Corona Brasov–BJAHC 0-1

   

Hatvan percnyi dupla shutout után a budapestiek Mozer találatával szerezték meg a pluszpontot a ráadásban, megszakítva ezzel pocsék sorozatukat.

Nyolcmeccses vereségszériából érkezve motiváltan kezdett a BJA. Szép kettő-egyes akció végén Keresztes lőtt fölé, majd Galoha bombáját hárította Dubeau. A másik kapunál Boriszenko betett korongját nem tudták bepofozni a társak. A 7. percben Mozer lőtte ki a blokkoló brassóit, majd Nagy Krisztián közelije került el a kaput. A harmad felénél Gajdóé volt az első kiállítás, nem tudtak betalálni a budapestiek. Öt az ötben aztán feljebb kapcsolt a Corona: Valcharék három-egyes ellenakciót tékozoltak el, majd Blackwater szabálytalankodott, ez a BJA-fór is kimaradt. Cornet ziccere következett, Farkas Roland sem akart lemaradni kollégájától, bravúrral hárított. Dinamikus hoki jellemezte ezt az etapot, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a remeklő hálóöröknek köszönhetően nem esett gól. A 21 BJA kapura lövést hozó nyitó harmadot Nagy Krisztián kiállítása zárta, mely áthúzódott a középső felvonásra is.

Nehezen tudtak felállni a barcaságiak, a befejezéseik pedig pontatlanok voltak, továbbra sem esett gól. Egyenlő létszámban újra átvette az irányítást a Kangyal-csapat, Nagy Krisztián veszélyesen pattanó lövése okozott riadalmat a hazai szurkolók soraiban. A 28. percben Schlekmann remek korongot kapott, jó volt a csel is, lövése elakadt az eleső csapattársban. A harmad derekán Zagidullin megcsengette a kapuvasat, továbbra sem volt szerencséje a csatároknak. A játékrész második felében fokozta a nyomást a magyar csapat. Mozer kapukerülése sokat ígért, majd hatalmas tűzijáték kezdődött Dubeau ketrece előtt: előbb a felsővasat forgácsolták szét a vendégek, a kipattanó után bravúrral védett a brassói kapus, akit a nagy forgalomban elsodortak, végül felszabadítottak a bekkek. A hajrában is jól forgatott a BJA, csak a gól hiányzott a játékukból. A végén a házigazda előtt adódott lehetőség, de a Farkasról oldalra kijövő korongra a védők értek oda hamarabb.

Negyven perc után 21-36 volt a kapura lövések száma, bár gól nem született, nem unatkoztak a lelkes drukkerek. Schlekmann vezérletével tovább rohamoztak a látogatók, Dubeau extraklasszis teljesítményt nyújtott a kapuban. A 45. percben VanWormer váratlanul az alapvonal mögül kapura lőtt, meg is lepte Farkast, aki Valchar közelijénél már résen volt. Remek hazai cserék követték egymást, közel volt a vezetéshez a Corona. Hiába nyüstölték egymást a csapatok, az utolsó tíz perchez érve még mindig 0-0 állt az eredményjelzőn. Még feljebb kapcsoltak a játékosok, oda-vissza hoki következett. Kevés volt a játékmegszakítás, gyorsan peregtek a percek. A hajrában Tóth Gergely és Sills talált egymásra, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. Alex Dubeau-ra közben elfogytak a jelzők, 47 rendes játékidős védést bemutatva küldte hosszabbításra a meccset.

A ráadásban már ő sem segíthetett. Támadott a Brassó, eladták a korongot, a fáradt Mozer megiramodott, úgy tűnt, Schaber utoléri, de a csatár a legjobb ütemben a felsőbe vágta a pakkot (0-1). A nagyot küzdő BJA megérdemelten nyert a hosszabbításban, ezzel megszakította vereségsorozatát. A vendégek Farkas Roland shutotjának is örülhettek, míg a Corona Brasov egy hazai ponttal gazdagodott.

bra bjahc

fotó: Corona Brasov

Ha szeretsz fogadni, ilyenkor mindig a vendégcsapatra tegyél

   

A Corona–BJAHC vezetőedzői nyilatkozatai.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Van pár játékos, akinek tükörbe kell néznie és fel kell tennie magának a kérdést: mi történt? Az első két harmad talán a legrosszabb két harmad volt, amit játszottunk ebben az évben. Aztán kicsit feljavultunk, de ez nem volt elég semmire. Az 1-0 hízelgő számunkra, mert ha nem védett volna így a kapusunk, nagyon más lett volna a vége. Ő tartotta meg az esélyt arra, hogy esetleg megnyerjük a mérkőzést, csakhogy nem volt elég játékosunk, aki ezt igazán akarta volna. Ez elfogadhatatlan a bajnokságnak ebben a szakaszában. Gratulálok a BJAHC-nak, megérdemelték a győzelmet. Mi nem. Az, hogy egy meccsen két-három játékos gyenge napot fog ki, benne van a pakliban, ez természetes. De az, hogy az egész csapat csütörtököt mond, az már problémát jelent. A végére fogok járni, miért történt ez így. Még van hátra három meccsünk a playoffig, nem játszhatunk így azokon. Alapvetően tudom, miről volt egyébként szó. A statisztikák is azt mutatják, ezen a szinten is és magasabb szinten is, hogy egy hosszú túra után hazaérkezve kijöhet egy ilyen eredmény, akár az NHL-ben is. Ha szeretsz fogadni, ilyenkor mindig a vendégcsapatra tegyél: a fiúk hazaértek egy hosszú túráról, visszatértek a családjukhoz, újra komfortosan érzik magukat. És elvesztik a fókuszt. Ez történt most is. Elkényelmesedtünk. Megvertük ezt a csapatot Magyarországon, azt hittük, majd könnyen megy minden ismét. Nem így történt, de ez egy ébresztő számunkra. Még épp jókor.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Ez hihetetlen. Elvesztettük az előző nyolc meccsünket, nem voltunk könnyű helyzetben, de majdnem hasonló szinten játszottunk akkor is, mint most. Sokat tanultunk, harcosok módjára játszottunk. Ez volt a különbség az ezt megelőző nyolc meccshez képest. Nagyon-nagyon büszke vagyok a játékosokra, úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet. Szeretnénk kiélvezni a pillanatot, aztán megyünk tovább.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. feb. 23., péntek.
Dubeau: 97,9% (Tőke)
K
Farkas R.: 100% (Kiss)
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
1
Szabó B., Pozsgai, Galoha, Mozer, Schlekmann
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
2
Dóczi, Tóth G., Culigin, Nagy, Keresztes
Holwell, Bors, Szabó K., Sills, Zagidullin
3
Tyeszlenko, Vorobjov, Ritter, Viikilä, Tóth R.
Kovács E., Rokaly-Boldizsár, Vasile A., Gajdó B.
4
Molnár B., Sági
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 61:13 BJA Mozer
35 Kapura lövések száma 48
6 Kiállításpercek 6

Így zárta le Mozer a BJAHC vereségszériáját

 

A Corona–BJAHC videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum