Corona Brasov–FEHA19 3-0

   

A brassóiak kapott gól nélküli sikerrel tartották otthon a három pontot a fehérvári fiatalokkal szemben.

Előző mérkőzésén hazai jégen maradt lőtt gól nélkül a Corona, Dave MacQueen nem is hagyta szó nélkül övéi teljesítményét. Kritikája ellenére a nyitány a fehérváriaké volt, akik szintén igyekezhettek, a Miskolc kerek egytucatot rámolt be nekik legutóbb a Raktár utcában. Jól tették-vették a korongot az anyagországiak, Dubeau őrizte jó formáját. A 8. percben Zezelj követte el az első szabálytalanságot, Piché ütőjében maradt a vezető gól. A harmad második felének kezdetén fordult a kocka, Gajdó ment ki, Farkas László ziccerét hárította a hazai kapus. Öt az ötben egyenlő erők küzdöttek a jégen, a rutinosabb brassóiak a 16. percben Zagidullin révén megszerezték a vezetést (1-0). Melnyicsuk pillanatai következtek: összecsúszott védőjével, még idejében felpattant és hárította a lövést. Villámgyors FEHA-akció futott a jégen, Csollák ütemtelenül ráküldött korongja majdnem meglepte Dubeau-t. A hajrában előre buliztak a vendégek, a kipattanóra Németh Zalán startolt, a Corona kapusa gyorsabb volt. A 12-9-es kapura lövési mutatót hozó nyitó harmad után a játék képével inkább a fehérváriak lehettek elégedettebbek.

A középső felvonás elején is vendégütőkön járt többet a korong, Vokla lövését ülve hárította a brassói hálóőr, majd Csollák is megkínálta Dubeau-t, veszélyesek voltak a hátvédek. Feljebb kapcsolt a házigazda, Piché távolija és Blackwater közelije is kimaradt, előbbi a felsővasat is megzörgette. A fehérvári emberelőny sok rossz passz miatt nem hozott gólt, egyenlő létszámban aztán Racsinszkij ziccerig cselezte magát, nem tudott egyenlíteni. A látogatók játszottak több energiával, majd a harmad második felében Piché hátsó palánkról visszapattanó korongját nem tudta betuszkolni Zagidullin. Melnyicsuk állta a sarat, bravúrjai után csendesedett az összecsapás. A hajrában Cornet és Falus talált egymásra, lökdösődés lett a dologból. A végén újabb vendég fór maradt ki, majd Zezelj szabálytalansága azt jelentette, emberelőnyben kezdheti a záró harmadot a Brassó.

A fórból volt esélyük gólszerzésre a hazaiaknak, egy alkalommal kicsi a rakást játszottak a fehérvári kapu előtt, de az eredmény nem változott. Beszorították ellenfelüket a MacQueen-fiúk, Zagidullin ajtó-ablak ziccerben elütött a korong felett. Igyekezet gyorsan lezárni a meccset a házigazda, sokáig nem járt sikerrel. Továbbra is össztűz zúdult a Melnyicsuk ketrecére, aki állta a sarat, Kóger és VanWormer sem tudta legyőzni a parádézó kapust. A 46. percben aztán VanWormer szó szerint begyötörte a másodikat, egy hátvéddel együtt, még a kapu is elmozdult. A játékvezetők visszanézték, majd szabályosnak ítélték a gólt (2-0). Az 52. percben jött a következő: Valchar végleg eldöntötte a nyitott kérdéseket (3-0). A végére egy fehérvári fór maradt, amiből már hiányzott a meggyőződés. Corona Brasov az utolsó játékrészben megmutatta, melyik a jobb csapat, végül simán nyerte az összecsapást. A FEHA19-ben két küzdős harmad volt, az ezúttal is remeklő Dubeau kapuját azonban nem tudták bevenni.

brafha_bogesic_gajdobalazs

fotó: Corona Brasov

A meccs után tele volt az öltöző nagyon fáradt fiatalokkal

   

Mestermérlegek az utolsó harmadban dűlőre vitt Brassó–FEHA19 mérkőzés után.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: „Nem tudom, hogy idegesek voltunk-e, vagy a csúszás miatt volt, de a meccs elején nem voltunk önmagunk. Dicséret illeti a Fehérvárt, nincs rajtuk nyomás, egyszerűen csak játszhatják a saját játékukat: fiatal játékosok, tele energiával, pont, mint amikor náluk játszottunk legutóbb. Ha nem készülsz fel arra, hogy felvedd velük a tempót, akkor rosszul fogsz kinézni. A második harmad után mondtam a srácoknak, hogy jó csapatunk van, de a hit mintha már hiányozna. Vissza kell szereznünk az önbizalmunkat, csapatként játszani a jégen, nem pedig egyénenként. Az utolsó harmad ezek után már sokkal jobb volt, az első kettőben gyakorlatilag csak nyomoztuk a korongot – egy ilyen csapat ellen nem lehet így. Fontos három pont ez, és remélhetőleg a maradék két alapszakaszmeccsünk után ennél jobban fogjuk érezni magunkat.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: „Az elmúlt meccsek után ez nagy előrelépés volt, attitűdöt és karaktert mutattunk. Kalandos és hosszú volt az utunk, és kicsit késve érkeztünk meg, de nagyon büszke vagyok a csapatra, az erőfeszítésre, ahogy ezek után mindent kiadtunk magunkból, még ha a játékunk nem is volt mindig szép. Úgy gondolom, a srácok mindent kitettek a jégre: a meccs után az öltöző tele volt nagyon fáradt fiatal játékosokkal. Szerintem valahogy így kellene zárni egy szezont. Mindenki egymásért küzdött, hatvan percen át csapatként, remélve, hogy ez az eredményben is megmutatkozik – ez a kemény munka mindig kifizetődik.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. feb. 25., vasárnap.
Dubeau: 100% (Tőke)
K
Melnyicsuk: 93,0% (Orbán)
Holwell, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
1
Racsinszkij, Falus, Zezelj, Ulamec, Blasko
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
2
Bogesic, Vokla, Németh, Dobos, Farkas L.
Farkas T., Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
3
Csollák, Koszinszkij, Keceli-Mészáros, Alapi, Ambrus
Kovács E., Rokaly-Boldizsár, Szabó K.
4
Salamon, Fekete, Strazdins
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:52 BRA Zagidullin Holwell Sills
2-0 45:41 BRA PP VanWormer
3-0 51:09 BRA Valchar Blackwater Holwell
43 Kapura lövések száma 28
10 Kiállításpercek 8

Zagidullin takarásból leadott lövését nem láthatta Melnyicsuk

 

A Corona–FEHA19 videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum