Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK 2-8

   

A címvédő sima újvárosi győzelmével megerősítette harmadik helyét a tabellán.

A házigazda Dunaújváros összeállításából hiányzott Léhi Kristóf, így Marosi Máté csúszott vissza kényszerűségből hátvédnek. A gyergyóiaknál Mesikammen nem öltözött, a helyét Győrfy Tihamér vette át, míg a kapuban a nemrégiben szerződtetett svéd Rahm debütált. Papírforma szerint vendég helyzetekkel indult a találkozó, majd egy elhagyott korongból Zorin lőtte szét a kapuvasat. A GYHK hatalmas fölényben játszott, a játékrész java része a hazai harmadban folyt. A 10. percben meg is érkezett a címvédő első találata, Sylvestre tett be közelről egy centerezést, 0-1. Négy perccel később a kanadai támadó előkészítőként segédkezett, alapvonali visszapasszát Haaranen kezelte le, becsapta védőjét, majd Kovács kapus mellett beverte a második gyergyói gólt, 0-2. A helyi műsorközlő még be se mondta a gólszerzőket, amikor Tranca és Szigeti szaladt el egy kontrára, előbbi passzát utóbbi lőtte fel a felsőbe, 0-3. A harmad utolsó percében Strenk Olivér harcolta ki a találkozó első kiállítását.

Az áthúzódó kiállítás nem hozott gólt, majd a 24. percben Dalhuisen tette kapura a korongot, Vincze Péter remekül beleszúrt, Kovács nem védhette, 0-4. Nemsokkal később Sárpátki találta el a vasat, majd a 34. percben addig forgatott a Gyergyó, amíg Tamminen kapu mögüli passza üresen találta Haaranent, a duplázó hátvéd a vas segítségével kilőtte a felsőt, 0-5. Rögvest szépített a DAB, Bánki korongjával Savolainen korcsolyázott be a kapu elé zavartalanul, majd felavatta Rahm kapust. A 36. percben megint öt volt a különbség a két csapat között, Bodó talált be egy kapu előtti kavarodást követően, 1-6.

A 43. percben Tranca is betalált, Imre Patrik passzát tette be közelről, 1-7. Négy perccel később Strenk ugrott ki, védőkkel a nyakán kötényben mattolta Dahm kapust, 2-7. Az 56. percben Császár centerezéséből Bodó duplázott, 2-8. A folytatásban több gól már nem esett, a harmadik helyét megerősítő GYHK 8-2-re győzött magyarországi kiszállása utolsó állomásán.

A Dunaújváros a jövő héten erdélyi túrára utazik, szombaton Csíkszeredában vendégszerepel, míg a Gyergyószentmiklós szintén a Vákár Lajos Műjégpályán lép fel legközelebb, Tranca Dánielék csütörtökön lesznek a Sportklub vendégei.

DAB GYHK

Fotó: Anda Fábián / DAB

Azt írtam fel a meccslapra, hogy gondolkodásmód, önbizalom és respekt

   

A DAB–GYHK edzői meglátásai.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Az volt a célunk, hogy minél tovább szorosan tartsuk az állást, a védekezésre fókuszálva, s arra, hogy minden sor tegyen is meg mindent azért, hogy minél tovább távol tudjuk tartani a korongot a hálónktól. Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük, nagyon hamar 3-0 lett, s tudjuk, hogy ez megint egy nagy hegy ahhoz, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Sokkal jobban meg kell értenünk a dolgokat, mire számíthat mindenki a társától, illetve saját magától is, s arra koncentrálni, hogy ne adjunk könnyű gólokat az ellenfélnek. Türelmesebben kell védekeznünk, s várni az elfutásokara, de balszerencsénkre, már 4-0 volt, mikor ezek elkezdtek jönni, volt három kettő az egyes szituációnk is, de csak egyszer tudtunk betalálni. Jobban kell védekeznünk, többet kell segítenünk a kapusunknak, és türelmesebbnek kell lennünk, hogy minél tovább meccsben maradjunk.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: –”Azt írtam fel a meccslapra, hogy gondolkodásmód, önbizalom és respekt, ez a három dolog volt, amit elmondtam a bemelegítés után. Múltkor a végére kerekedett ki egy magabiztos győzelem, s azt is láttuk, hogy az előző meccsein is nagyarányú vereséget szenvedett a Dunaújváros, ezért az volt a legfontosabb, hogy azt a koncentrációt megtartsuk, ami az előző meccseken jellemző volt ránk. Nyilván tisztelve az ellenfelet, tisztelve a saját munkánkat, s egy olyan meccset produkáljunk, amivel lehetőség szerint a következő Szereda-meccs előtt minél több jó szokást rögzítsünk. Megpróbáltunk megfelelő frekvencián menni végig, hellyel-közzel sikerült, rengeteg helyzetünk volt, a korong nagyon sokat volt nálunk, ezért kicsit hiányoltam legalább egy-két emberelőnyt, amit be lehetett volna fújni és tudtuk volna gyakorolni, míg hátrányunk három volt, azokat megoldottuk. Maradt még azért minőség a Dunaújvárosban, szóval figyelnünk kellett, hogy úgy támadjunk, minél kevesebb lehetőséget adjunk ellenfelünknek a lefordulásokra, kiugrásokra, szerintem elégedettek lehetünk a mai meccsel, s ezzel a túrával is.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2024. feb. 18., vasárnap.
Kovács: 80,5% (Valenta)
K
Rahm: 92,9% (Mag)
Sziszak, Ahonen, Savolainen, Szalma, Somogyi
1
Kozma, Haaranen, Vincze P., Császár, Bodó
Bánki, Varga, Nemes, Strenk, Janech
2
Dalhuisen, Raymond, Orban, Sylvestre, Sárpátki
Léránt, Marosi, Michalevic, Károly, Atamancsuk
3
Györfy, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Szigeti
Vaculik, Zorin, Raszkin, Pinczés
4
Tamminen, Csiszer
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:21 GYE Sylvestre Dalhuisen
0-2 13:52 GYE Haaranen Sylvestre Kozma
0-3 14:13 GYE Szigeti Tranca Sándor-Székely
0-4 23:22 GYE Vincze P. Dalhuisen Bodó
0-5 33:51 GYE Haaranen Tamminen Orban
1-5 34:21 DAB Savolainen Bánki Somogyi
1-6 35:39 GYE Bodó Orban Sylvestre
1-7 42:20 GYE Tranca Imre Raymond
2-7 46:01 DAB Strenk Nemes
2-8 55:57 GYE Bodó Császár
28 Kapura lövések száma 41
0 Kiállításpercek 6

Így lőtt nyolcat a GYHK Dunaújvárosban

 

Tíz gól négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum