FEHA19–Corona Brasov 1-4

   

Melnyicsuk sokáig meccsben tartotta a székesfehérváriakat, de a hazai egyenlítés után a Brassó fél perc alatt eldöntötte a három pont sorsát.

A fehérvári kapuban Melnyicsuk, a vendégeknél Tőke kezdett. A második helyen álló Corona már az első harmadban is nyomott a sereghajtó otthonában, a nyomást ekkor még nem tudta gólra váltani – az ismét lejátszó Vértes kiállítása alatt sem -, és bár a második húsz percben már nyomasztó volt a barcasági fölény, a 11:31-es kapura lövési arány ellenére csak egyszer találtak be a brassóiak az ismét remekül védő Melnyicsuknak – a meccs felén túl VanWormer verte be Bors passzát. Ettől aztán a záró etapra úgy megnyugodtak, hogy a FEHA a 46. percre megérdemelten egyenlített ki Racsinszkij találatával, ez végül ismét ébresztőt fújt, az erdélyi trónkövetelő az 50-51. minutumban fél perc leforgása alatt lezárta a kérdéseket Kóger és Cornet gyors góljaival. A végén Schaber kettős fórban állította be a 4-1-es végeredményt, a Corona hátránya így maradt 6 egység az éllovas FTC-vel szemben, s ugyanennyi az előnye a harmadik Gyergyó előtt. Dave MacQueen együttese legközelebb kedden Káposztásmegyeren lép fel, míg a rájátszásról már biztosan lemaradó székesfehérváriak a DVTK-t fogadják.

feha bra

fotó: FEHA19

Fiatalok, tele vannak energiával, nehéz ellenük játszani

   

A FEHA19–Corona meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Egyenlő létszámban meglehetősen kiegyenlített mérkőzés volt, de nem vagyok teljesen elégedett azzal, ahogyan a meccset kezdtük. Az első két harmadban – különösen a másodikban – puhányak voltunk, nem voltunk elég ötletesek, annyit azért elértünk, hogy sokáig nem kerültünk hátrányba. A harmadik játékrészig egy gól esett, aztán kiegyenlítettünk, jól néztek ki a dolgok, lehet, hogy egy kapusvas választott minket el attól, hogy többet is sikerüljön kihozni a mérkőzésből. Ha kétszer egymás után kettős emberelőnybe kerülsz, jó eséllyel utána tőled fognak kiállítani valakit. Ez megtörtént, aztán egy újabb kiállítás. Ha a Brassó ellen kiállításokat gyűjtesz be, az olyan, mint amikor a kisgyerek a tűzzel játszik: előbb-utóbb pórul jár és maradandó nyomai lesznek. Ha egy gólt sikerül csak szerezni, nagyon nehéz jégkorong-mérkőzést nyerni. A más ismert problémák jöttek újfent elő: egyéni hibák, ebből kapott gólok – és a speciális egységek sem tudnak ennél többel hozzájárulni az eredményességhez. Az emberhátrányos védekezésben nagyon keményen dolgoznak a fiúk, odaadóan küzdenek a játékterv betartásáért, de sajnos az ellenfél fórja azt jelenti, hogy mindig van egy üres emberük, mindig előnyben lesznek, bármilyen játékrendszert is alkalmazunk. A Brassó megérdemelte a három pontot, gratulálunk nekik.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: ”Elismerés illeti az ellenfelet, most harmadszor vagyunk itt idén, mindig keményen játszanak, nagy munkát végeznek, nem adják fel. Fiatalok, tele vannak energiával, nehéz ellenük játszani. Az volt a sikerünk kulcsa, hogy tartottuk magunkat a játéktervhez, nem váltunk frusztrálttá. Az első kettős emberhátrányt majdnem kivédekeztük, de betaláltak, aztán egy technikai kisbüntetést kaptunk, majd még egy kiállítást, így újra kettős hátrányban voltunk. Azt nagyszerűen kivédekeztük. Az emberhátrányos védekezésünk remekül működött, utána pedig céltudatosak voltunk és sokat lőttünk kapura. A kiállításainkig csak kilencet lőtt kapura az ellenfél, sok jó dolgot csináltunk védekezésben, meg kellett viszont találnunk a gólszerzéshez vezető utat, és ez végül sikerült is.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2024. feb. 18., vasárnap.
Melnyicsuk: 90,5% (Márkus)
K
Tőke: 96,7% (Polc)
Racsinszkij, Bogesic, Németh, Farkas L., Keresztes
1
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
Falus, Salamon, Zezelj, Blasko, Ulamec
2
Lowney, Farkas T., Blackwater, Cornet, Valchar
Csollák, Koszinszkij, Vértes, Dobos, Ambrus
3
Holwell, Bors, Szabó K., Sills, Zagidullin
Bajkó, Balasits, Keceli-Mészáros, Alapi, Antonijevic
4
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár, Kovács M.
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 33:28 BRA VanWormer Bors Kóger
1-1 45:53 FHA PP Racsinszkij Zezelj Blasko
1-2 49:31 BRA PP Kóger Zagidullin
1-3 50:07 BRA Cornet Bors Valchar
1-4 58:46 BRA PP2 Schaber Valchar
30 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 12

Schaber nagy kapásgólt vert kettős emberelőnyben

 

A FEHA19–Corona videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum