen a szurkolóknak a buzdítást! Két nap múlva újabb meccs vár ránk, amelyen szintén szükségünk lesz a koncentrációra. Megyünk tovább!”

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Nagyon hasonló volt, mint a legutóbb, Debrecenben lejátszott meccs. Ott ugye 1-1 volt az állás. Nagyon jól kezdtünk, sikerült jól beleállnunk a mérkőzésbe. Talán a mienk is volt ez a harmad. Aztán a második játékrészben kaptunk egy gólt. Próbáltunk visszajönni, mindent feltenni arra, hogy egyenlítsünk, türelmesen játszani tovább. Igazából végig jól menedzseltük a meccset, de nyilván 0 góllal nem lehet meccset nyerni. Másik oldalról viszont az 1 kapott gól sem túl sok. Nehéz időszakon vagyunk túl. A játékosok kicsit fáradtak, fásultak, de ez nyilván az én felelősségem. Ugyanakkor mindenki tisztában van azzal, hogy ez az időszak egy felkészülési szakasz a rájátszásra. Ennek ellenére természetesen mindig nyerni szeretnénk, de szerintem a srácok letettek valamit az asztalra. Le a kalappal előttük! Nagyon meg kell dicsérnem őket. Véleményem szerint hasznos túra volt, sok érdekes tapasztalattal – például most láttam életemben először mobiltelefonon visszanézett challenge-et… Meg kell dicsérnünk a srácokat! Nyilván a 0 lőtt gól az nem sok, de szerintem abszolút jó úton haladunk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. feb. 25., vasárnap.
O'Connor: 100% (Ambrus)
K
Szeles: 96,8% (Gönczi)
Salló, Láday, Szkacskov, Részegh, Becze
1
Kloz, Dobmayer, Koblar, Szmirnov, Novotny
Rutkowski, Gecse, Rokaly Sz., Milan, Brown
2
Mingazov, Krollis, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
Kubát, Ferencz Csibi, Rokaly N., Reisz, Fodor
3
Jakabfy S., Bukor, Mihalik A., Mihalik G., Bucskin
Asuchak, Casaneanu, Svetina
4
Jakabfy Cs., Usnyev, Molnár, Rétfalvi, Mazzag
Vaclav Novak, Mark LeRose
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 34:58 SCC Kubát Szkacskov Rutkowski
31 Kapura lövések száma 26
8 Kiállításpercek 6

Kubát bombája döntötte el a Sportklub–DEAC-ot

   

Az egygólos találkozó két és fél perces videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum