Most éppen Welsh és Levin miatt áll a bál Csíkban

   

A vasárnapi játéknap végére kialakulhat az Erste Liga 2023/24-es rájátszásának mezőnye, miközben nem véletlenül tűnt el a Sportklub pontkirálya és ex-NHL-ese.

Legkorábban, 17:30-kor a sereghajtó FEHA19 fogadja a második helyre bebetonozott Corona Brassót. A farmcsapat legutolsó nyolc találkozójából csak egyet tudott megnyerni – igaz, február elsején pont a címvédő GYHK-t sikerült legyőznie hosszabbításban 5-4-re –, pénteken Újpesten szenvedtek 5-1-es vereséget. A Megyeri úton debütált a felnőttek között Keresztes Zsombor, a BJA-tól szezon közben Fehérvárra szerződő 18 éves támadó már a 35. különböző mezőnyjátékos volt, akit idén kipróbált Anatoli Bogdanov vezetőedző. A Corona három győztes mérkőzést követően pénteken lőtt gól nélkül maradt Miskolcon, Voris 35 brassói próbálkozást hárított aznap este. Dave MacQueen alakulata a bajnokságban másodszor maradt lőtt gól nélkül, január elején a Csíkszereda győzte le őket 3-0-ra. A DVTK ellen is a jól megszokott három sorát pörgette a kanadai szakember, Rokaly-Boldizsár és Vasile csak elvétve jutott szerephez. Az idény során a két együttes négy összecsapásából hármat a Brassó nyert, bár a Raktár utcában kevésbé megy jól Kóger Dánieléknek: októberben 4-2-re kikaptak, míg legutóbb karácsonyt követően csak hosszabbítás után nyertek 3-2-re.

Tíz perccel később Káposztásmegyeren is bedobják a korongot, a hatodik helyre visszacsúszó BJAHC a mögötte álló DVTK-t látja vendégül. A Rozsomákok szörnyű formában vannak, legutóbbi hat mérkőzésüket elvesztették, már csak négy ponttal előzik vasárnapi ellenfelüket. A két együttes a héten már találkozott egyszer egymással, szerdán a Jegesmedvék orosz légiósai góljaival, illetve Páterka találatával simán verte 6-2-re a BJAHC-t. Kangyal Balázs csapata foglalkoztatja az egyik legkevesebb légióst – Karppinen távozásával nyolc importjátékos maradt a keretben –, valamint az MK-döntő óta hiányzik a bőven pont/meccs felett átlagoló Schlekmann Márk is. A hárommeccses győzelmi sorozatban lévő Diósgyőr összeszedte magát a januári hullámvölgy után, legutóbbi nyolc mérkőzéséből hatot megnyert. Az említett szerdai BJAHC-verést követően pénteken a Brassót nullázták le a Jegesmedvék, a kiváló formában játszó Szathmáry góljával alakult ki az 1-0-s végeredmény. A Corona ellen jobbára háromsorozott Steve Kasper, a negyedik egységből csak elvétve jutottak szóhoz a fiatalok, illetve az epizódszereplőnek igazolt Jegor Razumnyak. Ez lesz a két gárda utolsó alapszakasz-mérkőzése az idei szezonban, a DVTK hét, a BJAHC nyolc pontot gyűjtött eddig egymás ellen.

Fél héttől Debrecenben is mérkőzést rendeznek, a negyedik Csíkszereda a Hajdúságban zárja kígyóelves túráját. A nyolcadik DEAC papíron még nem biztos résztvevője az Erste Liga rájátszásának, egy esetleges pontszerzéssel, vagy egy DAB-ponthullajtással viszont már hat fordulóval az alapszakasz vége előtt elkelne az összes playoffpozíció (ami újabb kérdéseket vet fel a feleslegesen megnyújtott és megvariált szisztémát illetően). A DEAC egy négymeccses győzelmi sorozat után legutóbbi két mérkőzését elvesztette, hazai pályán a DVTK-tól (2-4) és a GYHK-tól (2-5) is kikapott. Érdekesebb a Csíkszereda esete, amely szombat este lőtt gól nélkül maradt alul a nagy rivális FTC otthonában, a Tüskecsarnokban – a rossz nyelvek szerint nem véletlenül. Mindenkinek feltűnhetett, hogy a Sportklub keretéből nem csak a karácsonykor hazaigazoló Cody Milan hiányzott, illetve az a Jeremy Welsh, akinek január közepén rejtélyesen nyoma veszett, hanem immár a Dunaújvárosban ötpontos meccset produkáló, a liga kanadai táblázatát 59 egységgel vezető David Levin is. Nos, a jelek szerint mindkét klasszis a saját bőrén tapasztalhatta meg a kis kelet-európai hokitutit. A zuhanyhíradó szerint ugyanis az izraeli pontkirály és az ex-NHL-es Welsh a következő a történelmi sorban, akik a ki nem fizetett légiósok hosszú névsorát gyarapítják: Welsh már korábban lelépett, Levint pedig állítólag úgy rakták ki a hotelből a hétvégén, midőn sokszorosan elmaradt jogos jussáról érdeklődött – úgy tudni, ez is közrejátszott abban, hogy a társaknak szolidaritásból helyzetet sem igen sikerült kialakítaniuk szombaton a Tüske jegén. Ha a sztori igaz, úgy megint csak több szempontból is szomorú: egyrészről nyugodt szívvel állítható, hogy különösen Levin, de Welsh is azon kevés, ligaszinten valóban építő jellegű légiós közé tartozott, akinek lehengerlő és tanári játékát klubszimpátiától függetlenül csak élvezni lehetett, másrészről nyilván messzire elviszik majd a magyar bázisú Erste Liga “jó hírét” – amely így is éppen elég sebből vérzik, legfrissebb fejleményként például információink szerint éppen most, két héttel a playoffrajt előtt mondott le Somogyi Attila ligamenedzser a szezon befejeztével… #JLE

18:40-től Dunaújvárosban zárja anyaországi kiszállását a GYHK. Az 50. “ünnepi” idény végére ugyancsak atomjaira hullott Dunaújvárosról az elmúlt hetekben már az összes siratóéneket eldaloltuk: január 12-e óta nem nyert bajnokit Niko Eronen együttese, csütörtökön hat perc alatt elengedték a partit a Csíkszereda ellen – megváltás lesz itt már mindenkinek, ha véget ér az újabb értékelhetetlen/értelmezhetetlen/értelmetlen (több helyes megoldás is aláhúzható) bajnoki büntetőszezon. Az Acélbikák együtteséből különösen sajnáljuk Somogyi Balázst és Szalma Zsoltot, akik a méltatlan körülmények közepette is felemelt fejjel nézhetnek a tükörbe: a sokszoros magyar bajnok egykori válogatott támadó, illetve a győri projekttel a poklot is megjáró újpesti nevelésű csatár hiába voltak fent több mint 20 percet a Sportklub ellen és értek el 0-s (!) plusz/mínusz mutatót, csapatuk így is hétgólos vereséget szenvedett. A címvédő Gyergyószentmiklós kezd felpörögni a bajnokság végére, legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték Szilassy Zoltán tanítványai. Pénteken Haaranen hosszabbításban lőtt emberelőnyös találatával verték 2-1-re a Ferencvárost, Rasmus Rinne 97,4%-kal védett. A felek idei mérkőzései három gyergyói és egy újvárosi sikert hoztak, két héttel ezelőtt Fejes Nándorék 7-2-re nyertek az Eszperantó utcában.

Levin Csíkszereda

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum