Gyergyói HK–SC Csíkszereda 5-3

   

A gyergyószentmiklósiak a 2+2 pontot gyűjtő Chris Bodó vezérletével győztek a Sportklub ellen.

A szezon ötödik székely rangadóján a Csíkszeredából továbbra is hiányzott Levin, és sérülés miatt egy másik kulcsember, Sofron István sem tudta vállalni a játékot, ellenben jégre lépett az ECHL-ből visszatérő Cody Milan. A Gyergyó rögtön helyzettel nyitott, az első emberelőny viszont a vendégeké volt, Mesikämmen kiállítása kihasználatlanul maradt. Fordult a kocka, elcserélték magukat a csíkiak, a hazai fórjáték sem hozott gólt. Kiegyenlített első harmadot láthattak a szurkolók. Korongszerzés után Becze egyedül tört kapura, Rinne hárította a szólót, a csatár pedig – némi közreműködéssel – nagy sebességgel a palánknak ütközött, szerencsére tudta folytatni. A másik oldalon Bodó hozta szinte kihagyhatatlan helyzetbe Fejest, O’Connor bravúrral átért a lövésre. Keményedett a derbi, Reisz ütője csúszott fel túl magasra, Orban bánta. A 14. percben Láday gondolt egyet és a saját harmadából előre tört, kényszerítőzött Milannal, majd fonákkal mattolta Rinnét (0-1). Remek egyéni alakítás volt! Bő egy perccel később jött a válasz: Császár keresztpasszára Vincze Péter érkezett és erőszakosabb volt védőjénél (1-1). A játékvezetők sokáig videóztak, végül szabályosnak minősítették a találatot. A hajrában az igen aktív Sylvestre két védőt bolondítva lövésig jutott. Ez még kimaradt, a következő kontránál viszont tökéletesen szúrt bele Orban átadásába, köténygóllal fordított a Gyergyó (2-1).

A középső felvonás elején jobbára a hazai ütőkön táncolt a korong. Szigeti helyzetbe is került, Tranca kevéssel maradt le a kipattanóról. Jól működött a letámadás, sok korongot szerzett Szilassy Zoltán csapata, melyekkel egyből támadták a kaput. Fölényük emberelőnyt kamatozott, jól zárt a csíki retesz, ez a fór sem hozott gólt. Öt az ötben kis ideig átvette az irányítást a Sportklub, nagy helyzetig nem jutottak. Sándor-Székely megugrott, fonákja O’Connor közreműködésével ment mellé. A folytatásban is a kék-fehérek kapusának volt több dolga, állta a sarat. Jóval csendesebb volt ez a húsz perc, mint a nyitó játékrész. A játékvezetők kerültek fókuszba: előbb Sylvestre rajtolt egy hosszú passzra, el is érte volna, mégis tilost fújtak, majd Milan kilépése és lövése után magasba lendültek a csíki karok, a sporik nem ítéltek gólt. Döntésüket a videózás megerősítette. Akárcsak az első harmadban, ezúttal is az utolsó percben érkezett a hazai gól: Milan ült ki a büntetőpadra, az emberelőnyt sakk-mattra kijátszották Orbanék, végül Bodó volt a befejező (3-1).

Felpaprikázva érkeztek vissza a záró játékrészre Reiszék, nekiugrottak ellenfelüknek. Több veszélyesen pattogó korong okozott riadalmat a hazai szurkolók között: Szkacskov helyzetbe is került, de nem tudta csökkenteni a különbséget. A Csíkszereda beszorította a házigazdát, akik erre kapkodó játékkal és sok hibával reagáltak. A 49. percben aztán elég volt egyetlen tévesztés a vendégeknél, és úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés: a semlegesben korongot veszített a Sportklub, gyors összjáték után Bodó be is verte a ziccert (4-1). Az 52. minutumban emberelőnybe kerültek a csíkiak és villámgyorsan, 7 másodperc alatt kihasználták a fórt: Milan hozta közelebb övéit (4-2). Tovább nyomtak a látogatók és az 57. percben Becze is betalált, már csak egy volt közte (4-3). Izgalmas hajrá következett, öldöklő küzdelem folyt minden korongért. Dalhuisen és Becze összeakadtak, de egyikük sem akarta nehéz helyzetbe hozni csapatát. A végén O’Connor is lekorcsolyázott, egy korongvesztés után Sylvestrét hiába gáncsolták, térden csúszva is bevette az üres kaput végleg lezárva az összecsapást (5-3). A GYHK a meccs nagyobb részében jobb volt ellenfelénél és megérdemelt győzelmet aratott a végére felpörgő Sportklub Csíkszereda ellen.

gyescc_mesikammen_reisz_rinne

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

A harmadik harmadban üresbe raktuk az autót

   

A Gyergyói HK–SC Csíkszereda vezetőedzői nyilatkozatai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Negyven percig nagyon jól játszottunk, a harmadik harmadban pedig üresbe raktuk az autót, úgy néztünk ki, mint amikor jön haza valaki a Bucsinról, be akar gurulni a városig, csak elfelejti, hogy Borzontnál és Alfalunál még van egy kis lapos és le fog lassulni a jármű. Ebből tanulni kell, ki kell elemeznünk, hogy miért álltunk meg, erre a lelassulásra bizony rá is lehet fázni. Összességében nagyon örülünk a három pontnak, a gyergyói szurkolóknak ráadásul dupla öröm megverni a riválist, örülünk, amikor tudunk szerezni nekik egy szép estét.”

Václav Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Jó meccs volt, mindkét csapat jól játszott, nekünk pedig főképp a harmadik harmadban jött ki jobban a lépés. Feljöttünk 4-3-ra, a kapust is lehoztuk, de sajnos nem sikerült az egyenlítés. Gratulálok a Gyergyónak, a mi játékosainknak pedig nem tudok mást mondani, fel a fejjel, ilyen a sport.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. feb. 22., csütörtök.
Rinne: 90,0% (Mag)
K
O'Connor: 88,6% (Ambrus)
Fejes, Haaranen, Vincze P., Császár, Bodó
1
Salló, Láday, Rokaly Sz., Reisz, Fodor
Dalhuisen, Mesikammen, Orban, Sylvestre, Sárpátki
2
Rutkowski, Gecse, Milan, Asuchak, Brown
Raymond, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Szigeti
3
Kubát, Ferencz Csibi, Szkacskov, Részegh, Becze
Vincze G., Tamminen, Csiszer
4
Rokaly N., Casaneanu, Svetina
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Vaclav Novak, Mark LeRose
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:09 SCC Láday Milan
1-1 14:54 GYE Vincze P. Császár Bodó
2-1 19:32 GYE Sylvestre Orban
3-1 39:22 GYE PP Bodó Orban Sylvestre
4-1 48:36 GYE Bodó Császár
4-2 51:37 SCC PP Milan Kubát
4-3 56:08 SCC Becze Szkacskov Rutkowski
5-3 59:40 GYE EN Sylvestre Bodó
36 Kapura lövések száma 30
4 Kiállításpercek 6

Milan villámgyorsan kihasználta a csíki emberelőnyt

   

A GYHK–Sportklub videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum