BJAHC–Corona Brasov 1-4

   

A brassóiak a duplázó Connor Sills vezérletével elvitte a pontokat a Vasas Jégcentrumból, így tartja a lépést a Fradival.

Az elmúlt hét mérkőzését elveszítő BJAHC a Fradit üldöző Corona Brasov ellen lépett jégre. A kapukban Farkas és Dubeau kezdtek. Az első igazán veszélyes helyzetre az 5. percig kellett várnunk, ekkor Nagy lövése maradt ki. Másodpercekkel később a magyar csatár a másik oldalon is főszereplő lett: eladott korongjából Gajdó lódult meg, csodálatos visszakészítését pedig Sills pofozta kapuba (0-1). A 11. percben növelte előnyét a Corona: Williams kék vonalról leadott lövésébe Sills kapott bele, perceken belül megduplázva csapata előnyét (0-2). Később Hollwellt szórták ki a játékvezetők, de nem tudott veszélyes lenni a BJAHC. Mozer tiszta helyzetből, kapásból az oldalhálót zörgette meg. A harmad utolsó perceiben nyomott a Corona, ám ezúttal állták a sarat Farkasék. Egy ellentámadásból Viikilä ismételhetett volna Mozer lövését követően, de Dubeau bravúrosan felkapta előle a korongot.

Lassan indult a második harmad, de a 28. percbe lépve először Vasile lövését védte Farkas, majd Williams hagyott ki nagy helyzetet, éppen csak kapu mellé tüzelve. Zagidullin forgásból passzolt tovább Sillshez, aki elől az utolsó pillanatban Mozer tisztázott. A 32. percben Valchar korcsolyázta körbe a BJAHC védelmét, majd áttette Judd Blackwaternek, aki elhúzta Farkas mellett a pakkot és könnyedén kapuba továbbított – tanári gól (0-3). Mindössze tizenhat másodperc telt el, mikor Schlekmann szépített: a magyar csatár a vendégek figyelmetlenségét kihasználva tört kapura és verte Dubeau-t (1-3). Ritter egy csel közben ütőjével ütötte fejbe Lowneyt, amiért 2+2 perces büntetést kapott. Bár Zagidullin kétszer is kísérletezett, nem tudta kihasználni az előnyt a Brassó. Ahogyan Cornet kiállításánál a hazaiak sem éltek a lehetőséggel. 3-1-es Corona-előny a záróetap előtt.

A harmad elején Ritter ismétlése pörgött le a kapuvasról. A 48. percben Piché lövését követően végül Schaberről került a korong a hálóba (1-4). Kicsivel később Szabó tört be zavartalanul a vendég harmadba, óriási bombája a vasról szédült ki. Az 52. percben Vorobjov ült ki, de tartotta magát a BJAHC. Tóth Gergely révén a harmadik vasát is megütötte a hazai gárda. AZ 57. percben Zagidullin keverte meg a hazai védelmet, Farkas állította meg. Az utolsó két percre még Cornet korcsolyázott ki, de maradt az 1-4.

A BJAHC sorozatban nyolcadik vereségét szenvedte el, a Corona pedig megerősítette második helyét a tabellán. Legközelebb a két csapat Brassóban találkozik egymással.

bjabra_gajdobalazs_ritter

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

A szerencse is elpártolt tőlünk, de nem most, hanem már régebb óta

   

Így látták a trénerek a BJAHC–Corona meccset.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “A meccset nagyon jól kezdtük, tudom, hogy furcsa, mert sokszor mondtam, de nagyon jól álltunk bele. Jól játszottunk, szépen játszottunk, az első harmadban nagyon sokat lőttünk kapura, nagyon sok helyzetünk volt és kettővel mentünk be az öltözőbe. Utána a szerencse is elpártolt tőlünk, de nem most, hanem már régebb óta. Ahogy mondtad, lőttünk kapufákat, nem is egyet, nem is kettőt, hanem hármat. De tudom, a szerencse tényleg forgandó és egyszer a mi oldalunkra áll. Akkor, ha nagyon sokat dolgozol érte. Nem mondom, hogy nem dolgoztunk, de lehet, hogy még több kell, hogy végül ezek a korongok befelé pattanjanak és ne kifelé. A Brassó egy nagyon komoly minőségű csapat, úgyhogy ellenük mindenre szükség van egy ilyen kaliberű csapattól, mint a miénk, ha szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni. Úgy kívánja a sportszerűség, hogy gratuláljak az ellenfélnek a győzelemhez!”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Azt gondolom, hogy jól kezdtük a meccset, az első harmadban sikerült elhúznunk két góllal. Tudni kell, hogy ez a negyedik mérkőzésünk volt itt idegenben, egy kicsit komfortzónán kívül volt ugye így, hogy nyolc napot voltunk már együtt a hotelben, de büszkék vagyunk a srácokra, hogy remekül megoldották ezt a feladatot is. Ha a négy mérkőzésre egy egészként tekintünk, akkor büszkék lehetünk, nagyon kevés gólt kaptunk. Azt a mérkőzést, amit elvesztettünk Miskolcon, a helyzeteink alapján megnyerhettünk volna. Visszatérve erre a mérkőzésre, a BJAHC ránk jött a második harmad vége felé, illetve a harmadik harmad elején, de azt gondolom, jól álltuk a sarat, a nehéz pillanatokat kivédekeztük, illetve a kapusteljesítményünk is rendben volt, ennek köszönhetjük a győzelmet.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2024. feb. 20., kedd.
Farkas R.: 87,5% (Kiss)
K
Dubeau: 97,2% (Tőke)
Szabó B., Pozsgai, Galoha, Keresztes, Culigin
1
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
Dóczi, Tóth G., Mozer, Viikilä, Schlekmann
2
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
Tyeszlenko, Vorobjov, Ritter, Nagy, Tóth R.
3
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
Weidemann, Molnár B., Ravasz
4
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:52 BRA Sills Gajdó B.
0-2 10:38 BRA Sills Williams Piché
0-3 31:29 BRA Blackwater Valchar
1-3 31:40 BJA Schlekmann Mozer Szabó B.
1-4 47:41 BRA Schaber VanWormer Piché
36 Kapura lövések száma 32
6 Kiállításpercek 6

Sillsék góllal büntették az eladott korongot

 

A BJAHC–Corona találkozó góljai mozgóképen.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum