DVTK Jegesmedvék–UTE 3-4

   

Az újpestiek győztek Miskolcon, amivel megszakították a hazaiak hatmeccses győzelmi szériáját, valamint ellenfelüket megelőzve feljöttek az ötödik helyre.

A DVTK Jegesmedvéknél ezúttal Voris védett, míg a negyedik sorban Jegor Razumnyak helyett Miskolczi szerepelt. Az UTE meccskeretébe visszatért Kiss Dániel, ellenben Franyó nem öltött mezt. A meccs második percében egy miskolci lövés arcon találta Kiss Dánielt, aki egyből az öltözőnek vette az irányt az eset után. Nem sokra rá Tiala éles szögből leadott lövése irányt váltott Vervedán, a korong túljutott Vorison, aki a botot eldobva próbálta megfogni a pakkot, de Saarelainen bekotorta a kapuba. Az esetet videobírózták, megadták a gólt (0-1). A 8. percben eljött az első kisbüntetés, Tiala ült ki. Razumnyak egyenlíthetett volna, de Rajnába lőtte a kapu mögül érkező korongot. A kimaradt miskolci fór után megduplázta előnyét a lila-fehér együttes, a nyitó harmad felénél egy kapuvasat követően Coatta lőtte be a szabadon maradt korongot (0-2). Egy perc múlva úgy tűnt, jön a második Jegesmedvék-emberelőny, ám Kiss Patrik mégsem ült ki a büntetőpadra. A játékrész folytatásában kimaradt egy újabb DVTK-fór, négy perccel a szünet előtt pedig Kulesov járt közel a szépítéshez, majd a csere végén Mattyasovszkyt küldték ki két percre. Az első UTE-előny hozott egy kapuvasat, valamint amikor Ewanyk odacsapott a korongot birtokló Vorisnak, egymásnak estek a játékosok. A tömegjelenet büntetései kiosztását követően – Szirányi és Ewanyk mentek ki – videóztak a játékvezetők, mert a legutóbbi korongbedobás után Tiala arcon csapta Miskolczit, ám nem láttak szabálytalanságot. A kiegészülés után újabb UTE-kapuvasat jegyezhettünk fel.

A második harmad elején az egyik miskolci hátvéd a gólvonalon állította meg a korongot a korcsolyájával, aztán nagyjából hat percen keresztül nem volt játékmegszakítás, főleg Rajna kapuja előtt zajlott a játék. A 27. minutumban Laakkonen belökte Vorist a kapuba, kisbüntetést kapott, az újpestiek kibekkelték a hátrányt. A kiegészülés után nem sokkal Kulesov ziccerbe került, ő is kapuvasat lőtt. A 33. percben Lövei kiugorhatott, nem értékesítette a szólót, pár másodpercre rá Pokornyi botja arcon találta, így öt a négyre támadhattak a miskolciak. A piros-fehérek ebben a fórban is sok hibát vétettek. A játékrész utolsó nagy akciója hazai részről Bartos előtt adódott, aztán amikor a másik oldalon Kiss Patrik indult meg, szabálytalankodtak vele.

A harmadik húsz perc áthúzódó UTE-emberelőnnyel indult, amit kihasználtak a vendégek, Kiss Patrik zárta sikerrel a korongjáratást (0-3). Alig több mint egy minutummal később egy ellentámadás során Farkas lapos lövését védte Rajna, de a kipattanót Páterka belőtte – videobíróztak, nem volt les (1-3). Két perccel később Bean ült ki, ezt a fórt is gólra váltották az újpestiek, egy Voris-védést követően Just érkezett jó ütemben (1-4). Nem sokra rá Pokornyi és Razumnyak ledobták a kesztyűket: előbbi játékos ötpercest, utóbbi kisbüntetést, ötpercest és véglegest is kapott. Újfent öt a négyre támadhattak a lila-fehérek, egészen addig, amíg egy újabb tömegjelenet után a vendégektől Tiala és Ewanyk, a hazaiaktól Farkas ült ki. A következő kiállítást az újpestiek kapták, így a Jegesmedvék kis ideig öt a háromra is támadhattak, a szimpla fórt végül Mattyasovszky használta ki közelről (2-4). Négy perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek a miskolciak, a fór alatt Steve Kasper lehívta a kapusát és időt kért, hiába. Zárszóként hat az ötre betaláltak a piros-fehérek: a kapu előtt Bean elé került a korong, amit ellőtt Rajna válla fölött (3-4), de az egyenlítés már nem jött össze a hazaiaknak.

Az UTE 4-3-ra nyert, sikerével már 66 pontos, feljött a tabella ötödik helyére, így a 65 ponttal bíró DVTK Jegesmedvék visszacsúsztak a hatodik pozícióba. Az újpestiek szerdán Székesfehérváron lépnek jégre, a miskolciak pénteken Brassóban játszanak.

misute_rajna_2024

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

A vasárnapi meccs más volt, sokszor nem a hokiról szólt

 

A DVTK Jegesmedvék–UTE meccs edzői nyilatkozatai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: ”Érezni lehetett a feszültséget a csarnokban. A szezon ezen szakaszában a pontok nagyon fontosak. Egy kemény pénteki meccs után álltunk bele a találkozóba, hasonlóan kemény meccset vártunk, ezt meg is kaptuk. Csapatként jobbnak kell lennünk a befejezések és a technikai kivitelezések terén. De a hozzáállásunk igazán jó volt, a meccs végéig küzdöttünk. Meg kell tanulnunk nyerni, az ehhez tartozó tapasztalatok néha fájdalmasak, de remélhetőleg a későbbiekben ebből profitálhatunk.”

Kovács Viktor László, másodedző, UTE: ”Szeretném egyben értékelni a hétvége két meccsét. A hat megszerezhető pontból négyet szereztünk meg, ami úgy gondolom, jogos a részünkről. A hazai meccsen nagyon jól játszottunk, de mégse sikerült behúzni a meccset. A vasárnapi meccs más volt, sokszor nem a hokiról szólt, néha elragadtak az érzelmek minket is, amin mindenképp dolgozni kell. Örülünk a három pontnak. Két dolgot még meg szeretnék említeni, most van Ancsin János születésnapja, innen is az egész csapat boldog születésnapot kíván neki, illetve a Kiss Daninak szeretnénk mihamarabbi gyógyulást kívánni. Nem először került szerencsétlen szituációba, gondoltunk rá a meccs alatt és érte is küzdöttünk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. feb. 25., vasárnap.
Voris: 88,6% (Vosvrda)
K
Rajna: 93,8% (Papp)
Szathmáry, Szirányi, Esteves, Lövei, Vesey
1
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
Vojtkó, Bean, Razumnyak V., Bartos, Berdnyikov
2
Pokornyi, Szabó, Benk, Just, Kiss P.
Verveda, Skrabov, Mattyasovszky, Páterka, Kulesov
3
Kiss D., Tornyai, Laakkonen, Coatta, Ewanyk
Szalay, Farkas, Csiki, Miskolczi
4
Balázsi, Szabó Rácz, Kovács A., Kovács S.
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:13 UTE Saarelainen Tiala
0-2 10:00 UTE Coatta Laakkonen
0-3 40:35 UTE PP Kiss P. Just Nyquist
1-3 41:50 MIS Páterka Farkas Vojtkó
1-4 44:29 UTE PP Just Kiss P. Ewanyk
2-4 47:50 MIS PP Mattyasovszky
3-4 59:34 MIS Bean Vesey Verveda
48 Kapura lövések száma 35
37 Kiállításpercek 23

Saarelainen közelről kotorta be az UTE vezető gólját

 

A DVTK Jegesmedvék–UTE mérkőzés öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum